Son yıllarda kim bilir kaç usta mekânı kapandı ve kapanıyor... Kapanmasa bile çoğu can çekişiyor. Yerlerine açılanlar beş para etmez demiyorum ama şunu söyleyeyim; revaçta olan mekânlar ustalığa değil teknolojiye dayalı. Türk mutfağı değil uluslararası mutfak... Daha çok franchise... Reklam yapabiliyorlar. Gençler de bu lezzetleri tutuyor, onlara değişik geliyor.
#Vedat MilorNursel Ergin'in sunumuyla hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta bugün Sarıyer böreği tarifi ile günün birincisine bir çeyrek altın verdi. Tadım puan yorumlama sonunda Gelinim Mutfakta çeyreği en yüksek puanı alan gelin yakasına taktı. Peki, Gelinim mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durum 19 Aralık 2022 Pazartesi!
#Gelinim Mutfaktaİlk gün bayramlıklar giyilecek, büyükler ziyaret edilecek, 7’den 70’e tüm aile bayram sofrasında bir araya gelecek. Çocuklar harçlıklarıyla alacakları oyuncakların, büyükler herkesin karnını doyurmanın, gençler arkadaşlarıyla buluşmanın peşinde olacak. Peki ya ilk bayram gününden sonra? Hele de bayram neşesi limonata kıvamındaki bahar havasıyla buluşunca çoğumuz kendimizi Ege’ye, Akdeniz’e inen tatilcilerden boşalan şehir sokaklarına atacağız. Özellikle İstanbul ‘sakinleşince’ pek güzel oluyor. Biz de ekipçe yola çıktık, bu havalarda gezmek için İstanbul’un en güzel rotalarını yazdık. Bu hafta Avrupa Yakası’ndayız; haftaya önce bir vapur turu, sonra da ver elini Anadolu Yakası...
#İstanbul’Un En Güzel Bahar RotalarıBir ‘San Sebastian cheesecake’ kavgasıdır gidiyor. Altında hem tescil karmaşası hem de artık toplumumuza iyice yerleşen, fazla uğraşmadan başarı elde etme kolaycılığı var. Doğru düzgün kazandibi yapmayı unutup ismini telaffuz edemediğimiz bir tatlının peşinde koşma kısmıysa trajikomik!
#Vedat MilorYaygın bir Amerikan filmi klişesidir. Sevgilisinden ayrılan/terk edilen baş karakterimiz, kendini yemeye verir. Günlerini koltuğundan kalkmadan, pijamalarını çıkarıp saçını taramadan yemek yiyerek geçirir. Morali biraz olsun düzelsin diye pizzaya, dondurmaya, peynirli makarnaya, çikolataya gömer kendini.
#PizzaPek çoğumuzun hayatının önemli bir kısmı evin dışında geçiyor. Günlük koşturma içinde kahvaltı, öğle, akşam yemeklerini dışarıda yiyoruz. Hızlıca tükettiğimiz bu sokak gıdalarının büyük çoğunluğunun kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığının farkında mısınız?
#Sokakta Ne Yediğinizi Biliyor Musunuzİstanbul’un en kuzey ilçesindeydim bu hafta. Hani bir çoğumuzun hayalini kurduğu, en azından benim “Keşke şurada bir evim olsa, gecekonduya da razıyım” dediğim, ihtişamlı yalıların sıralandığı, Boğaz’ın en güzel seyredildiği Sarıyer’deydim. Ben buraya bayılıyorum. Sarıyer’de vakit geçirirken kendimi daha mutlu hissediyorum. Hala mahalle kültürü var burada. Birbirine gülen, selam veren, şık giyimli ve kibar insanlarla dolu bu ilçe. Kalite bir tık ötede. Tabi bu kalite mekanlara da yansıyor. İşte onlardan üçü…
#Sarıyerİstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehirlerin biri olmaktadır. Özellikle birçok devletin başkenti olduğu için yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından İstanbul Yemekleri - İstanbul'da ne yenir ve neyi meşhur? İstanbul mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#İstanbul YemekleriHürriyet Ankara, “Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri” ile siz okurlarımızı nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. İlk olarak, 1950’lerden günümüze kadar ulaşan, üç kuşağın da (dede-çocuk-torun) bir arada bulunduğu Ulus’taki Ruşen Pastaneleri’ne konuk olduk.
#Aziz Devrimci