Gelinim Mutfakta kumpir böreği tarifi ve kolay yapımı || Kumpir böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta kumpir böreği tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Sokak lezzetlerimizden kumpiri farklı bir versiyonuyla hazırlamaya ne dersiniz? Peki, pratik ve lezzetli kumpir böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta kumpir böreği tarifi ve püf noktaları...
Kumpir böreği tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Kumpir böreği hamurunu kendiniz yapabileceğiniz gibi yufka ile de deneyebilirsiniz. İşte kumpir böreği tarifi, malzemeleri ve yapımı...
MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Böreklerin iç harcı için;
2 patates
Sosis
Turşu
1 yemek kaşığı mısır
1 yemek kaşığı kaşar peyniri
Üzeri için;
Ketçap
Mayonez
Öncelikle hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Ele yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra üzerini örtüp bekletin.
Kumpir böreği için öncelikle patatesleri ince kesip az yağda kızartın. Sosisleri de ince uzun kesip kaseye alın. Turşuları küçük küpler halinde dilimleyin.
Mayalanan hamuru pizza şeklinde açın. Üzerine salçalı sosu hazırlayarak dökün.
Ardından kumpir malzemelerini üzerine yayın ve en son kaşarı rendeleyerek fırına atın.
180 derecelik fırında hamur pişene kadar bekletin.
Fırından çıkan böreği isteğe göre ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...