Türkiye ve dünyada son yıllarda artış gösteren şeker hastalığı, ciddi hastalıkların başında gelebiliyor. Obezite, hareketsiz yaşam, katkı maddesi yüksek hazır gıdaların tüketimi gibi nedenlerle ortaya çıkabilen bu hastalık, sık acıkma ve su içme isteğinin artması gibi belirtilerle üç ayrı çeşitte görülüyor. Şeker hastalığına iyi gelen meyve, sebze, yiyecek ve besinler sayesinde doğal ve bitkisel yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki şeker hastalığı nasıl geçer? Evde şeker hastalığına ne iyi gelir? Su içmenin şeker hastalığına faydası nedir? Limon, tarçın, tahin ve sarımsak şeker hastalığına iyi gelir mi? İşte şeker hastalığının nedenleri ve şeker hastalığına iyi gelen doğal ve bitkisel öneriler...
#Şeker Hastalığına Ne İyi GelirTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzMuşmula bir diğer ismi olan döngel olarak da bilinmekte olan bir meyvedir. Muşmula, etli meyveleri olan eriksi yapıda bir meyve olarak ifade edilebilir. Muşmula meyvesinin aynı zamanda sarı erik, Japon erik, gelin boğan olarak da farklı isimlerle bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Muşmula meyvesinin ve çekirdeğinin bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MuşmulaZeytinyağlı incirin doğurganlığı arttırıcı bir etkisi vardır. Hamile kalabilmeyi kolaylaştıran zeytinyağlı incir bağırsak hareketlerinin rahatlamasını sağlayarak kabızlık sorununu da kısa sürede çözer. Zeytinyağlı incir, boğaz enfeksiyonlarını gidererek balgam söktürmeye de yardımcı olur. İşte, zeytinyağlı incirin faydaları nelerdir? Kabızlığa iyi gelir mi? Mideye ne gibi yararları vardır ayrıntıları ile derledik.
#Zeytinyağlı İncirin FaydalarıHepimiz pandemi sırasında ekstra önlemler alan birilerini tanıyoruz. Seyahat etmekten, büyük toplantılardan hatta arkadaşlarından ve ailesinden uzak durarak dikkatli davranan pek çok insan, Covid pozitif olduktan sonra suçluluk ve utanç duymaya başladı.
#Covid-19Termiye son dönemlerin en lezzetli besinleri arasında yer almaktadır. Lezzeti ile birlikte sağladığı önemli faydalar sebebiyle her zaman bir adım öne çıkmaktadır. Peki termiyenin faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Termiye ne zaman yenir, termiyenin acısı nasıl giderilir? Sizlere termiyenin faydaları hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca inceledik.
Ülkemiz iklimi birçok bitkiyi yetiştirmek için müsaittir. Bu bitkilerden bir tanesi de çavdardır. Çavdar en çok tercih edilen bitkilerden bir tanesidir. Özellikle çavdar ile birlikte yapılan ekmekler sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Çavdarın tam olarak ne olduğunu merak edenler ise bir araştırma içerisine girmektedirler. Çavdar insan sağlığına faydası olan bir bitkidir. Peki, çavdar nedir? Çavdar ne işe yarar? Çavdar nerede ve hangi ilde yetişir? Çavdar ekmeğinin beyaz ekmeğe göre faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#ÇavdarX ve bir miktar Y kuşağı hatırlıyor olabilir; ama Z kuşağının gördüğünde bu nedir diyeceği meyveler var... Sonbahar ile birlikte şimdilerde pazarlarda tezgahlarda yerini almış durumda. Anneler babalar, aynı zamanda şifa kaynağı olan bu meyveleri hem siz, hem çocuklarınız için tüketmeye çalışın; çocuklarınız da bu meyveleri tanısın, böylelikle kuşaktan kuşağa aktarılsın...
#BursaTabiatta bulunan otlar iyi analiz edilerek birer sağlık deposu olarak kullanılabilir. Günümüzde alternatif tıp olarak bilinen bir sağlık sektörü de bulunmaktadır. Şifalı otların doğru kullanımı ile pek çok hastalık tedavi edilmektedir. Ama bu otların özelliklerini bilmek ve doğru kullanmak gerekir. Aksi takdirde onarılmaz sorunlar yaşanabilir. Mayasıl otu da şifa kaynağı otlar arasında yer almaktadır.
#Mayasıl OtuYeşil yapraklı ve sarı çiçekli olan karahindiba otu, doğru tüketildiğinde önemli faydalara sahiptir. Soğuğa karşı dayanıklı olabilen karahindiba otu, sıcak iklimlerin bitkisidir. Karahindiba otu nedir, ne işe yarar, nerede yetişir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, neye yarar gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Karahindiba OtuÇok az bilinen ancak faydaları ile ön plana çıkan otlar içerisinde adem otu geliyor. Bu yüzden son dönemlerde internet üzerinden de sıkça araştırılan bitki kaynakları arasında yer almaktadır. Peki adem otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Adem otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte adem otu hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Adem OtuBesinlerin suları birbirinden farklı hastalıklara şifa olmaktadır. Özellikle hurma suyunun içeriğindeki lif nedeniyle vücuda yararları da saymakla bitmez. Hurma suyu ne işe yarar, nasıl yapılır ve kullanılır? Hurma suyunun cilde ve vücuda faydaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Hurma SuyuÜzüm sirkesi, kuru ve yaş üzümden, üzüm şırası konsantresinden ya da uçar asit miktarı asetik asit cinsinden sınırı aşan şaraplardan elde edilen sirke çeşididir. Özellikle de çorbalarda, salatalarda ve turşu yapımında sıkça kullanılır. Üzüm sirkesi, hem iştah açıcı hem de hazmı kolaylaştırıcı bir özelliğe sahiptir. Üzüm sirkesinin faydaları nelerdir, ne işe yarar sizler için derledik.
