Siena, Ortaçağ mimarisinin hakim olduğu tarihi dokunun en güzel şekilde korunduğu İtalyan şehirlerinden. Eski şehir merkezindeki tüm sokaklar, her yıl Palio yarışlarının yapıldığı, deniz kabuğu şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken Piazza del Campo’ya çıkıyor. Toskana’nın kalbi sayılabilecek, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Siena, mutfağıyla da İtalya’nın en iyilerinden. Gelin Siena’nın lezzet duraklarına birlikte bir göz atalım…
#SienaOrtaçağ kenti Siena'ya giderken çok heyecanlıydım. Yıllar evvel özel bir tur şirketinde incoming (yurt dışından turist getirme) yaparken çok değerli bir İtalyan Sienalı müşterim Siena'yı anlatır dururdu. Masal dinler gibi dinlerdim ve oraya ne zaman gideceğimin hayalini kurarken şimdi hayatımda bunu gerçekleştirebilmenin heyecanını yaşıyorum. Şehrin tarihinde uzun bir yolculuğa çıktım. İşte Siena gezi rehberi…
#Siena Gezi RehberiMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıToscana bölgesinin kalbi Siena, tarihi dokusuyla ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor. Yöresel yemekleri, klasikleşmiş mekânlarıyla ziyaretçilerine gastronomik açıdan birçok seçenek sunan Siena’nın tavuk ciğeri, asırlık çörekleri ve daha fazlasını yazdım bu hafta...
#Ebru ErkeUzun zamandır Toskana kırsalını, tepelerini, servilerini ve tarihi kasabalarını görme hayalleri kuruyordum. İtalya'nın kuzeyinde yer alan Toskana vadisi; yeşil panjurlu binaları, doğa harikası manzaraları ve şirin kuleli köyleriyle Ortaçağ yaşamına kapı aralıyor.
#ToskanaYılın en uzun tatili yaklaşıyor. Kışın soğuk, karanlık aylarına girmeden önce denizle vedalaşmak, açık havada iş hayatının stresinden arınmak, yeni keşiflerle dünyanızı zenginleştirmek için son fırsat. Tatil programınızı henüz yapmadıysanız işte size 10 fikir, 33 seçenek...
Kendini amatör gezgin olarak tanımlayan Sinan Doğan’ın (26) keşif merakı ailesiyle çıktığı yolculuklarla başladı, zaman içinde gelişerek sürdü. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra yat tasarımı üzerine yüksek lisans yapmak için gittiği İtalya’da, Venedik’e yerleşti. Üniversite yıllarından bu yana 11 ülkede 35 şehir gezdi. Seyahat süresini mümkün olduğunca uzun tutuyor, rotasını yola çıkmadan çiziyor. Onun için seyahat farklı tatları deneme, renkleri gözlemleme fırsatı, hayatı tanıma ve sıradanlığını aşma yöntemi. En büyük hayali, tasarladığı bir tekneyle dünyayı dolaşmak.