Enfes Karadeniz pidesi

Güncelleme Tarihi:

Enfes Karadeniz pidesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 12:32

Karadeniz mutfağının en leziz tatlarından Karadeniz pidesi tarifi için hemen tıklayın!

Haberin Devamı

Malzemeler

Hamur için
400 gr un, tuz
15 gr yas maya

Harcı için
100 gr yağlı kıyma
1 demet maydanoz
Yarım rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet rendelenmiş domates tuz, biber

Hazırlanışı
hepsini iyice karıştırın.

Pidesi için
50 gr ince kesilmiş pastırma
100'er gr küp kesilmiş kavurma
Rende kasar
Sotelenmiş ıspanak

Yapılışı

Un, maya ve su karışımıyla hamuru hazırlayın mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra minik 50 gr'lık topaklara bölün. Biraz dinlendikten sonra lahmacunu merdane, pideyi ise elle açmak suretiyle hamurlar açın. Çeşitlendirmek için üzerine isteğe göre malzeme doldurun (pastırmalı kaşarlı ıspanaklı, kavurmalı vb). Karıştırdığınız" harcı lahmacuna el yardımı ile eşit şekilde dağıtın. Kızgın sokak fırınında 400 derece veya evdeki fırınınızda 280 derece ısıda nar gibi pişirin.

Mini pizza poğaça tarifi için tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!