Yarın arife, ertesi gün bayram... Kentin geleneksel alışveriş merkezi Ulus’ta da bayram şenliği yaşanıyor. Ulus esnafı, ramazanda yaşanan durgunluğun bayram yaklaşırken hareketlendiğini söylerken, vatandaş da uygun fiyatlı gıda alışverişinin yolunu arıyor. Hürriyet Ankara Ulus Hali’nin nabzını tuttu.
#Ramazan BayramıŞeker 14. yüzyıldan itibaren saray ve çevresindeki mutfaklarda kullanılmaya başlamıştır. 1517 ‘de Mısır’ın Osmanlı topraklarında katılmasıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğu artık kendi şekerini kendisi üretmeye başlamış ve varlıklı ailelerin mutfaklarında nihayet şeker görülmüştür.
#BursaKüresel gıda fiyat endeksi kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,9, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artarak 105 değerine yükseldi. Endeks böylece, son altı yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
#Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım ÖrgütüTürkiye'nin en büyük çiftçi örgütlerinden Pankobirlik, fabrika çıkış fiyatı 2.7 lira olan şekerin kilosunun market raflarında 4 liraya satılmasına tepki gösterdi. Bunun sorumlusunun çiftçi olmadığını vurgulayan birlik, aracılar ve perakendecileri sorumlu tuttu.
Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, yeniden ihaleye çıkılması için çalışmaları süren Galataport’un ismini 3 girişimcinin tescil ettirmesi nedeniyle yeni isim aradıklarını söyledi. Aksu, “Şimdilik kendi aramızda ‘Salı Pazarı Limanı’ diyoruz” dedi.
Yiyecek ve İçecek Yöneticileri Derneği (YİYDER) Başkanı Aydın Özdemir, otellerin mutfakta kullandığı yiyecek içecek maliyetlerinin arttığını bildirerek, “geçen yıla göre fiyatlar yağda yüzde 67, kırmızı mercimekte yüzde 49, pilavlık bulgurda yüzde 37, yoğurtta yüzde 17, peynirde yüzde 22, şekerde yüzde 11 arttı” dedi.
Yiyecek ve İ?ecek Yöneticileri Derneği (YİYDER) Başkanı Aydın ?zdemir, otellerin mutfakta kullandığı yiyecek i?ecek maliyetlerinin arttığını bildirerek, "ge?en yıla göre fiyatlar yağda yüzde 67, kırmızı mercimekte yüzde 49, pilavlık bulgurda yüzde 37, yoğurtta yüzde 17, peynirde yüzde 22, şekerde yüzde 11 arttı" dedi.