Şura ismi dilimize Arapçadan gelen bir isimdir. Genellikle Şura ismi hem erkek hem de kız çocukları için kullanılır. Şura ismi anlam olarak oldukça derin anlamlar ifade etmektedir. Çünkü Şura adı Kuran'da geçen bir isimdir. İşte Şura ismine ait tüm detayları sizler için hazırladık.
#TdkŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraAllah'ın takdirini kazanmış olan mümin kullara Veli denir. Velayet kelimesinden türetilen bu isim, tasavvufta ve İslami eserlerde, bilge, arif ve hikmet sahibi anlamında kullanılır. Yaygın görüşe göre veli, bilgi ve deneyim bakımından, alimlerden ve ariflerden üstündür. Bu ismin diğer anlamı sahiptir. Örneğin veliaht, tahtın sahibi anlamına gelir. Veli adıyla ilgili merak edilen detaylar.
#Veli Ne DemekGünaydın yıldız savaşçıları; dün uzunca düşündüm. Hayatta neleri bekledim? Neden bekledim? Neden böyle yana yana istedim. Peki burnun ucuna geldi neden böyle kırgınsın. Çok tuhaf bir duyguydu. Bu hissi anlamaya çalıştım. Önceliklerim mi değişmişti de haberim yoktu? Ya da devam ettiğini düşündüğün yıllar süren üzüntüm mü solmuştu?
#AstrolojiDinimizde imanın şartları 6 tanedir. Bu şartlardan ilki Allah'a imandır. Her Müslüman Allah'ın varlığına ve birliğine inanır. Birlik inancına ise ''tevhit'' adı verilir. 5. sınıflar için ''Allah vardır ve birdir'' konusu örnek ayetler ve hadislerle anlattık.
#5. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Allah Vardır Ve Birdir Konu Anlatımıİçinde barındırdığı faziletlerle Fatiha Suresi, Müslümanların en sık tekrar ettiği sureler arasında yer almaktadır. Bu surede geçen “sırat-ı müstakim” kavramının anlamı da aynı sıklıkta araştırılmaktadır. Peki, sırat-ı müstakim ne demek? Bu terimin geçtiği ayetler ve hadisler nelerdir? Sizler için ortaya atılan tüm bu soruların cevaplarını bulduk. İşte sırat-ı müstakim teriminin anlamı ve sırat-ı müstakim olmak üzere şeklinde Kur’an’da geçen tüm ayetler.
#Sırat-I Müstakim Ne Demek?Müslüman olan ya da İslamiyet’e girmek isteyen herkesin imanın şartlarına gönülden inanması gerekir. Amentü olarak da bilinen imanın şartları, genellikle İslam’ın şartları ile karıştırılmaktadır. Peki, İmanın şartları nelerdir ve toplamda kaç tanedir? İmanın şartlarıyla alakalı ayet ve hadisler nelerdir? Sizler için imanın şartlarıyla alakalı sorulan bu soruların cevaplarını araştırdık. İşte, imanın şartları ve bu konuda bilinmesi gereken diğer detaylar.
#İmanın Şartları Nelerdir?Hazreti Eyyup (a.s.) sabrı ile bilinen peygamberlerden biridir. Birçok kişi tarafından özellikle Hazreti Eyyup’un göstermiş olduğu sabır nedeni ile hayatı merak edilmektedir. Hazreti Eyyub’un hayatı nasıldır geçmiştir? Hazreti Eyyub’un mesleği nedir? Bu yazıda Hazreti Eyyup’un hayatı, kim olduğu, mesleği, mucizeleri ve Kuran’da isminin geçtiği ayetlerin hangileri olduğu konularında bilgileri derledik.
#Hazreti Eyyup Kimdir?Allah-u Teâlâ Kalem Suresi 4. ayeti kerimesinde, “Sen elbette muhteşem bir ahlak üzeresin” buyurarak, Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) henüz kendisine peygamberlik verilmemişken, kitap indirilmemişken bile güzel ahlaka sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Bu mübarek ramazan ayında İslam dünyası olarak şunu düşünmeliyiz. Kitap nedir, iman nedir bilmez iken bile muhteşem bir ahlak üzere olan peygamberin, kitap nedir, iman nedir bilen ümmetinin ahlak standardı neden yerlerde sürünür?
