Gelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünBu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...
#İftar MenüsüÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanDomatesli ve patlıcanlı pilavları bir başka severim, bezelyeli pilavı her öğün yesem sıkılmam. Hamsili pilava alternatif olarak yazları bol otlu ve rendelenmiş limon kabuklu-sardalyalı pilav yaparım. Kuzu etini tandır gibi pişirip yanında yine bol otlu bir içpilavla servis edebilir; hafif mayhoşluk versin diye pilava ince ince kesilmiş taze asma yaprakları ekleyebiliriz. Arpa şehriyeyse karides, ahtapot ve midye gibi deniz mahsulleriyle çok iyi sonuç veriyor. Pilav konusu yaz yaz bitmez... Mevsiminin çeşit çeşit malzemesiyle tabaklarımızı renklendirmek elimizde...
#Domatesli PilavMerhaba sevgili okuyucularım. Pandemi, tam kapanma derken sevdiklerimizle kocaman masaların etrafında buluşmayı ne kadar özlediğimi fark ettim geçenlerde. Hayat kısa, sevdiklerimizi daha sık görmek, daha sıkı sarılmamız gerekiyormuş, bu sürecin bana öğrettiği en önemli ders sanıyorum. Bu yüzden özlem duyduğum insanları soframda daha sık ağırlamaya özen gösteriyorum artık. Çok şükür artık pandemiden de kurtulmuşken kalabalık ziyafet sofraları için hazırlanabilecek lezzetli bir et yemeği paylaşmak istedim sizinle: taze otlu incik.
#Taze Otlu İncikRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on birinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 23 Nisan Cuma Ramazan'ın 11. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 4. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 16 Nisan Cuma gününe özel iftar menüsü...
#Bugün Ne Pişirsem?Ramazan Bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçti ama bu cuma başlayacak Kurban Bayramı’nda, tabiiki tedbirlerle, sevdiklerimize kavuşacağız. Belki başında uzun uzun oturamasak bile güzel bir bayram sofrası kurabileceğiz. Lezzetli bir bayram için şeflerden menü önerileri ve tarifler aldık.
#Gazetehaberleri17 21 Şubat haftası Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında haftanın finali gerçekleşti. 21 Şubat Cuma günü 345. bölümü ile ekranlara gelen yarışmada, Ezgi Hanım iddialı bir menü ile konuklarını ağırladı. Ezgi Hanım hazırladığı menüyle kayınvalidelerin eleştiri oklarına hedef oldu. Yarışmacıların tadımı sonrası Zuhal Topal'la Sofrada birincisi belli oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada kazananı kim oldu? Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim? İşte, 21 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada haftanın birincisi....
#Zuhal Topalla Sofrada Birincisi KimSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#Bugün İftara Ne PişirsemSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüGelinim Mutfakta 18 Nisan Perşembe günü haftanın dördüncü gününü geride bıraktı. Rekabet dozunun arttığı Gelinim Mutfakta 284. Bölümünde Handan-Meltem Nur Akdemir, Besime-Gülcan Ekinci, Sevim-Güngör Üzüm ve Reyhan-Ezgi Yıldırım çiftleri ‘Elbasan Tava ve biberli arpa şehriye pilavı’ ile yarıştılar. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 25 Şubat-1 Mart haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim BirinciKadir Has Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması’nın sonuçları 30 Ocak Çarşamba günü açıklandı. 26 ilde cinsiyet açısından eşit dağılımlı 18 yaş üstü 1000 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırma, siyasetten ekonomiye, dış politikadan sosyo-kültürel göstergelere üstünde çok konuşulacak kapsamlı bir veri tabanı sunuyor. Araştırmanın tüm verilerine üniversitenin web sayfası üstünden ulaşmak mümkün. Ben buraya sadece mesleki açıdan ilgimi çeken birkaç tanesini aldım...
#Müge AkgünAnkara tava, Ankara il sınırları dışında da en iyi bilinen yöresel yemeklerden biridir. Şehriye, kemikli et, domates, soğan ve biberin muhteşem uyumundan oluşan Ankara tavayı yaparken etleri düdüklü tencerede önceden haşlayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz. Peki, Ankara tava nasıl yapılır?
#Ankara Tava