Birçok insan sağlık nedeniyle şeker alımını azaltıyor. Gıda endüstrisi ise tüketicilere tatlı ürünler sunmanın başka bir yolunu bulmuş durumda: Pek çok ambalajlı gıdadaki şekerin yerine sessizce sukraloz, stevia, alluloz, eritritol başta olmak üzere çok çeşitli yapay tatlandırıcılar ve şeker ikameleri kullanılıyor.
#Yapay TatlandırıcılarSon yıllarda çok popüler olan şekersiz beslenmenin yapay tatlandırıcı kullanımının artmasına neden olduğunu biliyor musunuz? Bu, elbette “Şeker tüketin” demek değil ancak şeker kullanımını azaltmak isterken gıda endüstrisi tarafından ‘sağlıklı’ olarak pazarlanan ama aslında metabolik sağlığı bozan yapay tatlandırıcılara maruz kalmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor. Yoğurt ve ekmekte dahi bulunan yapay şekerler neler ve sağlığımızla nasıl oynuyor? İşte şaşırtıcı detaylar…
#Yapay TatlandırıcılarÇoğu insan daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemeye karar verdiğinde, ilk olarak diyet listelerini yeniden gözden geçirir. Belki de bunu, yeme alışkanlıklarını değiştirmenin daha kolay olduğunu düşündüğümüz için yapıyoruz. Ancak nedeni ne olursa olsun, sağlıklı beslenmek her zaman göründüğü kadar kolay olmayabilir.
#Sağlıklı BeslenmeŞeker neredeyse hemen hemen her hastalığın dostu denilebilir. Hastalıkların tetikleyicisi adeta. Özellikle kanser, diyabet yani şeker hastalığı, obezite, kalp ve diş hastalıkları üzerinde yapılmış çalışmalarda şeker için ‘hastalığın azdırıcısı’ deniliyor. Yani hastalıkların çıkışında ve büyümesinde çok büyük bir etkisi var.
#HürriyetYalnızca iki kilo vermek bile hayatınızı değiştirebilir. Özgüveninizi artırmakla kalmaz, sağlığınız açısından da birçok fayda sağlar. Ama o baş belası ilk iki kiloyu vermek, bazen bu işin en zor kısmı. İşte kendinizden çok ödün vermeden hedefe ulaşmanızı sağlayacak 10 basit kural.