Gelinim Mutfakta entekke böreği tarifi: Ankara entekke böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Ankara entekke böreği beş çaylarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta entekke böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, entekke böreği nasıl yapılır? İşte meşhur entekke böreği tarifi ve malzemeleri...
Gelinim Mutfakta entekke böreği tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Görünümü pişiye benzeyen entekke böreği kızartılarak hazırlanıyor. işte, entekke böreği nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...
ENTEKKE BÖREĞİ MALZEMELERİ
1 bardak Su
1 kahve fincanı Süt
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı Toz şeker
1 çay kaşığı Tuz
1 çorba kaşığı Yoğurt
1 adet Yumurta
Kızartmak için;
1,5 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için;
250 gram Kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet Kuru soğan
1 adet Sivri biber
Yarım demet Maydanoz
Tuz ve Karabiber
ENTEKKE BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Hamuru için bir bardak suya, 1 fincan süt ekleyip karıştırın. Maya ılık su ile eritildikten sonra şeker eklenir ve hamura karıştırılır.
1 adet yumurta, yoğurt ve tuz ilave edip yoğurun. Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini örterek mayalanması için bekleyin.
İç harcı için sıvı yağda küp küp doğranmış soğan, sivri biberi rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalara alın. Hamuru avuç içinde açın ve kıymalı harç koyup kapatın. Kenarlarını açılmaması için iyice bastırın. Üzerine bir örtü serip biraz daha mayalandırın.
Küçük bir tencerede, kızgın sıvı yağda hamurları arkalı önlü hafif sallayarak kızartın. Fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine çıkartın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun...