Son Güncelleme:
En lezzetli börekleri yapan 10 adres
Bu hafta en iyilerin konuğu kıymalısı, peynirlisi, ıspanaklısı veya patateslisiyle börekler. Türk mutfağında hatırı sayılır bir yere sahip olan böreklerin yöreye, kullanılan malzemeye veya pişirme yöntemine göre değişen pek çok çeşidi var.
Usta ellerden çıktığında, yanında bir bardak da çay varsa, böreğin tadına doyum olmaz. Jüri üyelerimize en lezzetli börekleri yedikleri mekanları sorduk, verdikleri cevaplar en iyi 10 listesini ortaya çıkardı. Son 10 yılda franchising sistemiyle büyüyen Aslı Börek bir numara olurken, onu yine İstanbul'dan Tarihi Sarıyer Börekçisi takip etti. Listede kıymasına kuşüzümü konan böreklerden, klasik su böreğine kadar birçok çeşit bulunuyor. Değişik tatlar arayanlar için ısırganotlu, pancarlı börek bile var.
EN İYİ 10
1. Aslı Börek - İstanbul
2. Sarıyer Hünkar Börekçisi - İstanbul
3. Sacide - İstanbul
4. Saray - İstanbul
5. Borsa Lokantası - İstanbul
6. Tarihi Kireçburnu Fırını - İstanbul
7. Güllüoğlu - Gaziantep
8. Seç - Adana
9. Safinaz - İzmir
10. Börekchi - Ankara
ASLI BÖREK
12 yılda 43 restoran
İlk şubesini 1992 yılında İstanbul Göztepe'de açan Aslı Börek, şu anda 43 şubeye sahip. Ünlü börekçinin İstanbul'da 35, Ankara'da dört, Bursa ve İzmit'te iki şubesi var. Börekler tüm şubelere Göztepe merkez şubesinden çiğ olarak dağıtılıyor. Bu şubelerin çoğunluğu franchising sistemiyle çalışıyor. Şirketin başında Aziz Kutlu, Mehmet Badem ve Mustafa Akbulut var. Aslı Börek'te suböreğinin kıymalı, peynirli ve ıspanaklı; sigara böreğinin kıymalı, patatesli, beyaz ve kaşar peynirli çeşitleri bulunuyor. Suböreğinin porsiyon fiyatı iki buçuk milyon, sigara böreğinin tanesi 800 bin lira. Açılış ve kapanış saatleri şubelere göre değişiyor. İstanbul Karaköy'deki Aslı Börek'te sabah saat beşte bile sıcak börek bulabilirsiniz. Kapanış saati ise 24.00. Ünlü müdavimleri arasında Salih Güney ve Tarık Tarcan bulunuyor. Göztepe merkez tel: (216) 386 35 34
SARIYER HÜNKAR BÖREKÇİSİ
Başka yerde şubesi yok
İstanbul'un ünlü börekçilerinden Sarıyer Hünkar Börekçisi'nin sahibi Seyfullan Marangoz. İstanbul'da 17 senedir tek şubeyle hizmet veren Sarıyer Hünkar Börekçisi'nde peynirli suböreği ve dört çeşit kolböreği satılmakta. Kolböreğinin kıymalı, patatesli, peynirli ve sade çeşitleri var. Bütün böreklerin porsiyon fiyatı iki milyon 400 bin lira. Haftanın yedi günü 05.30-24.00 arası açık. Ünlü müdavimleri arasında Alişan, Müslüm Gürses var. Tel: (212) 242 87 82.
sacide
Pancarlı börek bile var
İstanbul Suadiye'deki Sacide Restoran, yedi senedir hizmet veriyor. Sahibi Serpil Fırat. Türk mutfağından örnekler bulabileceğiniz restoranda suböreği, kolböreği, gülböreği ve gelin bohçası çeşitleri var. Sacide isminde özel bir kolbörekleri de bulunuyor. Bu kolböreğinin yapımında kıyma, ceviz ve bulgur kullanılıyor. Isırganotlu, turpotlu ve pancarlı börekleri de Sacide'de bulabilirsiniz. Suböreğinin kilosu 9 milyon 800 bin, kolböreğinin kilosu 10 milyon 750 bin lira. Taneyle satılan gülböreği bir milyon. Haftanın her günü saat 8.00-22.00 arası açık. Ünlü müdavimleri arasında Perran Kutman ve Tolga Savacı bulunuyor. Tel: (216) 416 46 29.
