İtalya’da ‘fast food’a karşı bir hareket olarak doğan ‘slow food’ akımı Türkiye’de de takip ediliyor. 1986 yılında Amerikan ‘fast food’ kültürünün İtalyan mutfağına girmesine eleştirel bakan gazeteci, yazar Carlo Petrini tarafından başlatılan hareket bugün yerli üreticiyi koruma, daima taze ürün kullanma ve pişirme teknikleri gibi pek çok alanı kapsıyor.
#Slow FoodİZMİR’in Foça İlçesi’nde, pazar günleri kurulan, yerel üreticilerin doğal şartlarda yetiştirdiği ürünlerin satıldığı pazar, uluslararası Slow Food hareketi tarafından ’Yeryüzü Pazarı’ ilan edildi. Foça Yeryüzü Pazarı’nın dünyadaki 28’inci pazar olduğu belirtildi.
Bursa ilçeleri ile birlikte güçlü bir şehir. Her bir ilçesi de kendi markalaşma sürecini kendi yönetiyor. Son dönemde kentlerin markalaşma ve tanıtım süreçlerinde Slowfood (yavaş yemek) ve Cittaslow (yavaş şehir) gibi uluslararası standartlar öne çıkmaya başladı.
#BursaDünyada geleneksel yaşam ve üretim biçimlerini koruyan şehirlerin yer aldığı sakin şehir (Cittaslow) ağına Güdül de katıldı. Türkiye’nin 18’inci sakin şehri olan Güdül, İç Anadolu ve Ankara’da bu unvana sahip ilk ilçe de oldu. Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, “Güdül artık uluslararası bir marka kimliğine kavuşmuş oldu. Bu marka ilçemizi dünyaya açacak” dedi.
#GüdülBodrum Belediyesi’nin destekleriyle Ortakent Yahşi Güzelleştirme Derneği-OYDER tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Acı Ot Festivali için geri sayım başladı. Bodrum, Muğla ve ilçeleri ile Ege’nin pek çok bölgesinden özel turların düzenlendiği ve milyonları buluşturan Acı Ot Festivali, bu yıl 14-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
#BODRUMDÜN başlayan Neptün Soyer röportajı bugün de devam ediyor. Günlerce yazsam hayata kattıklarını anlatmaya yerim yetmez. Ben galiba en çok böyle kadınlara hayranlık duyuyorum. Yaratıcı, feci üretken, proje kapakları hep açık, enerjik, iyi kalpli, doğa dostu, kadın dostu, inişli çıkışlı, bazen sakin, bazen ruhunda fırtınalar esen... E çünkü adını aldığı deniz tanrısı Poseidon’un da özelliklerini barındırıyor... Böyle kadınlara çok ihtiyacımız var ve onlardan öğrenecek çok şey var!
#AYŞE ARMANNazlı Uyanık Yıldız, Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni bitirdi, London School of Economics’de yüksek lisans yaptı, 10 yıl profesyonel hayatta bulunduktan sonra işinden ayrılıp kardeşi İbrahim Uyanık’la ata toprakları Samsun Bafra yaylalarında hayvancılığa başladı. Köylerde tamamen doğal hayvancılık yapan köylülerle yol alan kardeşler, 2014’te kurdukları Nebyan Doğal markasıyla şehirde doğal et satıyorlar.
#Nazlı Uyanık YıldızYaşantımızın hızı her geçen gün daha çok artmıyor mu? Sürekli ‘bugün, bu hafta, bu ay nasıl geçti hiç anlamadım’ sözünü sarf ediyoruz. Hızla sürdürdüğümüz bu yaşam beraberinde hızlı yemek kültürünü de getirmiş durumda. Sizlere hafta sonu gideceğiniz ya da Sevgililer Günü için de iyi bir alternatif olacak bir önerim var: Sırbistan Novisad... Buradaki 'Salas 137', Cenej bölgesinde bulunan hem konaklayabileceğiniz, ata binebileceğiniz, hem de yöresel lezzetlerin en doğal hallerini tadabileceğiniz muhteşem bir çiftlik. Hadi başlayalım...
#Sırbistan