Scientific Reports haberleri sayfasında Scientific Reports hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 117 Scientific Reports haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
BU köşede sık sık tekrarladığım cümlelerden biri de şudur: “Yaşlanma kaçınılmaz, doğal ve geri döndürülemez bir süreçtir ama eğer yeterli ve akılcı çabalar ile hayatınızı -cebinizi değil!- zenginleştirebilirseniz... Yaşlanmanın olumsuz etkilerini yavaşlatabilir hatta bir miktar geri bile çevirebilirsiniz.”
#Ritsumeikan ÜniversitesiBilim dergisi Scientific Reports'ta yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Dünya üzerinde yaşayan canlıların kökeni kil olabilir. Araştırmaya göre topraktaki önemli minerallerin bir karışımı olan kil küçük molekülleri ve kimyasalları emme özelliğine sahip. Emilen bu maddeler kil içerisinde hızla üreyebiliyor. Bu maddelerin milyarlarca yılda girdiği tepkimeler sonucu ise DNA ve canlı hücreler ortaya çıkıyor.
#DNABir çoğumuz evde vaktimizin büyük bir bölümünü mutfakta geçiriyoruz. En çok burası kirleniyor haliyle en çok da mutfakta temizlik yapılıyor. Peki temizlemeyi unuttuğunuz ya da görmezden geldiğiniz bazı yer ve nesnelerde zararlı mikropların gizlendiğini biliyor musunuz? New York Post, mutfakta en çok mikrop barındıran beş yere dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, bu uyarıları ve alınacak önlemleri hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkDünya tarihinin bilinen en kötü nükleer felaketi Çernobil'in üzerinden neredeyse 38 yıl geçti. Santralin çevresindeki bölgede insandan arındırılan bölge, vahşi hayvanların yaşam alanına döndü. Bu hayvanların bazılarının radyasyon etkisiyle geçirdiği değişimleri bilim insanları "süper güç" olarak nitelendiriliyor. Hatta bu değişimlerden birinin kanserle savaşta çığır açabileceğine inanılıyor.
#ÇernobilBU köşede sık sık tekrarladığım cümlelerden biri de şudur: “Yaşlanma kaçınılmaz, doğal ve geri döndürülemez bir süreçtir ama eğer yeterli ve akılcı çabalar ile hayatınızı -cebinizi değil!- zenginleştirebilirseniz... Yaşlanmanın olumsuz etkilerini yavaşlatabilir hatta bir miktar geri bile çevirebilirsiniz.”
#Ritsumeikan ÜniversitesiŞehrin keşmekeşinden kısa bir an da olsa kaçmak isteyenler, çeşit çeşit kuşların seslerini dinleyerek doğa yürüyüşü yapmaya ve tüm yorgunluğunuzu unutmaya ne dersiniz? Üstelik bilimsel araştırmalar da kuşları görmenin ve seslerini duymanın psikolojik açıdan iyileştirici etkisi olduğuna işaret ediyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuş sesleri arasında dolaşıp iyi hissedebileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. 9 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 10 öneride bulundular.
#RotaABD’de yapılan yeni bir araştırma, yüze yapılan botoksun beynin duyguları yorumlama ve işleme biçimini değiştirebileceğini ortaya koydu. Bulgular, botoksun bireylerin başka kişilerin duygularını anlama yeteneğini aslında geçici olarak bozduğu anlamına geliyor.
#BotoksSağlık deposu balık kış sofralarını süslemeye devam ediyor. Fiyatların düşmesiyle sofraların baştacı balık hakkındaki araştırmalar da yoğunlaştı. Aralık ayında hangi balıkların yenmesi gerektiği de araştırılıyor. Peki, Aralık ayında hangi balıklar yenmeli?
#BalıkAy'a ayak bastığımızdan beri Mars'a gitmenin hayalini kuruyoruz. Bu hayal henüz gerçek olmasa da gezegene pek çok uzay aracı göndermeyi başardık. Bu araçlar sayesinde Mars ile ilgili sayısız keşfe imza atılırken yapılan son araştırma Mars ile ilgili 3,4 milyar yıllık sır perdesini araladı.
#MarsDünya Köpek Günü’nü geride bırakıyoruz. Bu konuda ülkece ne durumda olduğumuzu yakın geçmişteki haberlere bakarak görmek mümkün. Yaşam hakkının kutsallığına karşı çıkan ve çözümü yaşamı sonlandırmakta bulan oluşumların değil, yaşatmayı, güzelleştirmeyi amaçlayan insanların arttığı toplumu hayal ederek yaşayalım biz. Yaşam hakkına saygı duymayan insanlarla aynı düzlemde buluşup bir konuyu tartışmak ya da konuşmak mümkün değil zaten.
#Dünya Köpek GünüMR, yani manyetik rezonans görüntüleme, halk arasında daha çok kullanılan ismiyle tomografi, tıp dünyasının bize sunduğu en faydalı araçlardan biri. Peki ya size bu yöntemle düşüncelerimizi okumanın mümkün olabileceğini söylesek?
#MRBilim insanlarının yüksek katılımla yıllarca sürdürdüğü, '90'ların Çocukları araştırması' büyükbabaları erken yaşta sigara içmeye başlayan kadınların daha fazla vücut yağına sahip olma eğiliminde olduğunu ortaya koydu.
#SigaraDünyanın koronavirüs ile mücadelesi son sürat sürerken küresel ısınma ile ilgili oldukça dikkat çekici bir araştırma yapıldı. ABD'de yapılan araştırma artan sıcaklıkların böbrek taşında da artışa neden olacağı sonucuna ulaştı.
#Küresel IsınmaABD'de yapılan yeni bir araştırma, dinozorların 66 milyon yıl önceki ölümlerinin altında yatan sebebin bir kuyruklu yıldız parçası olabileceğini öne sürüyor. Ancak birçok uzman bu felakete bir asteroidin neden olduğu tezinde ısrarcı… Peki gerçekten küçücük bir kuyruklu yıldız parçası koca bir neslin tükenmesine sebep olmuş olabilir mi?
#DinozorlarMercan resiflerinin etrafındaki deniz altında saklanan dev solucanlar, avlamak istedikleri balıkları, tırtıklı çeneleriyle kavrayıp kumlu yuvalarına geri çekebilecek kadar yakınında bekleyebiliyorlar. Bu hızlı, ölümcül saldırılar, solucanlara kum vurucuları adını kazandırdı. Scientific Reports dergisinde ayrıntıları verilen, yeni keşfedilen fosilleşmiş yuvalar, bu doymak bilmez deniz solucanlarının Kuzey Tayvan’da yaklaşık 20 milyon yıl önce balıkları avladıklarını gösteriyor.
#Solucan