saray
Suböreği bir klasik
İlk Saray Muhallebicisi 55 yıl önce Beyoğlu'nda açıldı. Şu an İstanbul'da toplam altı şubesi var. Sahibi Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ailesi. Saray'da suböreği ve kolböreği çeşitleri satılıyor. Suböreğinin sadece peynirlisi var. Nur Çintay, ‘‘Suböreği bir klasiktir’’ diyor. Farkının nedeni hamurunun daha kalın oluşu. Kolböreğinin peynirli, kıymalı ve patatesli çeşitleri bulunuyor. Tüm böreklerin 200 gramlık porsiyon fiyatı 1 milyon 750 bin lira. Hafta içi her gün 7.00-03.00 arası açık. Müdavimleri arasında tarihçi İlber Ortaylı, Tamer Karadağlı ve Hamdi Alkan var. Teşvikiye tel: (212) 236 16 17.
borsa lokantası
77 yıllık mekan
İstanbul'un en ünlü lokantalarından Borsa, 77 yıldır hizmet veriyor. Aile şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Özkanca. İstanbul'da toplam altı şubesi var. Lütfi Kırdar ve Fenerbahçe şubeleri restoran, Eminönü ve Taksim şubeleri ise fast food olarak hizmet veriyor. Son şubesinin adı, Borsa markası geçmeyen Loft Restoran. Borsa'da kıymalı ve peynirli olmak üzere iki çeşit börek bulabilirsiniz. Porsiyon fiyatı dört milyon lira. Restoran hizmeti veren şubelerde rezervasyon şart. Haftanın yedi günü 12.00-24.00 arası açık. Müdavimleri arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve işadamı Emir Cankurtaran var. Lütfi Kırdar tel: (212) 232 42 01.
tarihi kireçburnu fırını
Kıymasında kuşüzümü var
Tarihi Kireçburnu fırını 47 senelik geçmişe sahip. Sahibi Osman Bostancı'ya amcası ve babasından emanet. Kolböreği, peynirli suböreği, Üsküdar böreği ve gülböreği satılıyor. Kolböreğinin (Sarıyer böreği de deniliyor) kıymalı, peynirli ve sade çeşitleri var. Üsküdar böreği talaş ve puf böreğine benziyor. Gülböreğinin ise kıymalı, ıspanaklı ve patatesli çeşitleri bulunuyor. Suböreği ve kolböreğinin porsiyon fiyatı 2 milyon 750 bin lira. Üsküdar ve gülböreğinin porsiyonu ise 1 milyon 750 bin liradan satılıyor. Haftanın her günü 05.00-22.00 arası açık. Müdavimleri arasında Sakıp Sabancı, Semra Özal ve şarkıcı Hakan Altuğ bulunuyor. Tel: (212) 262 10 59
güllüoğlu
Sırrı malzemesinde saklı
Baklava imalatında adını tüm Türkiye'ye duyuran, hatta bazı Avrupa ülkelerinde aranılan marka haline gelen Güllüoğlu, baklava unundan yaptığı böreklerle de ünlü. Gaziantep'teki salonun işletmecisi Abdülkadir Güllüoğlu, sabah kahvaltısı için hazırladıkları su böreğinde iddialı. Tereyağı ve Antep peyniri ile hazırlanan suböreğinin porsiyonu 2 milyon lira. Tel: (342) 231 65 43 - 2345348
seç
Suböreği közde pişiyor
Adana'daki Seç Baklavaları her sabah közde pişmiş suböreği ile güne başlıyor. Mustafa Tekin'e ait mekanda hazırlanan suböreğinin bir diğer önemli özelliği suda kaynatılan ve çok ince açılan hamurun içine konan peynir. Şanlıurfa'dan getirilen yağlı koyun peyniri suböreğinin lezzetine lezzet katıyor. Seç Baklavaları'nda günde 5-6 tepsi suböreği satılıyor. 4 kiloluk bir tepsiden yaklaşık 16 porsiyon suböreği çıkıyor. 250 gramlık porsiyonların fiyatı 2 milyon lira. Haftanın her günü sabah 6.30'da açılıyor, tatlı bitmeden kapanmıyor. Tel: (322) 458 55 69
safinaz
İzmir'in ünlü börekçisi
İzmir Alsancak'ta 12 yıldır hizmet veren Safinaz Börekçisi kıymalı, peynirli, patatesli ve ıspanaklı börekleriyle dikkat çekiyor. Sahibi Trabzonlu Yeşim Taner. Taner, lezzetin sırrının titizlik ve kaliteli malzemede gizli olduğunu söylüyor. Her gün 07.00-19.00 saatleri arasında açık. Safinaz'da ıspanaklı, patatesli, peynirli böreğin kilosu 6, kıymalı böreğin kilosu ise 7.5 milyon lira. İzmir ve çevresinden birçok müşterisi var. Tel: (232) 421 55 98.