#RamazanKURAN’a uygun olmayan birtakım rivayet ve kabuller sebebiyle bazı kişi ve çevrelerin kadına bakışı, dişiliği ve cinsiyeti üzerindendir. Bu sebeple erkeği cinsel anlamda tahrik edecek ve günaha sokacak bir obje olarak görülerek erkeklerle aynı ortamda olmasından sesinin duyulmasına kadar her şeyi haram sayılan kadın, erkek egemen söylem altında aşağı bir varlık, hatta kimilerince şeytan olarak konumlandırılır.
#Emre Dormanİslam inanç sistemi, insana tanıdığı özgürlükleri, barış, sevgi ve erdem temelli ahlaki ilkeleri ile insan aklına ve yaratılışına en uygun sistemdir. İslam’ın, baskı ve korku ile anılması mümkün değildir. İslam’ın bu şekilde algılanmasının sebebi İslam değil, dini yanlış anlayıp yanlış yaşayan Müslümanlardır. Müslümanların çoğunluğuna bakarak İslam’ı yargılamak ya da İslam’ı Müslümanlar üzerinden anlamaya çalışmak da doğru bir algının oluşmasını engellemektedir. İslam dininin bilgi kaynağı Kuran’dır. Kuran’ın insan aklına ve yaratılışına uygun olan ilkeleri, Peygamberimiz Hz. Muhammed tarafından en güzel şekilde hayata yansıtılmış ve Peygamberimizin Kuran’dan hareketle ortaya koymuş olduğu hakikatler, insanlar için güzel bir örnek olarak vücut bulmuştur.
#Emre Dormanİslam savaş ve düşmanlık dini değildir. Allah’a kayıtsız şartsız teslim olanların inanç sistemi anlamına gelen İslam’ın türediği düşünülen üç kökten biri ‘barış’ anlamına gelen ‘silm’ köküdür. Müslüman olduğunu ifade eden kişi özetle şunu kabul etmektedir: “Ben Allah’a kayıtsız şartsız teslim olan ve barışı esas alan biriyim.” Zira Allah’a kayıtsız şartsız teslim olmadan İslam olmak, bu teslimiyeti ve barışı esas almadan da Müslüman olmak ya da Müslüman kalmak mümkün değildir. Dolayısıyla Müslüman olduğunu ifade eden her insan aynı zamanda bir barış elçisi, bir barış gönüllüsü olması gerektiğini bilmelidir.
#Emre DormanBUGÜN yüzlerce yıldır İslam dünyasının içinde bulunduğu içler acısı manzaraya baktığımızda, Allah’ın ayetlerinin de, Peygamberimizin o ayetleri en güzel şekilde hayatına yansıtarak ortaya koymuş olduğu örnekliğinin de Müslümanlara gerektiği gibi yansımadığını görüyoruz.
#Emre DormanSusuzluğun, kuraklığın pençesinde kıvranan Türkiye’de birçok köy ve İstanbul, Ankara da dahil kentte yapılan yağmur dualarına, son olarak önceki gün de Katolik cemaati katıldı. Ankara’da yağmur için tanrıya yakaran Katolik Cemaati gibi, insanlar binlerce yıldır "gök kuruduğunda" çareyi tanrılarda arıyorlar...
<B>HİCRET’</B>in 40. yılı, ramazan ayının 21. gecesi, yani 4 Kasım 661, İslam tarihinde kara bir günün tarihidir. İlim şehrinin kapısı <B>Hz. Ali,</B> bundan 1343 yıl önce, <B>İbn-i Mülcem </B>isimli bir Harici’nin kılıç darbesiyle şehit edilmiş, İslam dünyası bu olaydan sonra büyük sarsıntılar geçirmiştir.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Yeniçeri, Kuran'daki bazı ayetlerin dünyadan başka gezegenlerde de hayat olduğunu ortaya koyduğunu çıkladı. Prof. Yeniçeri, kainattaki yerkürelerde yaşayan canlılara da, Allah tarafından kutsal kitap gönderildiğini ileri sürdü.