Nadir rastlanan bir hastalık nedeniyle iki farklı saç rengi ile dünyaya gelen 11 yaşındaki Bella Hill, sabah seçtiği kıyafetlere göre saçlarını ayırıyor ve o gün sarışın mı yoksa esmer mi olacağına karar veriyor. Saçları o kadar güzel ki okuldaki arkadaşları ona imreniyor. Bu ilginç hastalığı tehlikeli olmadığı için farklılığının tadını çıkarıyor
#SağlıkEfüzyon, plevra, perikard, periton gibi vücut kaviteleri içinde bulunan sıvı birikmesi şeklinde ortaya çıkan ödeme verilen isimdir. Normalde vücut kavitleri içinde yer alan sıvı miktarının 50 milimetre altında olması gerekir. Vücutta bunun üzerinde olan sıvı birikimine ise, efüzyon adı verilir. Efüzyon nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Efüzyon Nedir?D vitamini eksikliğinin kemik yapısında bozulmalara, kemik erimesine, kas güçsüzlüğüne ve farklı birçok hastalığa neden olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı, D vitamini eksikliğinin diyabet, kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, hatta kanser riskini de önemli oranda artırdığını söyledi. Prof. Dr. Küçükardalı, D vitamini kullanmadan önce mutlaka hekime başvurulması gerektiğine dikkat çekti.
#Prof. Dr. Yaşar KüçükardalıMeme dokusunun iltihabı anlamına gelen “granülomatöz mastit”, sıklıkla meme kanserine benzeyen bulguları olması nedeniyle hastalarda paniğe neden olabiliyor. Granülomatöz mastitin kronik bir seyri olduğunu işaret eden Romatoloji Kliniğinden Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, hastalığın en yaygın yakınması tek taraflı memede kitle ve memede ağrı şeklinde olduğunu söyledi.
#KanserNedeni bilinmeyen bir hastalık olan ‘Sarkoidoz’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hamza Ogun, “Sarkoidozun nedeni bilinmiyor ancak vücudun bağışıklık sisteminin bilinmeyen bir maddeye cevap vermesinden kaynaklandığı düşünülüyor. En sık akciğer ve lenf bezlerini tutmakla birlikte gözleri, cildi, kalbi ve diğer organları da etkileyebiliyor” dedi.
#SarkoidozLenfomanın birçok hastalığı taklit ettiğini söyleyen Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Güven Çetin, “Boyun, koltuk altı veya kasıktaki lenf bezlerinin ağrısız şişmesi, yorgunluk, halsizlik, açıklanamayan kilo kaybı, ateş, uzun süreli enfeksiyonlar ve gece terlemesi gibi belirtilerden herhangi biri varsa ve bunun nedeni saptanamıyorsa, hastanın lenfoma olasılığı açısından da araştırılması gerekmektedir” dedi.
#LenfomaGece terlemeleri uyku kalitesini bozan bir sorundur ve son yıllarda çok sık karşılaştığımız şikayetlerden de biridir. Özellikle yaşı 40’ı geçen, stres ve kilosu fazla olanlar bu sorundan yakınır. Peki bu terlemeler önemli mi, önemsiz midir? Hastalık işareti olabiliyor mu? Önlenebiliyor mu? Buyurun...
#Osman MüftüoğluPek çok hastalık, iç organlardaki hasarlar ve diğer sağlık problemleri cildimizden anlaşılabiliyor. Sağlıklı bir insanın cildi ile hastalık sahibi insanların ciltleri aynı olmuyor ve aynı görünmüyor. Hatta bazı hastalıklar direkt olarak ciltteki belirtiler ile teşhiş edilebiliyor. Bu yüzden cildinizin verdiği sinyallere dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlık yaşam için cildiniz hangi sinyalleri veriyor? Öğrenmek ister misiniz?
#Cildinizin Verdiği Sinyallere DikkatAcıbadem Kozyatağı Hastanesi gastroenteroloji uzmanı Doç. Dr. Eser Vardareli, 48 saati aşan ve geçmeyen hıçkırıkların altında, akciğer ve beyin tümörü ile kalp zarında enfeksiyon oluşması, beyin damarlarında tıkanma gibi ciddi hastalıkların yer alabildiğini ifade ederek, bu nedenle inatçı hıçkırıkların nedeninin araştırılması gerektiğini bildirdi.
Balıkesir Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Hümeyra Yıldırım Can, uzun süre bilgisayar kullanımı, yüksek tansiyon, antidepresan ve antihistaminik ilaç kullanımının artmasına paralel son yıllarda ‘kuru göz hastalığı’nın önemli oranda artış gösterdiğine dikkat çekti.