börekchi
İsteğe göre börek
Ankara'da 2 yıl önce toptan suböreği satmaya başlayan Börekchi, müşterilerden gelen yoğun istek üzerine perakende satışlara başlamış. Sahibi Mehmet ve Okşan Gönen çifti. Börekchi'nin en büyük özeliği müşterinin isteğine göre börek yapması. Müşteri damak tadına göre istediği böreği tarif ediyor ve hazırlatıyor. Müdavimlerin büyük bölümü milletvekilleri ve bakanlar. Okşan Gönen, börekleri ev ve Kayseri usulü yaptıklarını söylüyor. Peynirli, kıymalı ve ıspanaklı olmak üzere üç börek çeşidi var. Kilosu 9 milyon lira. Tel: (312) 496 12 45
EN İYİ 10
1. Aslı Börek - İstanbul
2. Sarıyer Hünkar Börekçisi - İstanbul
3. Sacide - İstanbul
4. Saray - İstanbul
5. Borsa Lokantası - İstanbul
6. Tarihi Kireçburnu Fırını - İstanbul
7. Güllüoğlu - Gaziantep
8. Seç - Adana
9. Safinaz - İzmir
10. Börekchi - Ankara
ASLI BÖREK
12 yılda 43 restoran
İlk şubesini 1992 yılında İstanbul Göztepe'de açan Aslı Börek, şu anda 43 şubeye sahip. Ünlü börekçinin İstanbul'da 35, Ankara'da dört, Bursa ve İzmit'te iki şubesi var. Börekler tüm şubelere Göztepe merkez şubesinden çiğ olarak dağıtılıyor. Bu şubelerin çoğunluğu franchising sistemiyle çalışıyor. Şirketin başında Aziz Kutlu, Mehmet Badem ve Mustafa Akbulut var. Aslı Börek'te suböreğinin kıymalı, peynirli ve ıspanaklı; sigara böreğinin kıymalı, patatesli, beyaz ve kaşar peynirli çeşitleri bulunuyor. Suböreğinin porsiyon fiyatı iki buçuk milyon, sigara böreğinin tanesi 800 bin lira. Açılış ve kapanış saatleri şubelere göre değişiyor. İstanbul Karaköy'deki Aslı Börek'te sabah saat beşte bile sıcak börek bulabilirsiniz. Kapanış saati ise 24.00. Ünlü müdavimleri arasında Salih Güney ve Tarık Tarcan bulunuyor. Göztepe merkez tel: (216) 386 35 34
SARIYER HÜNKAR BÖREKÇİSİ
Başka yerde şubesi yok
İstanbul'un ünlü börekçilerinden Sarıyer Hünkar Börekçisi'nin sahibi Seyfullan Marangoz. İstanbul'da 17 senedir tek şubeyle hizmet veren Sarıyer Hünkar Börekçisi'nde peynirli suböreği ve dört çeşit kolböreği satılmakta. Kolböreğinin kıymalı, patatesli, peynirli ve sade çeşitleri var. Bütün böreklerin porsiyon fiyatı iki milyon 400 bin lira. Haftanın yedi günü 05.30-24.00 arası açık. Ünlü müdavimleri arasında Alişan, Müslüm Gürses var. Tel: (212) 242 87 82.
sacide
Pancarlı börek bile var
İstanbul Suadiye'deki Sacide Restoran, yedi senedir hizmet veriyor. Sahibi Serpil Fırat. Türk mutfağından örnekler bulabileceğiniz restoranda suböreği, kolböreği, gülböreği ve gelin bohçası çeşitleri var. Sacide isminde özel bir kolbörekleri de bulunuyor. Bu kolböreğinin yapımında kıyma, ceviz ve bulgur kullanılıyor. Isırganotlu, turpotlu ve pancarlı börekleri de Sacide'de bulabilirsiniz. Suböreğinin kilosu 9 milyon 800 bin, kolböreğinin kilosu 10 milyon 750 bin lira. Taneyle satılan gülböreği bir milyon. Haftanın her günü saat 8.00-22.00 arası açık. Ünlü müdavimleri arasında Perran Kutman ve Tolga Savacı bulunuyor. Tel: (216) 416 46 29.
saray
Suböreği bir klasik
İlk Saray Muhallebicisi 55 yıl önce Beyoğlu'nda açıldı. Şu an İstanbul'da toplam altı şubesi var. Sahibi Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ailesi. Saray'da suböreği ve kolböreği çeşitleri satılıyor. Suböreğinin sadece peynirlisi var. Nur Çintay, ‘‘Suböreği bir klasiktir’’ diyor. Farkının nedeni hamurunun daha kalın oluşu. Kolböreğinin peynirli, kıymalı ve patatesli çeşitleri bulunuyor. Tüm böreklerin 200 gramlık porsiyon fiyatı 1 milyon 750 bin lira. Hafta içi her gün 7.00-03.00 arası açık. Müdavimleri arasında tarihçi İlber Ortaylı, Tamer Karadağlı ve Hamdi Alkan var. Teşvikiye tel: (212) 236 16 17.
