Dünyada her şey için kutlanan bir gün var. Spagetti gününden origami gününe, tornavida gününden homurdanma gününe kadar ne ararsanız... Fakat bazıları o kadar tuhaf ki... 20 Kasım Dünya Absürtlük Günü vesilesiyle en ilginçlerini ve düşündürdüklerini sizlerle de paylaşalım istedik!
#Gazetehaberleriİstanbul’un en kuzey ilçesindeydim bu hafta. Hani bir çoğumuzun hayalini kurduğu, en azından benim “Keşke şurada bir evim olsa, gecekonduya da razıyım” dediğim, ihtişamlı yalıların sıralandığı, Boğaz’ın en güzel seyredildiği Sarıyer’deydim. Ben buraya bayılıyorum. Sarıyer’de vakit geçirirken kendimi daha mutlu hissediyorum. Hala mahalle kültürü var burada. Birbirine gülen, selam veren, şık giyimli ve kibar insanlarla dolu bu ilçe. Kalite bir tık ötede. Tabi bu kalite mekanlara da yansıyor. İşte onlardan üçü…
#SarıyerDünya Vejetaryen Günü’nü tüm dünyayla birlikte 1 Ekim’de kutluyoruz. Böyle günlerin bitki temelli beslenme biçimleri hakkında bilgi edinmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Denemek isteyenler için birbirinden lezzetli vejetaryen tarifler hazırladım…
#DENİZ YOLDAÇProjeleri ulusal ve uluslararası bazda alıp fonlar oluşturup müthiş işlere imza atan ve bugüne kadar duyduğunuz yardım amaçlı sürdürülebilir birçok organizasyonda adı geçen Ali Ercan Özgür ile bir araya geldim. ‘İhtiyaç Haritası’ndan ‘Bir Kira Bir Yuva’ya kadar binlerce insana kesintisiz yardımları ulaştırıyorlar. Partneri, yakından tanıdığınız Mert Fırat. Projeleri İngiltere’den bile talep görüyor. Yani ‘Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta beyni ile yüreği güzelliklerle dolu, değerli bir ismi daha ağırlamaktan mutluluk duyarız. ‘İlham olmaya devam’ diyoruz....
#Sponsorlu İçerikŞef Ömer Bozyap’la yaz başında Galata Port’ta düzenlenen bir etkinlik sırasında tanışmıştım. Sirkeci’de bir otelin içinde “Ocak” adlı bir restoranı olduğunu anlatmıştı. Yaz telaşı ve seyahatler bitince aynı ekip buluşma sözü vermiştik. Nihayet hafta başında buluşabildik.
#Müge AkgünGeldi geliyor derken gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden Michelin Guide Türkiye’ye nihayet İstanbul’dan giriş yaptı. Eminim yakında şahsına münhasır şehrimizin turizmine ivme katacak, yıldızlı restoranları, şefleriyle uluslararası arenada yeme-içme severlerin radarına sokacaktır.
#Müge AkgünTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganBiricik annemiz için kimilerimiz hediyesini günler öncesinden hazırladı... Ancak işini son dakikaya bırakanlar muhtemelen bugün hediye arayışında... Hemen imdadınıza yetişelim! Evimizden hiç çıkmadan onu mutlu etmenin pek çok yolu var. Kendi ellerimizle bir duvar süsü yapabilir, sevdiği şarkılardan oluşan bir müzik listesi hazırlayabilir veya evine, ona özel hazırlanmış bir hediye paketi yollayabiliriz.
#Anneler GünüOnu sevmeme ihtimaliniz neredeyse yok. Her daim sempatik ve pozitif. Boşuna “Sevimlilikte pandayla yarışır” demiyorlar. Yeni yıla doğru geri sayarken gözde şef Danilo Zanna’yla buluştuk. Zor geçen 2020’nin ardından bizi mutlu edecek yemekleri, yılbaşı sofrasını daha da lezzetli hale getirecek detayları, sofrada olması ve olmaması gerekenleri konuştuk: “Ekmek az yiyin...Çorba yok. Afrodizyak içinse deniz mahsulleri...”
