Sefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan hileye dikkat çekerken, "Temel olarak iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak kullanıyorlar, böylece maliyetleri düşürmüş oluyorlar. Kemik tozu da karışmış olan kıymalar kullanılıyor" dedi.
#SucukÖğrenciler, öğretmenler ve ailelerin tatil planlarında önemli bir yer tutan ara tatil dönemi geldi. 15-19 Kasım arasında okullar kapanıyor, hafta sonlarının da eklenmesiyle tatil süresi 9 güne çıkıyor. Biz de uzmanlarımıza "Ara tatili nasıl değerlendirmeli, neler yapmalı?" diye sorduk. Adrenalin dolu aktivitelerden çocuk dostu müzelere, ailece doğada keşfedilecek adreslerden renkli rotalara kadar 10 şehirden toplam 20 öneri sundular.
#SeyahatMilyonlarca lirayı toplayıp ortadan kaybolan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın ‘franchising’ yöntemi ile Türkiye genelinde 150 bayilik verdiği ortaya çıktı. Her bayi başına yaklaşık 100 bin lira para alan Aydın’ın kaçmasının ardından Çiftlik Bank şarküterileri de kapandı. Çiftlik Bank’tan bayilik alarak şarküteri açan M.S.G., 1 milyon 200 bin lira dolandırıldığını söyledi.
#Çiftlik BankÜst üste yaşanan zehirlenme vakalarından sonra erbaş ve erlere sağlıklı ve güvenilir gıda sağlamak için dün protokoller imzalandı. Gıdanın büyük kısmı Tarım Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan sağlanırken, sadece beyazpeynir, süt, yumurta ve balık gibi ürünler ‘organik’ olarak özel sektörden alınacak.
#Organik GıdaTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Yalçındağ, perakendeci kasaplar olarak hükümetten KDV indirimi beklediklerini belirterek, perakende kırmızı et satışındaki yüzde 8 KDV'nin yüzde 1'e çekilmesini talep ettiklerini söyledi. Yalçındağ, bunun etiketlere 3-4 lira indirim olarak yansıyabileceğini kaydetti.
#Türkiye Kasaplar Federasyonu BaşkanıÖNCÜ Hazır Gıdalar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi Serdar Yılmaz, Fresco markasıyla İstanbul’da 420, Ankara’da 270 okula kendi ürettiği yiyecekleri satıyor. Bu yıl 16 milyon lira ciro bekleyen firmanın başarısının temelinde ise Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği Pitos ve Dürümax gibi ürünler var.
#Öncü Hazır Gıdalar SanayiDünyanın en önemli fuarlarından Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı 8-10 Eylül tarihleri arasındagerçekleşiyor. Yaklaşık 60 Türk şirketinin gayrimenkul fuarına çıkarma yapması bekleniyor. 4 bin metrekare alanda yer alan şirketler onlarca gayrimenkul projesini yatırımcıların beğenisine sunuyor. Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye’ye ilgisinin katlanarak arttığını belirten Türk inşaat sektörü temsilcileri fuar boyunca hem sıcak satış yapmayı hem de işbirlikleri geliştirmeyi hedefliyor. Bu yıl alanı daha da genişletilen fuara 51 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.