borsa lokantası
77 yıllık mekan
İstanbul'un en ünlü lokantalarından Borsa, 77 yıldır hizmet veriyor. Aile şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Özkanca. İstanbul'da toplam altı şubesi var. Lütfi Kırdar ve Fenerbahçe şubeleri restoran, Eminönü ve Taksim şubeleri ise fast food olarak hizmet veriyor. Son şubesinin adı, Borsa markası geçmeyen Loft Restoran. Borsa'da kıymalı ve peynirli olmak üzere iki çeşit börek bulabilirsiniz. Porsiyon fiyatı dört milyon lira. Restoran hizmeti veren şubelerde rezervasyon şart. Haftanın yedi günü 12.00-24.00 arası açık. Müdavimleri arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve işadamı Emir Cankurtaran var. Lütfi Kırdar tel: (212) 232 42 01.
tarihi kireçburnu fırını
Kıymasında kuşüzümü var
Tarihi Kireçburnu fırını 47 senelik geçmişe sahip. Sahibi Osman Bostancı'ya amcası ve babasından emanet. Kolböreği, peynirli suböreği, Üsküdar böreği ve gülböreği satılıyor. Kolböreğinin (Sarıyer böreği de deniliyor) kıymalı, peynirli ve sade çeşitleri var. Üsküdar böreği talaş ve puf böreğine benziyor. Gülböreğinin ise kıymalı, ıspanaklı ve patatesli çeşitleri bulunuyor. Suböreği ve kolböreğinin porsiyon fiyatı 2 milyon 750 bin lira. Üsküdar ve gülböreğinin porsiyonu ise 1 milyon 750 bin liradan satılıyor. Haftanın her günü 05.00-22.00 arası açık. Müdavimleri arasında Sakıp Sabancı, Semra Özal ve şarkıcı Hakan Altuğ bulunuyor. Tel: (212) 262 10 59
güllüoğlu
Sırrı malzemesinde saklı
Baklava imalatında adını tüm Türkiye'ye duyuran, hatta bazı Avrupa ülkelerinde aranılan marka haline gelen Güllüoğlu, baklava unundan yaptığı böreklerle de ünlü. Gaziantep'teki salonun işletmecisi Abdülkadir Güllüoğlu, sabah kahvaltısı için hazırladıkları su böreğinde iddialı. Tereyağı ve Antep peyniri ile hazırlanan suböreğinin porsiyonu 2 milyon lira. Tel: (342) 231 65 43 - 2345348
seç
Suböreği közde pişiyor
Adana'daki Seç Baklavaları her sabah közde pişmiş suböreği ile güne başlıyor. Mustafa Tekin'e ait mekanda hazırlanan suböreğinin bir diğer önemli özelliği suda kaynatılan ve çok ince açılan hamurun içine konan peynir. Şanlıurfa'dan getirilen yağlı koyun peyniri suböreğinin lezzetine lezzet katıyor. Seç Baklavaları'nda günde 5-6 tepsi suböreği satılıyor. 4 kiloluk bir tepsiden yaklaşık 16 porsiyon suböreği çıkıyor. 250 gramlık porsiyonların fiyatı 2 milyon lira. Haftanın her günü sabah 6.30'da açılıyor, tatlı bitmeden kapanmıyor. Tel: (322) 458 55 69
safinaz
İzmir'in ünlü börekçisi
İzmir Alsancak'ta 12 yıldır hizmet veren Safinaz Börekçisi kıymalı, peynirli, patatesli ve ıspanaklı börekleriyle dikkat çekiyor. Sahibi Trabzonlu Yeşim Taner. Taner, lezzetin sırrının titizlik ve kaliteli malzemede gizli olduğunu söylüyor. Her gün 07.00-19.00 saatleri arasında açık. Safinaz'da ıspanaklı, patatesli, peynirli böreğin kilosu 6, kıymalı böreğin kilosu ise 7.5 milyon lira. İzmir ve çevresinden birçok müşterisi var. Tel: (232) 421 55 98.
börekchi
İsteğe göre börek
Ankara'da 2 yıl önce toptan suböreği satmaya başlayan Börekchi, müşterilerden gelen yoğun istek üzerine perakende satışlara başlamış. Sahibi Mehmet ve Okşan Gönen çifti. Börekchi'nin en büyük özeliği müşterinin isteğine göre börek yapması. Müşteri damak tadına göre istediği böreği tarif ediyor ve hazırlatıyor. Müdavimlerin büyük bölümü milletvekilleri ve bakanlar. Okşan Gönen, börekleri ev ve Kayseri usulü yaptıklarını söylüyor. Peynirli, kıymalı ve ıspanaklı olmak üzere üç börek çeşidi var. Kilosu 9 milyon lira. Tel: (312) 496 12 45