#GazetehaberleriBrad Pitt ikinci altın çağını yaşıyor. Korkunç bir boşanmanın, hayatı sorguladığı kayıp yılların, kaygısız gençliğin geride kaldığı dönemde, 55 yaşında, iki iddialı filmle Oscar sezonunu açıyor. Bu hafta vizyona giren ‘Yıldızlara Doğru’ yalnızca bir uzay macerası değil. Dev bir Hollywood yıldızının tarihi bir karakter oyuncusuna dönüşme yolculuğu...
#Brad PittNe şanslıyız değil mi, bu sene sezon bayram tatiliyle, resmi olarak ‘bayram gibi’ başladı. Yazlık sinemalar, konserler, festivaller, spor aktiviteleri, yaz şarkıları, yaz dizileri, tiyatro turneleri, sahiller, beach club’lar, restoran ve eğlence yerleri tam tekmil emir ve görüşlerinize hazır. Ama yüzlerce alternatif arasından hangilerini seçmeli, nerelere gitmeli, kimleri izlemeli, ne yemeli, ne içmeli, ne giymeli? Hepsi alanlarında uzman arkadaşlarımla birlikte 2019 yazında bilmeniz gereken en önemli kültürel, sportif ve sosyal faaliyetleri belirledik. Seçin, beğenin, deneyin. Bakarsınız, umduğunuzdan güzel geçer yaz...
#YazBugün tarihler 1 Nisan'ı gösteriyor yani bugün 1 Nisan Şaka Günü. Her yıl Nisan ayının ilk günü kutlanan bugünde, insanlar tanıdıklarına birbirinden ilginç şakalar yapıyor, arkadaşları için türlü muziplikler düşünüyor. Vatandaşlar ise 1 Nisan'ın ne olduğunu merak edip sorguluyor. Peki, 1 Nisan neden kutlanır? 1 Nisan'ın kökeni nedir? En güzel 1 Nisan şakaları hangileri?
#1 NisanKanalların ayırdığı, köprülerin birleştirdiği minik adacıklarla varlık bulan, pastel renkli yapılarıyla bir tablo havasına bürünen eşsiz kenti günümüzden sıyrılıp, bir nebze Ortaçağ atmosferinde görmek, renklerin ve coşkunun kostümlerle, maskelerle birlikte salındığına tanık olmak için karnaval dönemi biçilmiş bir kaftan. Her yıl karnaval boyunca kente 3 milyona yakın turistin gelmekte olduğu da bunu güçlendiriyor.
#MaskeTuz serpme hareketini imzası haline getirerek fenomen olan kasap-şef Nusret Gökçe, restoran zincirinin yeni mekânını New York’ta açtı. Yemek eleştirmenleri de soluğu bu yeni restoranda aldı. İlk çıkan yazılarda eleştiriler ağırlıktaydı. Etler aşırı yağlı ve sert, hesap ‘gereksiz’ pahalı bulundu. Yerinde inceledik. Görünüşe göre ne Nusret’in kendisi ne de hayranları eleştirileri umursuyor...
#Nusret GökçeDünyada ‘saltbae’ hastagi ve lakabı ile sosyal medya fenomeni haline gelen Nusr-Et Steakhouse’un patronu Nusret Gökçe, 6 milyon dolarlık yatırımla Amerika’daki ilk şubesini Miami’de açıyor. Nusret’in, 2017 sonuna kadar ise New York ve Doha restoranlarını da açması bekleniyor.
#Nusr-Et SteakhouseYaz mevsimi henüz bitmedi. Hatta önümüzde yazın keyfini çıkarabileceğimiz bir bayram tatili bizi bekliyor. Çoğumuz planlarını yaptı bile. Ben de bayram için işinize yarayacağını düşündüğüm bir Alaçatı mekanlar dosyası yapmaya karar verdim. Yazın birkaç gittiğim Alaçatı’da en beğendiğim ve keyif aldığım mekanları karışık olarak sıraladım. İşte o mekanlar...
#Alaçatı