Sümerbank haberleri sayfasında Sümerbank hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2022 Sümerbank haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma’da 2023-2024 sezonu atölyeler ve sergi turlarıyla başlıyor. Beykoz Kundura’nın 1800'lere uzanan tarihi ve zengin sosyal yaşamının hafızasını tutmak ve zenginleştirip yaşatmak amacıyla çalışmalar yürüten derneğin Öğrenme Programı, çocuk ve yetişkin atölyelerine hazırlanırken, Fabrika emektarlarının eşliğinde yapılacak sergi turları da tarih meraklılarını bekliyor.
#Beykoz KunduraAydın'ın Nazilli ilçesinde, Atatürk tarafından hizmete açılan ve teknolojisi eskidiği gerekçesiyle faaliyetine son verilen tarihi Sümerbank Basma Fabrikasında yangın çıktı. İstasyon kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak, söndürüldü.
#Aydın210 yıllık geçmişiyle Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi için çok önemli olan Beykoz Kundura Fabrikası’nın tarihini yaşatmak için Kundura Hafıza Derneği kuruldu. 6 yıldır eski çalışanların ve fabrikayla hatırası olan onlarca kişinin anılarını toplayan Kundura Hafıza ekibi dernekleştikten sonraki ilk sergisini mayıs ayında açıyor.
#Beykoz Kundura FabrikasıAnkara Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki ‘Bir Ulusu Giydirmek: 1956-2000 Yılları Arası Sümerbank Desenleri’ adlı sergi, zengin bir görsel arşiv eşliğinde moda tarihine eğlenceli bir yolculuk sunuyor. Serginin en önemli özelliği, Sümerbank’ın geçirdiği farklı süreçlerin Türkiye ve dünya moda tarihinin önemli olaylarına paralel aktarılması.
#SümerbankÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Sümerbank'a ait Manisa Pamuklu Mensucat AŞ'nin özelleştirilmesi sonrası şirketi alan Manisa Ortak Girişim Grubu'nun tesisleri başka bir şirkete satmasıyla ilgili açtığı tapu iptal davasında mahkeme, talebin reddine karar verdi.
#SümerbankAydın'ın Nazilli ilçesinde koroda hayranı olduğu Volkan Konak'ın şarkısını seslendirirken bir anda yere yığılan Mehmet Gündoğdu'nun (73) duran kalbi, kendisi gibi korist olan doktor Şükrü Yenice tarafından yapılan kalp masajıyla çalıştırılıp, hayata döndürdü.
#Volkan KonakStar ışığı ve dillere pelesenk olan şarkılarıyla 70’li yılların Tarkan’ıydı. Temiz yüzü, beyefendi kişiliğiyle genç kızların rüyalarını süsledi, aileler tarafından ideal damat adayı olarak görüldü. Dile kolay; müzikte yarım asrı devirdi. Tam 56 yıldır hayatımızda ve eserleri nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor. Türk pop müziğinin yaşayan hafızası, şarkılarıyla herkesi ortak duyguda buluşturan duayen sanatçı Erol Evgin’le bayram vesilesiyle bir araya geldik; dünü, bugünü, geleceği konuştuk.
#Erol Evginİş hayatına çok genç yaşta, memleketi Kütahya’da başlıyor; işleri zora giren girişimci babanın yardımcı ortağı olarak… Ancak “zor, kriz, uyumsuzluk, çaresizlik, bıkkınlık” gibi kelimeleri kullanmaktan hoşlanmıyor. 1970’lerde bir ‘halk girişimi’ olarak kurulan Kütahya Porselen’i bugün dünyanın çeşitli yerlerinde de fabrikaları olan dev bir marka haline getiriyor. NG Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ile eski albümleri karıştırıp iş hayatında başarı getirecek tüyolar aldık.
#Nafi GüralASBÜ’nün ‘Yeniden Kullan: Ekolojik Bilinci Geliştirme ve Sosyal Paylaşım Projesi’ kapsamında öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanları kullanmadıkları ürünleri kampüste düzenlenen sergiye getiriyor, yine o ürünlere ihtiyaç duyanlar da eşyaları alarak yeniden kullanıyor. 10’uncu kez düzenlenen sergiye ilgi yine yoğun oldu.