#FaydalarıŞeker hastalığı toplumda en sık karşılaşılan ciddi kronik hastalıklardan bir tanesidir. Hemen hemen her yaşta ortaya çıkabilen şeker hastalığı mutlaka tedavi edilmesi ve kontrol edilmesi gereken bir hastalıktır. Şeker hastalığına iyi gelen birçok bitkisel yöntem de yer almaktadır. Özellikle şeker tanısı konan hastalarda bu hastalığın takibi yapılması gerekir. Peki, şeker nasıl düşer? Yüksek şekeri en çabuk ne düşürür? Yoğurt kan şekerine iyi gelir mi? İşte şeker hastalığı ile ilgili tüm detaylar.
#Kan ŞekeriEĞER kalbiniz yorulup bıkmadan, durup dinlenmeden hep aynı güçle kan pompalayabilirse hücrelerinize ihtiyacı kadar oksijen ve besin maddesi ulaşır. Günün 24 saati, haftanın 7 günü bıkmadan size sonsuz bir sadakatle hizmet eden bu küçücük ve duygusal organın kendisinin de oksijene ve enerji kaynağı besinlere ihtiyaç duyduğunu sakın unutmayın! Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Tahir Yağdı, kısa ve öz bir şekilde kalbimizi anlattı.
#İzmirFiğ, ot verimliliği yüksek olan ve temin edilen otun besin değeri çok iyi olan baklagil yem bitkisi olarak karşımıza çıkar. Fiğ türleri, Türkiye'de çoğunlukla kaba yem elde etmek maksadıyla yetiştirilir. Sizin için en fazla merak uyandıran Fiğ tohumu nedir ve ne işe yarar? Fiğ tohumu faydaları ve özelliklerini detaylarıyla derledik.
Çörek otu özellikle unlu mamullerde sıklıkla kullanılır. Ama Çörek otunun sağlığa faydaları olduğunu da mutlaka bir yerlerden duymuşsunuzdur. Çörek otu tohumu nedir? Çörek otu tohumu ne işe yarar? Çörek otunun özellikleri nelerdir? Çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otu tohumu hakkında öğrenmek isteyeceğiniz bilgileri sizler için derledik.
Sağlıklı ve dinç bir görünüme sahip olmak için doğru besinleri tüketmek gerekir. Özellikle yaz meyveleri arasında yer alan kavunun da sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Kavun çekirdeği ise sağlık için oldukça faydalıdır. Kavun çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Üvez ağacı, gülgiller familyasında yer alan bir ağaç türüdür. Üvezin 80'den fazla farklı türü bulunur. Peki Türkiye'de 12 farklı türü bulunan üvez ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Üvez ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? İşte üvez ağacıyla ilgili merak edilen her şey.
Günümüzde yeryüzünde birbirinden farklı ağaç çeşitleri bulunuyor. Bu ağaçların yetişme süreci ve özelikleri de farklılık gösteriyor. Özellikle muşmula ağacı da merak ediliyor. Muşmula ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
ENERJİ psikolojisi, EFT master eğitmeni Uzm. Dr. İnci Erkin, biz kendimize yardım etmezsek, kronik yorgunluk sendromu, otoimmun hastalıklar, kanser, artrit, fibromyalji, huzursuz bağırsak sendromu, panik atak gibi aslında bedenimizin yardım çığlığı olan ama hastalık adını verdiğimiz rahatsızlıklardan kurtulmakta çok zorlandığımızı söyledi.
#İzmirVerem (tüberküloz) hastalığı genel olarak akciğerleri etkilemekte olan ciddi bir enfeksiyon hastalığıdır. İnsanlık tarihinin en eski hastalıklarından biri olan verem hakkında Uzman Hekimi Prof. Dr. Salih Emri ayrıntılı bilgiler verdi.
#Verem NedirAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziBaşta kalp ve akciğer olmak üzere pek çok rahatsızlığın en önemli sebeplerinden biri de sigara. Nikotin kullanımı vücuda ciddi zararlar verebiliyor. Ancak bazı besinlerle bu zararlı etkiler azaltılabilir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, vücuttaki nikotini temizleyen ve dışarı atılımını kolaylaştıran besinlerle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#AkciğerBayram süresince hem çocuklar, hem de büyükler olarak tatlı ve şekeri fazlaca tüketebiliyoruz. Oysa fazla şeker yüklemesi gözümüze olumsuz etkiler yapabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar şeker tüketimi ve göz sağlığına etkileri üzerine önemli bilgiler verdi.
#SağlıkEnerjiyi yiyip içtiğimiz gıdaları bedenimizde yakarak üretiyoruz ve bir tür makine gibiyiz. Yakıt alıyor, o yakıttan enerji oluşturuyoruz. Peki, bu enerji oluşumu sürecinde ortaya çıkan “atık ürünler” ne oluyor? Biriken toksinlerden arınmak yani detoks yapmak neden zorunlu bir sağlık prensibi?
#Osman MüftüoğluGebelikte şeker yükleme testi sağlığı tehdit ediyor mu? Şeker yüklemesi her hamileye yapılmalı mı? Bu testin anne ve bebeğe etkisi var mı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali İrfan Güzel anne adaylarının kafasını karıştıran şeker yüklemesinin neden yapılması gerektiğini anlatıyor.
#Gebelik Şeker