Sözü uzatmadan konuya başlayalım... İngiliz kraliyet ailesinin asi çocuğu Prens Harry'yi bütün dünya nasıl tanıyor biliyorsunuz, değil mi? Hatta ailesiyle ilgili dudak uçuklatan iddialar ortaya attığı kitabına da bu ismi verdi: Yedek! Aslında kitabı için seçtiği bu isimle daha doğduğu günden bu yana kendisi için belirlenen rolü tek kelimeyle özetlemişti Harry: Yedek prens.
#Prenses SofiaEkonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in Ankara’daki bir AVM’de kumpir yemesi, bir zamanların gözde fast food’unu yeniden gündeme taşıdı. Biz de anavatanı Amerika olan patatesin nasıl olup da kumpire evrildiğini araştırdık. Türkiye’deki ilk kumpirciyi bulup hikâyesini dinledik...
#KumpirKonuya hemen şöyle başlayalım: Prens Harry'nin bir İngiliz kraliyet ailesi üyesi olarak geçirdiği dönemi eleştiri yüklü bir şekilde anlattığı Spare (Yedek) adlı kitabındaki çarpıcı bölümü hatırlarsınız büyük olasılıkla. Elbette bu konular ilginizi çekiyorsa. Özetlemek gerekirse Harry, kendisinden iki yaş büyük ağabeyi William, veliaht yani geleceğin kralı olduğu için ona iltimas geçildiğini ileri sürüyordu satırlarında.
#Prenses LeonorSıcak havanın yerini tatlı güz rüzgârlarına bırakmasıyla birlikte kâşif ruhlu gezginlerin dönemi de başlıyor demektir. Tüm dünyada en renkli etkinliklerin sonbaharda gerçekleştirilmesi de boşuna değil. Dünyanın dört bir yanında düzenlenen birbirinden eğlenceli gastronomi festivalleriyle siz de farklı tatların peşine düşebilirsiniz.
#HürriyetBir akımdan çok yaşam felsefesi olarak kabul edip hayvansal ürünlerden uzak duran ve vegan beslenmeyi benimseyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dünya kaynaklarına saygı duymak amacıyla vegan menüye geçen şefler, yediğinizi sorgulatacak kadar iyi vegan suşiciler, vegan burgerciler, vegan pazarlar, hatta vegan oteller… Buyurun dünyadaki en vegan dostu kentler.
#HürriyetGeride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaÜlkeden ülkeye sofralar değişse de yeni yıla girerken herkes bereketi simgeleyen, kendi kültüründe şans getireceğine inandığı yemekleri yer. Dünyada bu özel günde kurulan sofraların bazıları uzun hayatı simgeliyor, bazılarında da dertler arkada kalsın diye tabaklar kırılıyor.
#Ebru ErkeÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestBugünden itibaren kışın resmi olarak başlayacağı 1 Aralık’a kadar tam 77 gün kaldı. Sonrası kar, fırtına, boran... Soğuklar iyice bastırmadan, kitaptan tiyatroya, sinemadan televizyona, sergilere, konserlere, restoranlara, festivallere kadar her gün bir tanesini yapabileceğiniz kültür-sanat, stil, gurme, kent ve seyahat önerileri derledik.
#GüzAvustralya hükümeti, 2015’te aldığı ‘2 milyon kediyi katletme’ kararını en nihayetinde hayata geçirdi. Peki gökten zehirli sosis atılarak öldürülmesi planlanan kedilerin suçu ne? Hükümete göre gerekçe, kedilerin kuş, kertenkele ve diğer hayvanları tüketmesi. Bir canlının yok olmasına ya da yaşamasına karar verebilir miyiz? Avustralya’nın kedileri yok etme kararından yola çıktık ama çok yakında belki ülkece bizim de kapımıza dayanacak olan “İstilacı türleri ne yapmalı” sorusunu uzmanlara sorduk ve derin bir fikir ayrılığı çatlağına düştük. İşte gerçek insanlık sınavı...
#KediYola çıkmanın tam vakti. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmek. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklar da kurulur. İşte not defterimdeki sokaklara damgasını vuran lezzetler.
#Lezzet DurağıTapas barları, şık restoranları ve kıpır kıpır kafeleriyle Madrid, her mevsimde ışıklar içinde yaşayan bir başkent. Kendilerine 'Madrilenos' diyen şehir sakinlerinin yemek kültürü ise harika... Erken saatlerde yaptıkları hafif bir kahvaltıyla güne başlıyorlar, akşamüstü de 'tapas' ile keyiflerine keyif katıyorlar. Bir haftamı Madrid'e ayırdım ve sizin için en güzel lezzet mekânlarını dolaştım. İşte Madrid lezzet rehberi...
#MadridAlmanya’nın en çok satan gazetesi Bild, son dönemde iki ülke arasında artan gerilime rağmen, Almanların Türkiye ve Türkleri neden sevdiği ve sevmesi gerektiği konusunda sebepleri sıraladı. Gazetenin ‘Erdoğan’a rağmen Türkiye’yi sevmemizin 44 nedeni’ başlıklı haberinde şu maddeler sıralandı:
#Bildİstasyon lokantalarına düşkünlüğüm, Haydarpaşa Garı’ndaki lokanta ile başladı. Gazeteden çıkar, vapurdan Haydarpaşa’da iner, lokantada iki duble rakı içip, banliyö treni ile evimin yolunu tutardım. Lokantanın müşterileri birbirlerini tanırlardı. Masalar ayrı olsa da uzaktan kadehler “sağlığa” kaldırılır, laflar atılır, günün yorgunluğu keyifle noktalanırdı.Bir diğer istasyon lokantası ise Sirkeci Garı’ndaki Orient Express’ti. Gazetecilikte çırak olduğum dönemlerdi. Ustalarımızla oraya gider, onların atışmalarını hayran hayran dinlerdik.Sonra gittiğim ülkelerdeki tren istasyonlarında da lokantalar keşfetmeye başladım. Bu hafta keşiflerimi sizinle paylaşacağım.
#Lezzetli Tren İstasyonlarıMüzelerini gezmek, bir ülkeyi tanımanın en kestirme yollarından biridir. Peki müze deyince aklınıza sadece tarih ve sanat eserlerinin sergilendiği yerler mi geliyor? Şimdi tanıtacağımız müzeler sosisten mantara, peynirden noodle’a kadar ziyaretçilerine yemek kültürlerini aktarırken, lezzet dolu bir yolculuğa da çıkarıyor.
#Müze