İletişim, bütün canlıların birbirleriyle anlaşabilmesini sağlayan bir yoldur. Bunun için evrendeki her şeyin bir ismi olması gerekir. Bu nedenle isim oldukça önemli bir konudur. Peki isim nedir ve nasıl bulunur? İsim türleri (çeşitleri), özellikleri ve örnekleri konu anlatımı nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İsim Nedir?Yoruldum demeye dilim varmıyor da, nerede sade bir yaşantı görsem oraya meylediyorum şu aralar. Sofistike lokantalarda mönüleri okumaya üşenip, bu konuda kendimi ehil arkadaşlara teslim ediyorum çoğu kez... Sadelik elimden tutmuş beni kendine çekiyor, hiç itiraz edesim de yok. Kıbrıs gezim tam da böylesi bir ruh haline göreydi; adeta ilacım oldu...
#KıbrısGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
Yeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiAltında beyazpeynirli bir musla sunulan rezene... Üzerindeki ızgara şeftali ve file bademle görkemli mi görkemli bir enginar... Jumbo karideslerse o leziz yağına ekmek banmadan yemenin günah sayılacağı bir lezzet.Londra’daki restoranı Zahter’le Michelin rehberinin tavsiye listesine giren Esra Muslu’nun İstanbul’da açtığı yeni restoranı Akdeniz by Esra Muslu’nun en büyük sürpriziyse tatlı... Zira baklavanın içinde cevizin yanı sıra zahter de var.
#LondraŞeftali kebabı, MasterChef'te yer verilen lezzetlerden biri oldu. Yarışmacılardan hazırlanması istenen şeftali kebabı tarifi merak ediliyor. Diğer kebap çeşitlerinden farklı olan bu tarifin en önemliği özelliği kuzu gömleğine sarılarak hazırlanması. Peki MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır, nereye ait? İşte şeftali kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Şeftali Kebabı Nasıl YapılırKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Anadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaBursa Gastronomi Turizmi Derneği olarak düzenlediğimiz Gastronomi Buluşmaları’na Bursa’da alanında uzman gastronomi profesyonelleri, iş insanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu önderleri, basın ve medya yöneticileri ile gastronomiye ilgi duyanlar davet edildi.
#GastronomiMasterChef'te ana kadro mücadelesi tamamlandı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı MasterChef son bölümünde ana kadroda yarışacak son isimler de netleşti. MasterChef'te yarışmacılar bu kez adana kebap ve şeftali ile yaptıkları yaratıcı yemeklerle şeflerin karşısına çıktı. Peki, MasterChef'te dün akşam kimler kazandı? İşte MasterChef 2020 ana kadro yarışmacıları...
#Masterchef' Kim KazandıBir turist şehre geldiğinde o şehri temsil eden, şehrin kültürüne, dokusuna uygun yeme içme adreslerini bulabileceği, basılı bir materyal veya digital olarak görebileceği haritaya o şehrin Gastronomi Haritası diyoruz. Peru’dan tutun da Atina’ya, Roma’dan Tokya’ya kadar pek çok şehrin bir Gastronomi Haritası vardır.
#Gastronomi“Kıbrıs sadece lüks otel, kumarhane, Sibel Can, Ebru Gündeş ve eller havaya muhabbetinden ibaret değil. Yıllardır gidip de Karpaz’ı görmeyen o kadar çok insan var ki! Nelerden mahrum kaldıklarını bir bilseler...” Kıbrıslı gazeteci ve fotoğrafçı Kutup Dalgakıran bize memleketini, Kıbrıs’ta Kıbrıslı gibi yaşamanın ipuçlarını anlattı. Gelin adanın kuzeyindeki eşsiz koyları ve lezzetleri onun rehberliğinde keşfe çıkalım.
#Kıbrıs‘Medeniyetler sofrası’ denildiğinde aklımıza Hatay mutfağı gelse de Kıbrıs mutfağı aynı unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kıbrıs; Antik Yunan, Mısır, Arap, Latin Avrupa ve Türk mutfağının en güzel örneklerini harmanlayarak günümüze taşıyor. Zeytinyağının özel bir türü olan ‘karayağ’ yemeklerin yanı sıra genç kızların saçlarına, delikanlıların ise kaytan bıyıklarına sürülürdü. Macerayı anlatan hırsız kebabı, Kıbrıs’ta, kesinlikle istemeniz ve tadına bakmadan dönmemeniz gereken bir lezzet.
#KKTC YemekleriSatır kullanmak zor. Ritm ile hafif vurarak kavisinde beşik gibi, ahenkle sallarken eti kıyacaksın. Aynı anda ‘Adana’nın yolları taştan, sen çıkardın kebap beni baştan’ türküsünü mırıldanacaksın. Bol kırmızı biberi cömertçe çalışacak ve elinle bi güzel yoğuracaksın. Yassı şişe eti güzelce sıkacaksın. Kömürü sık sık yelleyeceksin. Kebabı lavaşın arasına yorgan gibisarıp çekeceksin. Adana’da işte tam da bunları, kebabın hasını yaptım...
#Adana Kebabı