Londra’da, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) verdiği iftar yemeği, siyaset, diplomat ve halk buluşmasıyla gerçekleşti. İftar öncesi UID Başkanı Erdal Yetimova, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ve Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç yaptıkları konuşmalarda topluma farklı mesajlar verdi.
#Avrupadan HaberlerLondra’da düzenlenen Uluslararası 10. Kalite Zirvesi’nde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirket ve kurum ve kişilere plaketler verildi. Türkiye’den katılan İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses, Derya Uluğ ve Ekin sanat dalında ödül alırken Hatay’ın Payas ilçesi ise ‘Yılın belediyesi’ ilan edildi.
#İdo TatlısesSıra dışı bir yaşam öyküsü olan Hüseyin Özer, kendi hayat hikâyesiyle üniversitelilere ders verdi. Türk mutfağını İngiliz Kraliyet Ailesi ile tanıştıran isim olarak bilinen Özer, Discovery Channel tarafından belgeselleştirilen hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı.
#Dersİngiltere'nin başkenti Londra'daki Sofra Restoranları zincirinin sahibi Hüseyin Özer, başkentin en işlek caddesindeki ünlü Özer Restaurant'ı kapatıyor. İşadamı, pazar günü restorandaki son Noel partisini düzenledi. Kapanış nedeni ise çok ilginç: Kraliçe'ye ait binanın kontratının yenilenmesine izin verilmiyor.
İngiltere'nin başkenti Londra'daki Sofra Restoranları zincirinin sahibi Hüseyin Özer, başkentin en işlek caddesindeki ünlü Özer Restaurant'ı kapatıyor. İşadamı, pazar günü restorandaki son Noel partisini düzenledi. Kapanış nedeni ise çok ilginç: Kraliçe'ye ait binanın kontratının yenilenmesine izin verilmiyor. 14 yıl önce açılan ve bugüne aralarında çok sayıda siyasetçi, sporcu ve sanatçıların bulunduğu sayısız şöhretli ismi ağırlayan ve yemekleri ile Londra'da bir ekol oluşturan Özer Restaurant, son Noel partisinde yine ünlü isimleri konuk etti. Yakın dostları ile restoranının sürekli müşterileri Özer'i partide yalnız bırakmadı. Açıldığından bu yana sayısız davete ev sahipliği yapan ve çok sayıda İngiliz ve Türk siyasetçinin, sanatçının buluşma yeri olan restoranı Londra'nın başka bir merkezi Covent Garden'a taşıyacaklarını belirtti. Gonca YAĞCI - Faruk ZABCI-DHA
#Lokantaİngiltere'nin başkenti Londra'daki Sofra Restoranları zincirinin sahibi Hüseyin Özer, başkentin en işlek caddesindeki ünlü Özer Restaurant'ı kapatıyor. İşadamı, pazar günü restorandaki son Noel partisini düzenledi. Kapanış nedeni ise çok ilginç: Kraliçe'ye ait binanın kontratının yenilenmesine izin verilmiyor.
#İngiltereBalık sezonunda İstanbul balık halini dolaştık. Palamut buzhaneye çekilirken sarıkanat ve çinekop tezgâhları doldurmuş. Neredeyse bütün balık tezgâhlarının arkasında ise deniz ile hiç alakası olmayan Erzincanlılar var. Hem balıktaki son durumu hem de en yakın denize 250 kilometre uzaktaki Erzincanlıların sektöre hâkimiyetini konuştuk.
#BalıkYazın kızgın sıcağı azalırken Kaş’ın manzaralı tepelerinden başlayıp Simena’da ortaçağ şövalyelerinin inşa ettiği görkemli kalede sona eren güzergâhı adımlayalım mı? Likya uygarlığının boy verdiği topraklarda bir hafta boyunca doğa ve tarihle iç içe, unutulmaz bir yürüyüş... Yola çıkmak için ihtiyacınız olan tek şey cesaret.
#Melih USLUÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla tıpkı bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi eşsiz, her bölgesi ilgiyi hak ediyor. Geçen ay Akdeniz’den başladığımız rotamıza bu ay Ege’nin kuzeyine doğru ilerleyerek devam edelim. Muğla’nın ve İzmir’in doğal güzelliklerini keşfedelim. Ülkemizin en güzel sahillerini ve tatil duraklarını listeleyelim.
#Saffet Emre TonguçTüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gastronomi sektörü büyük bir gelişim gösterdi. Ama bu kez müşterileri konuşalım. Yani ismi duyulan restoranlara sadece trend o olduğu için giden müşterileri... Bu tür gastronomik restoranlara giden arkadaşlarımdan kaç kez “Dünyanın parasını verdik, üstüne de aç kaldık. Restorandan çıkınca çorbacıya gittik” diyenleri duydum. Çiğ ürünleri sevmiyorsak bir Japon restoranında ne işimiz var ya da limon otuna burun kıvıracaksak Tay mutfağını nasıl kavrayacağız?
#Restoran12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıKraliyet ailesindeki gelişmeler Londra turizminin çok işine yaradı. Biz de dünyanın dört bir yanından giden turistlerin uğrak noktası olan şehirdeki Türk restoranlarını gezdik. Kendi Londra’nızı bulmanız için şovlardan kitapçılara ve konaklama önerilerine kısa bir rehber hazırladık.
#LondraUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#Urfa