Yemekteyiz Kerim, programın bu haftaki yarışmacılarından biri. Yarışmanın ikinci günü konuklarına hazırladığı yemeklerini sundu. Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de yarışmacılar mücadelesini sürdürüyor. Hafta boyunca en yüksek puanı alan isim 75 bin TL ödülün de sahibi olacak. Peki Yemekteyiz Kerim kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kerim Uygur nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler...
#YemekteyizYaprak sarması hem çok lezzetli hem de zahmetli olan bir yemektir. Türkiye’nin en geleneksel yemeklerinden birisi olarak da bilinir. Bu yemeği neredeyse sevmeyen kimse yoktur. 7’den 70’e herkesin severek yediği bir yemektir. İçine ise, birden fazla pek çok malzeme girer. Sarma kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamLise yıllarında yaptığım tatlılardan biri. Çok hafif olması ve lezzetli olmasıyla birlikte tadan herkesin mutlaka tarifini istediği nefis bir tatlı. Bu defa içerine iri dövülmüş ceviz kullandım, iftar sonrası daha da hafif olması için ise krem şanti kullanmayı tercih etmedim. Siz dilerseniz ceviz yerine fındık, çilek ya da muz gibi meyveler de kullanabilirsiniz.
#Cevizli Saray Sarması TarifiRamazan günleri tatillerle denk gelince çalışanlar için iftar sofrası hazırlamanın keyfi bir başka oluyor. Hafta içi yoğunluktan hazırlanamayan yemekler de böyle günlerde menüye dahil edilebiliyor. Sizin tarafta da durum aynıysa, iftar menüsü için hazırlaması biraz zaman alsa da lezzeti her şeye değen yemeklerimizden nefis bir liste hazırladık. İşte karşınızda 1 Mayıs iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemAkşam yemeği için ne hazırlayacağınıza karar veremediyseniz, birbirinden güzel ve tadına doyum olmayan yemekler hazırlamaya ne dersiniz? İşinizi kolaylaştıracak, çorbadan tatlıya hem pratik hem nefis tariflerin yer aldığı listemize bir göz atın. İşte, hafta ortasında sofranızı şenlendirecek birbirinden nefis yemek tarifleri...
#Akşama Ne PişirsemArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 28 Mayıs'ta yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de bisküvili saray sarması oldu. Peki, saray sarması nasıl yapılır? Arda'nın Ramazan Mutfağı saray sarması tarifi...
#Saray SarmasıSahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüBRÜKSEL - "Türkiye’de üç hafta kaldım. Üç hafta boyunca her bindiğim taksinin şoförüyle sohbet ettim. Bir tek kişinin Avrupa Birliği’nden bahsettiğini duymadım. Milletin umurunda değil. Avrupa gündemden tamamen silinmiş." Bunları anlatan, Brüksel’in "Küçük Anadolu" diye isimlendirilen ve "Emirdağ’dan fazla Emirdağlı’nın yaşadığına" dair şehir efsanesinin türediği yer olan Schaerbeek’te tatlıcılık yapan Vehbi San.
Bulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaSokakta yürürken üzerinde ‘TIK TIK Kadın Emeği’ yazan, kırmızı bir tabela gördüm. Merak edip içeri girdim. Annelerimizden biri “Yöresel lezzetlerimizden getireyim, hepsinin tadına bakmanızı isterim” dedi. Nefis şeyler yedim, onlardan biri de ‘tık tık mantı’ydı. Size bu mantının adının nereden geldiğini ve nasıl yapıldığını anlatacağım.
#MantıEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet Yalçınkayaİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİ