GeriMutfak Tüyoları SOĞAN KEBABI TARİFİ: Antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

SOĞAN KEBABI TARİFİ: Antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

SOĞAN KEBABI TARİFİ: Antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı Gelinim Mutfakta yarışmasıyla günün aranan tarifleri arasında yerini aldı. Kuzu kıymasıyla hazırlanan köftesinin soğanlarla muhteşem uyumu akşam yemeği alternatifi arayanların favorisi olacak. Peki, Antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır? İşte, yöresel soğan kebabı tarifi ve malzemeleri...

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren soğan kebabı Gelinim Mutfakta ile sofralarımıza bir kez daha konuk oluyor. Adından da anlaşılacağı üzere soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde kuzu kıyması kullanılıyor. Antep usulü soğan kebabı tatiri nasıl yapılır merak edenlere, işte detayları...

SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ

1 kilo ufak soğan (mandalina büyüklüğünde)

350 gr az yağlı kıyma

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

2 çay kaşığı Tuz

Sosu için:

Çeyrek çay bardağı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı domates salçası

1,5 çay bardağı su

SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Kıymayı yoğurma kabına alın. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave ederek 5 dakika yoğurun. Soğan sayısı kadar parçaya bölüp yuvarlayın ve kenara alın. Soğanların tepelerindeki püskülleri bıçak yardımıyla kesin. Yıkayın ve soğanın ilk kabuk katmanını alın. Tam ortasından soğanın katlarını çıkarın arasında boşluk kalsın buraya yaptığınız köfteler sığdırılacak… Soğanların aralarına köfteleri sıkıştırın ve tepsiye dizin. Tüm soğan ve kıyma bitinceye kadar bu işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 250 derecede fırında soğanların ve köftelerin rengi değişinceye kadar pişirin. Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

False