Şehirlerarası seyahat yasağı 21 Haziran tarihide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama çerçevesinde kaldırıldı. Kabine Toplantısı sonrasında kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şehirler arası seyahat şehir içi toplu taşıma sınırlamaları sona eriyor' ifadelerine yer verdi. 1 Temmuz itibariyle sona erecek olan şehirlerarası seyahat yasağı hakkında detaylar, İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile detaylandırılacak.
#Şehirlerarası Seyahat YasağıHafta sonu şehirlerarası seyahat yasağının durumu cuma gününün yaklaşması ile gündeme geldi. 1 Haziran normalleşme takvimi ile birlikte daha önce sokağa çıkma yasağı süresinde geçerli olan şehirler arası seyahat yasağının durumu İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede netleşti. Alınan karara göre vatandaşlar, uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacak. Seyahat izin belgesi durumunda ise belirli şartlar gerekecek. Peki, Seyahat yasağı kaldırıldı mı ve hafta sonu şehirlerarası yasak var mı? İşte, seyahat kısıtlaması hakkında detaylar.
#Şehirlerarası Yasak Var MıŞehirler arası seyahat yasağı, farklı bir şehre gitmek zorunda olan birçok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından çerçevesi belirlenen şehirlerarası yasak, belirli koşulları sağlayan kişiler için muaf tutuluyor. Peki, şehirler arası seyahat yasağı kimleri kapsıyor ve özel araçlar için de geçerli mi? İşte, pek çok kişinin detaylarını öğrenmek istediği şehirler arası seyahat yasağı hakkında detaylı bilgiler
#ŞehirlerarasıBEŞ yıl önce, “Zeytin ve zeytinlik kabusu yine gündeme gelecek gibi” demişim. Zeytinliklerde maden dahil, her türlü yatırıma olanak sağlayan madde, tepkiler üzerine geri çekilmiş, tartışılan tasarıdan çıkarılmıştı. Ancak dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, zeytinliklerin yapılanması gerektiğini belirtip, “7 defa da, 17 defa da, 27 defa da bu düzenleme Meclis’e gelebilir” demişti. Ben de, “Ne dersiniz, zeytin kurtuldu mu, kabus geri dönecek mi” diye sormuşum. O dönem medya, zeytinliklerin yedinci kez kurtulduğunu vurgulamış.
#1Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, risk haritasında rengi kırmızı olan il sayısının 58'e çıkmasını değerlendirerek, "Cumartesi yasaklarının belirgin bir katkısı olmayacağını düşünüyorum" dedi.
#Alper ŞenerSon 1 aydır uygulanan tedbirler meyvesini vermeye başladı. İstanbul’daki vakalarda yüzde 25 düşüş var. Böyle giderse, 6 aylık aranın ardından geçtiğimiz hafta sonu yeniden başlayan tam kapanmanın da etkisiyle, tünelin sonunda ışık var. Uzmanların çoğu seyahat gibi ekstra yasakların uygulanmasının da sonuca daha hızlı etki edeceği görüşünde. Ancak yasak olsun olmasın, ortak görüş zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması yönünde. Zira yoğun bakım doluluk oranları hâlâ yüzde 70’lerde...
#VakaVaka sayıları yeniden yükselişe geçti, 1500’ü aştı, 2000’lere yaklaşmakta. Eve kapanmak istemiyoruz! İşyerlerimiz kapatılsın istemiyoruz! Ancak önlem ve yasaklara riayet ettiğimiz de pek söylenemez. Popüler dizi Game of Thrones’daki Lord Eddard Stark’ın da dediği gibi: ‘Winter is coming’ yani zorlu kış kapıda. Çünkü salgınla kışın ilk kez mücadele edilecek ve ufukta bizi bu illetten kurtaracak bir aşı da görünmüyor.
#YazarAnkaralılar, kente ilişkin isteklerini, önerilerini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e iletmek için Twitter üzerinden Hürriyet Ankara’ya ulaştı. #MelihGokcekeNot etiketi ile paylaşılan yüzlerce iletinin bir bölümü bugün 141. Karakter aracılığıyla Başkan Gökçek’e ulaşıyor.
Karayipler’in sezonu başlıyor. Castro hayattayken Küba’nın başkentini mi görmek istiyorsunuz? Okyanus aşıp, Türkiye’den kuşuçumu 10 bin kilometre uzaktaki adaya gittiğinizde bu geziden güzel anılarla ayrılmak için önceden hazırlık yapmanızda yarar var. Tuba Köseoğlu Okçu gitti, önerilerini yazdı.
#HavanaBask ülkesinin Atlas Okyanusu kıyısındaki en güzel şehri Donostia. İspanyolca ismiyle tanınıyor tüm dünyada: San Sebastian. Bir zamanlar balina peşinde okyanus aşan korkusuz denizcilerin, Franco diktatörlüğüne meydan okuyan demokratların şehriydi. Şimdi Avrupa jet sosyetesinin yazlığı. Şaşırtıcı doğasını, tarihi yapıları, mimarisi ve yemek kültürüyle taçlandırmış. Bir şehir düşünün ki tam 75 gurme kulübü var. Dondurmacısı bile 110 yıllık...
Edebiyat öğretmeni Zekiye Yüksel, 1992’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışı görevlendirme sınavını kazandı. On yıl sonra Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Uluslararası Türk Okulu’na atandı. Üç buçuk yıl çalıştıktan sonra döndü, tuttuğu günlükleri kitap haline getirdi. Cumhuriyet Kitapları’ndan çıkan ‘Şeriat Ülkesinde Kadın Olmak’ta Zekiye Yüksel çarpıcı iddialara yer veriyor
Yemen’e gitmeden önce aklıma ilk gelenler, kahve servisinin geciktiği ortamların özdeyişi "kahvenin Yemen’den gelmesi" ve yıllarca Muş diye anladığım "Burası Huştur, /Yolu yokuştur / Giden gelmiyor / Acep bu ne iştir" türküsünün, aslında Yemen’de hayatını kaybeden yaklaşık 100 bin Osmanlı askeri için yakılan bir ağıt olmasıydı.