Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Ara Malzemesi İçin:
1 poşet sade krem şanti
1 su bardağı süt
2-3 adet muz
Üzeri İçin:
Bolca Hindistan cevizi
fotoğraflar: www.mutfakvetatlar.com
Bir tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alıp, çırpma teliyle güzelce karıştırın. Orta hararetli ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirin. Vanilya ve yağı ekleyip 1-2 kez göz göz olunca ateşten alın. Mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın.Fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpin.
Muhallebiyi sıcak sıcak Hindistan cevizinin üzerine yayın.Bu işlemi düzgün ve kolay yapmak için kaşığı ara sıra su ile ıslatın. Ve muhallebinin iyice soğumasını bekleyin.
Krem şantiyi süt ile çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine sürün. İyice soğuması için buzdolabın normal rafına kaldırın. 3-4 saat sonra tatlının bir ucundan kontrol edin.(1 gece dolapta beklerse sonuç daha başarılı oluyor).Muhallebi sarılacak kıvamda ise dolaptan alın. Dikdörtgen dilimler kesin. 20 adet dilim çıkıyor.
Dilimleri ister tepsisinde ister yine Hindistan cevizi serpilmiş bir tabakta şekillendirin.
Dar ucuna muz dilimi koyun ve rulo şeklinde sarın.
Servis tabağına alın.