Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıHemen her kesim tarafından sevilen lokma tatlısı, Ege bölgesinde ortaya çıkmış ve geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. Malzemeleri kolayca derlenebilen ve kolay tarifi ile çok kısa sürede tabakta yerini alan lokma tatlısı, son dönemlerde ise çikolata dolgulu çeşitleriyle ivme yakalamıştır. Peki, Lokma malzemeleri nelerdir? İşte, evde yapılabilecek kolay lokma tarifi
#LokmaLokma nasıl yapılır sorusunun yanıtı tatlı yemeyi seven vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Lokma, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanıp koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan bir Türk tatlısıdır. Peki, lokma nasıl yapılır? İşte tarifi.
#LokmaNATO zirvesinde en çok konuşulanlardan biri İstanbul’a gelen ülke liderlerinin ağırlandığı iki sofra oldu. Biri Dolmabahçe Sarayı, diğeri Topkapı Sarayı’nda kurulan bu sofralar, iki ünlü Türk şefe emanet edildi. Londra’da aşçılık master’ı yaptıktan sonra kendisini Türk mutfağının araştırılmasına adayan Feriye Lokantası’nın sahibi ve şefi Vedat Başaran, Dolmabahçe Sarayı’ndaki ziyafetin sorumluluğunu üstlendi.
Cebimize mendillerin, harçlıkların konduğu çocukluğumuzun bayramları ne de güzel yaşanırdı. Leziz yemeklerle donatılan sofralar da en çok da tatlı merakla beklenirdi. Günler öncesinden pişirilen tatlılarşerbetlenir bayram sabahına kadar kimsenin yememesi için özenle saklanırdı. Tatlılar, bayramların en 'tatlı' yanları... Bayramlarda sevdiklerimize tatlı ikram etme geleneğini yaşatalım...
#Yemek