soğan kebabı haberleri sayfasında soğan kebabı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 690 soğan kebabı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'in önemli lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, mevsim geçişlerinde tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Soğan kebabı grip ve nezlenin doğal ilacı olarak da biliniyor.
#Soğan KebabıÜlkemizde pek çok kebap çeşidi var, bunlardan biri de Gaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı. Adından da anlaşılacağı üzere soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde kuzu kıyması kullanılır. Peki, soğan kebabı nasıl yapılır? Adım adım soğan kebabı tarifi...
#Soğan Kebabı Nasıl YapılırUNESCO gastronomi şehri olan ve birbirinden farklı lezzetleri ile mutfakta bir dünya markası haline gelen Gaziantep mutfağı, kış aylarının gelmesi üzerine artan hastalıklara soğan kebabı ile deva oluyor.Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan soğan kebabı, içerisinde en az portakal kadar bulundurduğu C vitamini sayesinde grip ve soğuk algınlığına karşı antibiyotik görevi görüyor. Zengin Gaziantep mutfağında birçok sebzenin kebabı yapılırken, kış mevsiminde genelde sofralarda soğan kebabı yer alıyor. Kebap ustası Uğur Acıoğlu, özellikle Kış aylarında soğan kebabına yoğun talep aldıklarını belirterek şöyle konuştu:"Soğankebabı kış mevsiminde hastalıklara karşı doğal bir antibiyotik ve gripilacıdır. Kış aylarında soğan yiyen insanların vücutları salgınlarakarşı daha dirençli olduğu için daha az hasta olurlar. Özellikle kışmevsiminde yaptığımız bu yemek oldukça zahmetli ve zamangerektiren bir yemektir. Soğan kebabının eti özel olarak koyununboşluk, kuyruk ve ön bacağından alınır ve et zırhla çekilerek ince halegetirilir. Daha sonra soğanlar ikiye bölünerek şişlere soğan-et şeklindesıra ile saplanır. Kebaplar közde piştikten sonra, terlemeye alınır.Bir süre sonra terleyen kebaplar nar ekşisi ile terbiye edilerek servisyapılır."
#GaziantepYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinTüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#MevsimGünümüzde hala birçok kültür ve dini motiflere sahip olan Mardin ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Yöresel mutfak kültürü sayesinde de kendine birçok bireyi hayran bırakmıştır. Mardin mutfağını merak edilenler için Mardin yemekleri nelerdir? Mardin’de ne yenir ve neyi meşhur? Mardin mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi pek çok soru akla gelebilir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Mardin YemekleriBırakın ülkemizi, “İstanbul’da ‘en iyi lahmacun’ şu veya bu” demek anlamsız hatta ahmakça. Farklı stiller, farklı ustalar var, farklı gelenekler var... Ama iyisi nedir, ölçütleri nelerdir, bunlar konusunda anlaşabiliriz. Bahsettiğimiz bir pideyse kullanılan unun kalitesi, mayanın niteliği ve miktarı, mayalanma süreci, fırının özelliği ve pişirmedeki ustalık… Hepsi bir bütün...
#Fast FoodHacı Baba Et Lokantası, İstanbul’daki Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Urfa’nın meşhur aya köftesi tescil aldı. Paros’taki La Zucca Pizza Bar Bodrum’da açıldı. Mardinli şef Ebru Baybara Demir’in kazandığı ödül ve Overdose’un yenilenen menüsüyle yeme-içme dünyasından haberler burada.
#Hacı Baba Et LokantasıGaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı Gelinim Mutfakta yarışmasıyla günün aranan tarifleri arasında yerini aldı. Kuzu kıymasıyla hazırlanan köftesinin soğanlarla muhteşem uyumu akşam yemeği alternatifi arayanların favorisi olacak. Peki, Antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır? İşte, yöresel soğan kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Gaziantep Soğan KebabıAltı ezmeli kebap yöresel mutfağımızın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Damak çatlatan köftesi ve altındaki acılı ezme ile sevdiklerinize bir akşam yemeği lezzet şöleni sunabilirsiniz. PEki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, altı ezmeli kebap tarifi ve malzemeleri...
#Altı Ezmeli KebapŞeftali kebabı, MasterChef'te yer verilen lezzetlerden biri oldu. Yarışmacılardan hazırlanması istenen şeftali kebabı tarifi merak ediliyor. Diğer kebap çeşitlerinden farklı olan bu tarifin en önemliği özelliği kuzu gömleğine sarılarak hazırlanması. Peki MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Şeftali Kebabı Nasıl YapılırMasterChef yarışmasıyla gündeme gelen soğan kebabı tarifi ve hakkında bilgiler merak ediliyor. Soğan kebabı, dilimlenmiş soğan, biber ve nar sosunda pişirilmiş öğütülmüş kuzu köftesi ile yapılan bir kebap çeşididir. Soğanın hastalıklara karşı koruyucu olması nedeniyle kış tarifi olarak kabul edilir. Peki, soğan kebabı nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte, MasterChef soğan kebabı tarifi ve yapımı...
#Soğan Kebabı TarifiIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapZuhal Topal'la Sofrada yarışmasında birinci olan isim belli oldu. 5 Şubat tarihli Zuhal Topal'la Sofrada'nın son bölümünde en yüksek puanı alan yarışmacı haftanın birincisi olurken, rakiplerinden daha düşük puanı alan gelinler 15 bin TL'ye veda etmenin üzüntüsünü yaşadı. Kayınvalidelerin ve Zuhal Topal'ın cuma günü verdiği puanlar, "Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu?" sorusunu yanıta kavuşturdu. Final gününde yarışan Fatma Hanım'a verilen puanlar gerginliğe neden oldu. İşte, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın puan durumu.
#Zuhal Topal'la Sofrada Birincisi KimSoğan terletme yapımı, farklı ve değişik lezzet arayanların sofralarında yer tutmaya devam ediyor. Terletme, özellikle kebap yapımında, et ile birlikte pişmesi gereken ancak pişme süresi etten daha uzun olan sebzelere uygulanıyor. Bazı yörelerde bu işleme demleme de deniyor. Soğan, sarımsak ve patlıcan terletme işlemi özellikle kebaplara eklenen bu tür sebzelerde yapılıyor. Peki, terletme nedir, nasıl yapılır? İşte, soğan terletme yapımı ve tarifi.
#Terletme Nasıl YapılırTürkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.
#GaziantepUNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'in önemli lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, mevsim geçişlerinde tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Soğan kebabı grip ve nezlenin doğal ilacı olarak da biliniyor.
#Soğan KebabıÜlkemizde pek çok kebap çeşidi var, bunlardan biri de Gaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı. Adından da anlaşılacağı üzere soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde kuzu kıyması kullanılır. Peki, soğan kebabı nasıl yapılır? Adım adım soğan kebabı tarifi...
#Soğan Kebabı Nasıl YapılırUNESCO'nun gastronomi ve kültürel değerlerini tescillediği şehirlerden Gaziantep'te 40 yıldır aşçılık yapan Mehmet Ali Durak, kente özgü lezzetleri hem pişiriyor hem de onlarla ilgili şiirler yazıyor. Durak, yetkililerden alacağı destekle yemeklerin hikayelerini şiirlerle birleştirdiği kitap hazırlamak istiyor.
#Gaziantep Mutfağı