Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriMasterChef Nazilli pidesi tarifi ve yapılışı ekran başındaki izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Tescilli lezzet Nazilli pidesi kıymalı, peynirli gibi farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Nazilli pidesi 04.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 18.11.2020 tarihinde tescil edilmiştir. Peki, Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Nazilli pidesi tarifi ve püf noktası...
#Nazilli PidesiÇıldır köfte özellikle Ramazan sofralarında patates püresi, pidesi, köftesi ile tek başına bir menü olma özelliğini taşıyor. Domates sosuyla eşsiz bir lezzete dönüşen çıldır köfte tarifi ve malzemeleri, yapım aşamalarıyla birlikte hemen aşağıda...
#Çıldır Köfte Tarifi11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaKayseri'nin en bilinen lezzetlerinden olan Develi cıvıklısı, adından da anlaşılacağı gibi Kayseri'nin Develli ilçesine has bir pidedir. "Develi cıvıklısı" olarak anılan cıvıklı pide adına Yavuz Sultan Selim döneminde ferman yazıldığı bile rivayet edilir. Peki, evde Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Develi cıvıklısı tarifi detayları...
#Develi CıvıklısıAsma yaprağıyla yapılan ancak çok fazla bilinmeyen lezzetlerden biri. Asma Pidesi olarak da bilinen loznikin ana malzemelerinden biri diğeri de mısır unu. Köklü bir geçmişi olan loznik bazı bölgelerde ayrana batırılarak tüketilir. Peki, loznik nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte adım adım loznik tarifi...
#LoznikSon dönemde herkesin içinden bir fırıncı çıktı! Marketlerde maya bulmanın imkânı yok. Ramazanda pide tarifleri elden ele dolaşmaya başladı ama yapımı çok da kolay değil. Bu hafta işin ustasından bir pide tarifim, artanları boşa harcamamak için pratik önerilerim var.
#YazarAsma yaprağıyla yapılan tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için farklı bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Loznik. Trakya mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tariflerinden biri olan loznik aynı zamanda bir pide çeşididir. Peki, Loznik asma pidesi nasıl yapılır? İşte, adım adım loznik tarifi...
#Loznik NedirSıradan kebap tariflerinden sıkılanlar için ramazan ayının vazgeçilmezi pide ile yapılan enfes bir önerimiz var: Ramazan pideli kebap. Kendi ellerinizle mayaladığınız ramazan pidesi, salçalı tereyağlı kuş başı etle buluşup sarımsaklı yoğurtla sunuma hazırlanacak. Tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkacak. İşte, ramazan pideli kebap için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Ramazan Pideli Kebap Nasıl YapılırTokat'ta, ilkbaharla birlikte lokantalarda özel ocaklarda pişirilerek servis edilmeye başlayan Tokat kebabı, fiyatıyla cep yakıyor ancak bu geleneksel lezzeti evde de hazırlamak mümkün. Peki, Tokat kebabı için gerekli malzemeler neler, Tokat kebabı nasıl yapılır?
#Tokat Kebabı Nasıl YapılırTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & FishAli Poyrazoğlu, kışları büyük davetlerin, geniş sofraların misafiri, yazları ise şeflerin şefi! Kendisini usta bir şef olarak tanımlayan sanatçı, mutfakta da en az mesleğindeki kadar renkli ve yaratıcı olmasını farklılıkları bir araya getirme arzusuna bağladı