Güncelleme Tarihi:
ABD'nin New York eyaletinde bulunan Cornell Üniversitesi'nin nanobilim bölümünden biyoloji mühendislerinin imzasını taşıyan araştırmada kilin "Dünya'da yaşamın doğum yeri" olduğu öne sürüldü.
Uzmanlara göre kil deniz suyuna girdiğinde bir "hidrojel" oluşturuyor. Bu madde çevresindeki diğer maddeleri emme özelliğine sahip.
Cornell Üniversitesi'nden Profesör Dan Luo, "Erken jeolojik dönemlerde kil hidrojelleri biyomolekülleri ve biyokimyasal tepkimeleri bünyesinde hapsetti. Aradan geçen milyarlarca yılda buralarda hapis kalan kimyasallar tepkimeye girerek proteinleri, DNA'yı ve nihayetinde de anlı bir hücrenin işlemesini sağlayan mekanizmaları oluşturdu" dedi.
Uzmanlar araştırma sırasında sentetik hidrojelleri DNA, aminoasitler ve enzimlerce zengin ortamlara yerleştirerek proteinlerin ortaya çıkması için zemin oluşturdu. Yaşanan tepkimeler incelendiğinde yaşamın ilk olarak kilden ortaya çıkmış olabileceği ifade ediliyor.
Makalede ayrıca kilin protein oluşumunu hızlandırdığı hatırlatılarak bunun ilaç üretimi için masrafsız bir yol olarak değerlendirilebileceğine de dikkat çekildi.
KUTSAL KİTAPLARLA DA UYUMLU
Uzmanlar bulgularının kutsal kitapların metinleriyle de uyumlu olduğuna dikkat çekiyor.
Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette ilk insan Hz. Adem'in topraktan yaratıldığı ifade ediliyor. Örneğin, Mu'minûn suresinin 12'nci ayetinde, "Andolsun, biz insanı, çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık" deniliyor.
İncil'de de benzer ifadeler yer alıyor.
İbrahimî dinlerin yanı sıra Yunan mitolojisi ile Mısır ve Çin kültürünün tarihi metinlerinde de Tanrı'nın kili bir insan şekline dönüştürüp sonra ona hayat üflediği ifade ediliyor.