Araç içi normalleşmede son durum nedir? Bir araca en fazla kaç kişi binebiliyoruz? Sigarayı bırakmak, korona virüsünü atlatma riskinizi düşürür mü? Son bulgulara göre COVID-19 aslında yüzeylerden bulaşmıyor muymuş? İzolasyonun içe kapanıklık etkisi kalıcı olur mu? İşte yanıtlar…
#GazetehaberleriHafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı herkesi etkiliyor, ancak bir grup var ki uzun zamandır evde. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı bireyler uzun zamandır karantinada. Kronik rahatsızlığı bulunan ve egzersizi hayatında eksik etmemesi gereken büyüklerimizi Prof. Dr. Melih Us uyarıyor: “Spor şart. Evde yapabileceğiniz egzersiz programları mevcut.”
#GazetehaberleriAynı gün içinde 6 saat diliminden fazla uçtuysanız jet lag’in neye benzediğini bilirsiniz; yorulma, duygularda karışıklık, sinirlilik ve dahası… Bunun nedeni, hızlı bir şekilde yeni bir zaman dilimine geçerek vücudunuzun biyolojik saatinin bozulmasıdır. Biyolojik saatin bozulması, hemen hemen tüm fizyolojik işlevlerinizin zamanlamalarının düzenlenmesi açısından kritik öneme sahiptir. Fakat bu kritik zamanlar birkaç gün içinde yerini düzelmiş vücut fonksiyonlarına bırakır. Yani her şey düzelir. Ya peki sosyal jet lag?
#Jet LagGece yatağa yatıyor dönüp duruyor ama bir türlü uyuyamıyor musunuz? Ya da öyle bir gün yaşadınız ki uyudunuz uyandınız ama hâlâ bir gözünüz yastıkta mı? İşte tıpkı beslenme gibi hayatımızın vazgeçilmezi olan, sabahları kendimizi dinlenmiş ya da yorgun hissetmemiz üzerinde önemli bir etkisi olan sağlıklı ve kaliteli bir uyku için yapılması gereken tüm ipuçları bu haftaki yazımızda...
#UYKUÜnlü yıldız Eva Longoria ile görüntülü olarak görüştüm. Son 10 yıldır kamera arkasında olmayı tercih eden oyuncuyla hem üzerinde çalıştığı yeni projeleri hem de sosyal ve politik aktivizme verdiği önemi konuştuk. Longoria röportajımız sırasında Cannes Film Festivali’nde yaşadığı acı dolu anları da anlattı.
#Los AngelesÜnlü yıldız Eva Longoria ile görüntülü olarak görüştüm. Son 10 yıldır kamera arkasında olmayı tercih eden oyuncuyla hem üzerinde çalıştığı yeni projeleri hem de sosyal ve politik aktivizme verdiği önemi konuştuk. Longoria röportajımız sırasında Cannes Film Festivali’nde yaşadığı acı dolu anları da anlattı.
#Barbaros TapanAziz Sancar kimdir sorusu, ünlü bilim adamı hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın kim olduğu ve hayat hikayesi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Mardin'den Amerika'ya başarılarla dolu bir kariyeri olan Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmasının ardından, sıkılıkla gündeme geliyor. Peki, Aziz Sancar kimdir? İşte Aziz Sancar'ın hayatına dair bilgiler
#Aziz Sancar Kimdir?A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Şampiyonası'ndaki (EURO 2020) hedeflerine ilişkin, "Gruptan mı çıkarız ne yaparız bilmiyorum ama keşke final oynasak. Bunu hayal ediyorum. Bunu herkes istiyor. Ortak hayalimiz bu olsun." dedi.
#Şenol GüneşAziz Sancar, bilime ve insanlığa kattıkları dolayısıyla 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır. Mardin'de orta gelirli bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya gelen Aziz Sancar, TÜBİTAK'tan edindiği burs ile yurt dışına çıkmış ve biyokimya alanında eğitim almıştır. Tıp alanında gelişimini sürdürmek isteyen Sancar, ABD'nin yolunu yeniden tutarak bu kez Teksas Üniversitesi'nde araştırmalarını sürdürmeye başlamıştır. Peki, Aziz Sancar kimdir ve kaç yaşında? İşte, merak edilen bilim insanı hakkında bazı bilgiler
#Aziz Sancar6 aydan uzun süren şiddetli yorgunluk hissi, kas ağrıları, aşırı uzamış bitkinlik ve hastalık, hafıza ve konsantrasyonda bozulma gibi şikayetleriniz varsa siz de kronik yorgunluk sendromuna sahip olabilirsiniz. Geçen hafta intihar eden Gaziantepsporlu Çek milli futbolcu Frantisek Rajtoral’nin kronik yorgunluk sendromundan muzdarip olduğunun öğrenilmesinden sonra gözler yine kronik yorgunluk sendromuna çevrildi. Sendrom, başta çalışanlar olmak üzere pek çok kişiyi etkiliyor. Kronik yorgunluk yaşayan 5 kişiden 4’ü ise kadın. En çok etkilenen meslek grupları bankacılık, borsa, muhasebe çalışanları. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden uzman klinik psikolog Zeynep Zat sorularımıza cevap verdi.
#Kronik YorgunlukHazine’ye gitmek yolda yürürken define bulmak gibi bir şey. Çünkü burada ülkemizde nadir bulunan önemli bir sosyal olgu gerçekleşmiş. İki kadın kimse tarafından rahatsız edilmeden içkilerini yudumlayıp, müzik dinleyip, güzel zaman geçirebiliyorlar.
#Vedat MilorO; yerleşik kalıpları kırmayı başarmış bir kadın... Çok güzel ama makyajdan nefret ediyor. Top model ama kıvrımlarıyla gurur duyuyor. Bağımsız ruhlu ama ev işlerini ve sevgilisine yemek hazırlamayı çok seviyor. Marie Claire dergisi, yeni sayısında Bar Refaeli’ye dair tüm gizli şifreleri çözdü.
#Bar Refaeli