Sulu köfteyi neredeyse sevmeyen yoktur. Minik köfteleri çocukluğumuzu hatırlatan sulu köfte, birkaç püf noktasıyla birlikte aslında pratik bir akşam menüsünde yer alabilir. Peki dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla sulu köfte tarifi…
#Sulu KöfteAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunÖzellikle çocuklar hamburgere bayılıyor ancak anne-babalar da çocukların fast-food’dan uzak durup sağlıklı beslenmesini sağlamak için ellerinden geleni yapıyor. Tabii büyükler kendileri de sağlıklı beslenmekle hamburger keyfi yapmak arasında kalabiliyor. Ancak bu krizi hamburgeri evde kendi mutfağınızdan yaparak aşmanız mümkün. Böylece hem yediğiniz burgerin içinde ne olduğunu bildiğinizden gönül rahatlığıyla tüketebilir hem de beslenmenizden ödün vermeden lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte evde hamburger yapmak isteyenler için hamburger köftesinin tarifi ve püf noktaları…
#Hamburger Nasıl YapılırAdından da anlaşılacağı gibi Akhisar köfte, Manisa'nın Akhisar ilçesinde özgü bir yemektir. Akhisar Köfte 09.01.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, evde Akhisar köfte nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte Manisa Akhisar köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Akhisar KöfteHer yörenin birbirinden lezzetli yemekleri bulunmaktadır. Ancak tüm yörelerin yemekleri farklılık göstermektedir. Siz de farklı bir şehre gideceğiniz zaman şehirde bulunan yemekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sivas yemekleri - Sivas'ta ne yenir ve neyi meşhur? Sivas mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Sivas'a gitmeyi düşünüyor iseniz öncesinde yemekleri ile ilgili olarak tüm detayları derledik.
#Sivas YemekleriYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler GünüÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Diğer bir adı Hasanpaşa köftesi olan çanak köfte, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen sofralarımızın gözde yemekleri arasında yer alıyor. Siz de akşam yemeği için görkemli bir menü hazırlamak istiyorsanız, çanak köfte yapımında gerekli malzemeler ve detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#Çanak KöfteMutfakta yemek yaparken bazen hız, bazen de lezzet konusunda eksikliklerimiz olduğunu fark ediyoruz. Elbette bu çok normal çünkü neredeyse hiçbirimiz profesyonel aşçı değiliz, bu işin okulunu okumadık. Aşağıdaki ipuçları aşçılık okullarındaki öğrencilere öğretilen ve hayat kolaylaştıran incelikler. İşte et pişirmeden tavuk suyu hazırlamaya mutfakta çok işinize yarayacak püf noktaları…
#Püf NoktalarıSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan lazanya, dünyanın en eski makarna çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Düz tabakalar halinde açılan hamurların arasına eklenen çeşit çeşit malzemeler lazanyanın temelini oluşturuyor. Arasına malzeme eklenen makarna yaprakları fırında pişirilerek son haline getiriliyor.
#Lazanya Nasıl YapılırRamazanda iftar ve sahur için aile boyu sofra başında toplanmak kadar güzel ne var? Hele bir de sofrada lezzetli ve bir o kadar da ramazan ruhuna yaraşır yemekler olursa bu sofralardan kalkmak bile istemez insan. Ramazanın dördüncü gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli iftar yemek tarifleri hazırladık. İşte 27 Nisan iftar menüsü...
#RamazanKöfte tariflerine yeni bir alternatif yaratmak isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sumaklı ekşili köfte. Görüntüsü itibariyle sulu köfteyi de andıran sumaklı ekşili köfte tarifinde malzemeler çok daha çeşitli. Peki, sumaklı ekşili köfte nasıl yapılır, gerekli malzemeler hangileri? İşte, adım adım sumaklı ekşili köfte tarifi
#Sumaklı Ekşili KöfteHerhalde hamburger sevmeyen yoktur. Çocuklar kadar büyüklerin de bayıldığı bu lezzet bombasının her türlüsünü yiyebileceğiniz çok sayıda mekan mevcut. Ancak siz derseniz ki “Ben hamburgerimi evde yapmak istiyorum” o halde bilmeniz gereken her şeyi bu içeriğimizde bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Özellikle hamburger köftesini evde yapmak isteyenler için tarifimiz ve ipuçlarımız içeriğimizde…
#Hamburger Köftesi Nasıl Yapılırİftar menüsü tarifleri ile bugün ne pişirsem derdi son buluyor. Oruç tutan bireylerin sofrada farklı ve çeşitli yemeklere yer verme isteği, internet aracılığıyla gideriliyor. Bugün ne pişirsem sorusu ile bu konuya cevap arayan vatandaşlar, en güzel ve kolay iftar menüsü tarifleri ile bu akşamın sofrasını kurmak istiyor. İşte, kolayca yapabileceğiniz en güzel iftar menüsü tarifleri
#İftar MenüsüEski yemeklere, adetlere merakı olan şef Ömür Akkor, Türkiye’nin kaybolan yemekleri ve yemek kültürüyle ilgili veriler toplamak için yollara düştü. 80 ili tek tek gezdi, 300 bin kilometre kat etti. Akkor, 15 yılda aldığı bu seyahat notlarını ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabında okuyucuyla paylaşıyor. 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz lezzet duraklarını da tespit etti.
#Ömür AkkorTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte