Fiğ Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Fiğ Tohumu Faydaları Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Fiğ Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar Fiğ Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2021 18:44

Fiğ, ot verimliliği yüksek olan ve temin edilen otun besin değeri çok iyi olan baklagil yem bitkisi olarak karşımıza çıkar. Fiğ türleri, Türkiye'de çoğunlukla kaba yem elde etmek maksadıyla yetiştirilir. Sizin için en fazla merak uyandıran Fiğ tohumu nedir ve ne işe yarar? Fiğ tohumu faydaları ve özelliklerini detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Fiğ türleri arasında tarımı en fazla yaygın olarak gerçekleştirileni adi fiğ çeşididir olmaktadır. Türkiye'nin her bölgesinde yetiştirilmekte olan fiğ bitkisinin ekim alanı ise gittikçe genişleme göstermektedir. 

 Fiğ Tohumu Nedir? 

 Fiğ tohumu, yüksek düzeyde protein içerdiği için kesif yem amacı doğrultusunda yetiştirilmekte olup fiğ bitkisinden elde edilen bir üründür. 

 Fiğ Tohumu Ne İşe Yarar? 

 Fiğ tohumu ile banyo yapılır ve kaynatılarak şifa amaçlı olarak suyu içilir. Fiğ tohumundan elde edilen bitki ise hayvan yemi olarak kullanılır. 

 Fiğ Tohumu Neye İyi Gelir? 

 Fiğ tohumu ile en çok sorulan ve araştırma nedeni olan önemli soruların başında fiğ tohumu neye iyi gelir şeklindeki soru olmaktadır. Bu sorunun yanıtını çok büyük bir merakla araştıran insanların sayısı bir hayli çoktur. Fiğ tohumu sağlıkla saç gelişiminin sağlanmasına önemli katkı sunan bir etkiye sahiptir. Bu bakımdan saçlarda dökülmelerine iyi gelir. Saçlarda istenmeyen bir durum olan kepeklenmeyi önleyici bir etki yaratır. 

Haberin Devamı

 Fiğ Tohumu Faydaları 

 Fiğ tohumu ile alakalı olarak en fazla merak edilen konulardan birini de fiğ tohumunun faydaları oluşturmaktadır. Fiğ tohumunun sağladığı önemli faydalarından biri şeker hastalığına karşı etkili bir ilaç olma niteliği barındırıyor olmasıdır. 

 Fiğ Tohumu Zararları 

 Her şifalı bitkide olduğu gibi fiğ bitkisinden elde edilen fiğ tohumlarının da fazla tüketilmesi durumunda ciddi zararları ortaya çıkabilmektedir. Fiğ tohumunun insanlar tarafından aşırı bir şekilde tüketiminin gerçekleştirilmesi durumunda bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına yol açar. Kümes hayvanlarına yem olarak verilmesi durumunda ise ölümlere yol açar. 

 Fiğ Tohumu Özellikleri 

 Her bitki tohumunda olduğu gibi fiğ bitkisinin de kendisine ait olan bazı önemli özelliklerinin varlığı söz konusudur. Bunlar; 

 - Fiğ bitkisinin baklaya benzeyen meyvelerinden elde edilirler,

 - Fiğ tohumu çoğunlukla yuvarlak ya da oval bir şekle sahiptir.

 - Fiğ tohumlarının bin dane ağırlığı ise 20 ile 310 gram arasında değişkenlik göstermektedir. 

Haberin Devamı

 Fiğ Tohumu Nasıl Kullanılır? Fiğ Tohumu Kullanımı 

 Fiğ tohumu ile ilgili olarak çok fazla merak edilen konulardan biri de bu tohum çeşidinin nasıl kullanıldığı olmaktadır. Fiğ tohumunun şifasından yararlanmak isteyen insanlar bu konuyu büyük bir titizlikle araştırmaktadır. İnsan sağlığına faydaları olan fiğ tohumu kaynatılır ve kaynatılan bu suyu banyo yapma esnasında kullanılır. 

 Fiğ Tohumu Nasıl Tüketilmeli ve Nelere Dikkat Edilmeli? 

 Protein yönün zengin olan ve baklagiller ailesine mensup olan fiğ bitkisinin fiğ tohumu kaynatılarak çay şeklinde tüketilmelidir. Ancak fiğ tohumu tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat edilmesi bu tohumun şifasından doğru şekilde fayda sağlanabilmesi adına çok büyük önem taşımaktadır. 

Haberin Devamı

 Gereğinden fazla tüketimi söz konusu olması durumunda insan sağlığının olumsuz şekilde etkilenmesine sebebiyet vereceğinden tüketiminde hassasiyet gösterilmesi şifa bulmak isterken sağlıktan olmamak adına büyük önem taşımaktadır. Bilindiği üzere her şifalı bitki tohumunun tüketiminde tüketim miktarı hayati bir önem taşımaktadır. 

 Bir bitkinin tohumundan şifa edilmesinde o bitki tohumunun kafi miktarlarda kullanımı çok önemlidir. Bu noktada fiğ tohumunun tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususu bu tohumun tüketim miktarı oluşturmaktadır. Yeterli miktarda tüketilmesi halinde vücuda çok büyük önemde faydalar sağlayan bitki tohumları arasında yerini alır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!