Enfes Karadeniz pidesi
"Karadeniz mutfağının en leziz tatlarından Karadeniz pidesi tarifi için hemen tıklayın!"
Malzemeler
Hamur için
400 gr un, tuz
15 gr yas maya
Harcı için
100 gr yağlı kıyma
1 demet maydanoz
Yarım rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet rendelenmiş domates tuz, biber
Hazırlanışı
hepsini iyice karıştırın.
Pidesi için
50 gr ince kesilmiş pastırma
100'er gr küp kesilmiş kavurma
Rende kasar
Sotelenmiş ıspanak
Yapılışı
Un, maya ve su karışımıyla hamuru hazırlayın mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra minik 50 gr'lık topaklara bölün. Biraz dinlendikten sonra lahmacunu merdane, pideyi ise elle açmak suretiyle hamurlar açın. Çeşitlendirmek için üzerine isteğe göre malzeme doldurun (pastırmalı kaşarlı ıspanaklı, kavurmalı vb). Karıştırdığınız" harcı lahmacuna el yardımı ile eşit şekilde dağıtın. Kızgın sokak fırınında 400 derece veya evdeki fırınınızda 280 derece ısıda nar gibi pişirin.
Mini pizza poğaça tarifi için tıklayın!