#Hürriyet ANKARAOnunki bir başarı hikâyesi. Hatay’da, bir müştemilatta yaşıyordu. İlk ve ortaöğrenimini yatılı okudu. Üniversitede tanıştığı Sema Ergenekon ile birliktelikleri hayatlarını değiştirdi. Uğur Aslan’la buluştuk, ‘Yargı’nın başarısını, kendi hikâyesinden yola çıkarak sahneye koyduğu müzikli gösteriyi ve depremde yaşadığı kayıpları konuştuk: “Bu da mı, bu da mı dedim. O duyguyu unutamıyorum. Bütün gençliğim, çocukluğum, bir sürü arkadaşım...”
#Uğur AslanYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarEnflasyonun ocak ve şubat aylarında çeşitli sebeplerle beklentilerin üzerinde geldiğini ancak mart ayıyla birlikte giderek ivme kaybedeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Mayısa kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz. Hazirandan başlayarak yıllık bazda enflasyonda belirgin düşüşleri göreceğiz” dedi.
#Cevdet Yılmazİbrahim Sayın 20 yılı aşkın süredir eğlence hayatının içinde bir isim. 15 yıl önce Beyoğlu’nda başlayan Jolly Joker macerasıysa 22 mekânda yılda 4 bine yakın konserle devam ediyor. Sırada Azerbaycan’da açılacak Bakü Jolly Joker var. Sayın’la hem kendi kariyer hikâyesini hem de geçmiş ve günümüzdeki eğlence hayatını konuştuk: “Gece hayatından hâlâ sıkılmadım. Hatta olmazsa ne yaparım diye düşünüyorum.”
#Meltem FıratlıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluştu. Bakan Kacır, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını açıkladı. KOSGEB desteklerini yüzde 100 artırmayı planladıklarını söyleyen Mehmet Fatih Kacır, Bakanlık tarafından verilen bütün teşviklerde faiz desteklerini önemli oranda artıracaklarını kaydetti.
#Mehmet Fatih KacırASBÜ’nün ‘Yeniden Kullan: Ekolojik Bilinci Geliştirme ve Sosyal Paylaşım Projesi’ kapsamında üniversite çalışanları ve öğrenciler, ikinci el eşyalarını atmayarak bağışlıyor. Daha sonra açılan sergide ise ihtiyacı olanlar eşyaları ücretsiz olarak alıyor. Projeyle tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve çevreye duyarlılığın arttırılması amaçlanıyor.
#Ankara Sosyal Bilgiler ÜniversitesiKayseri'de,100 yaşındaki Mükremin Çağman, 13 yaşındayken gördüğü Atatürk'ü ve askerlik anılarını unutamıyor. Çağman, "Atatürk'ü 1936'larda gördüm. Onu gördüğümde 13 yaşındaydım. Bir gün yine ablamın yanına geldiğim de Atatürk Kayseri Tren İstasyonu'na gelmişti. Çok uzun boylu değil, normal bir insandı" dedi.
#Mükremin ÇağmanKayseri'de,100 yaşındaki Mükremin Çağman, 13 yaşındayken gördüğü Atatürk'ü ve askerlik anılarını unutamıyor. Çağman, "Atatürk'ü 1936'larda gördüm. Onu gördüğümde 13 yaşındaydım. Bir gün yine ablamın yanına geldiğim de Atatürk Kayseri Tren İstasyonu'na gelmişti. Çok uzun boylu değil, normal bir insandı" dedi.
#Mükremin ÇağmanKundura Hafıza Arşiv ve Araştırma’da 2023-2024 sezonu atölyeler ve sergi turlarıyla başlıyor. Beykoz Kundura’nın 1800'lere uzanan tarihi ve zengin sosyal yaşamının hafızasını tutmak ve zenginleştirip yaşatmak amacıyla çalışmalar yürüten derneğin Öğrenme Programı, çocuk ve yetişkin atölyelerine hazırlanırken, Fabrika emektarlarının eşliğinde yapılacak sergi turları da tarih meraklılarını bekliyor.
#Beykoz Kundura18. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda bu yıl Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın ‘Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ adlı projesi sergileniyor. Terk edilmiş binaları yıkmak yerine hikâyelerini dinlemeyi ve dönüştürmeyi öneren sergi, inşaat bağımlılığına karşı bir tür rehabilitasyon örneği sunuyor.
#18. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye PavyonuCHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin oylarıyla Türkiye'nin kaderini değiştireceklerini belirterek, "Helal oyları kullanacaksınız Türkiye'de bir değişime imza atacaksınız. Bu ülke değişim istiyor; yeni bir yönetim, ahlaklı, düzgün bir yönetim. İnsanları ayrıştırmayan bir yönetim. Bunu beraber, birlikte yapacağız. Bu ülkeye huzur ve bereketi mutlaka ama mutlaka getireceğiz" dedi.
#Kılıçdaroğlu