Hiç bilmediğiniz bir yere gittiğinizde dereleri ve nehirleri takip edin. Çünkü o bölgenin biyolojik ve kültürel zenginliği genelde oralarda bir yerlerdedir. Eğer Avrupa’nın doğasını keşfetmek ve ilham alacağınız bir maceraya atılmak istiyorsanız rotanız Ren Nehri’nin geçtiği güzergâh olmalı. Heidelberg, Strazburg ve Colmar’ı içine alan bölgeye yolunuzu mutlaka düşürün.
#SeyahatGenç yaşından itibaren, üstelik parası olmamasına rağmen Fransa’nın önde gelen lokantalarında yemek yemeye başlamış. Mutfak denen olayın ne kadar haz verebileceğinin farkına varmış, bir anlamda uykudan uyanmış. Benoît Peeters işte tüm bunları da bir çizgi romanda anlatmış. Bir solukta okudum... Mutfak konusundaki tutkusunu edebiyatla ve toplumsal gözlemlerle harmanlayan yazarın yenilikçi mutfak hakkındaki görüşlerine pek katılmıyorum ama onunla bunları tartışmayı isterdim.
#EdebiyatBir günlüğüne Side’ye yemeğe gidilir mi? Ben gittim. Dünya çapında bir restoran olan Alma’da yemek öncesi Azumare’de günbatımını izledim. Alma’nın tadım menüsü unutulmazdı; ertesi gün ziyaret ettiğim, yerel yemekler yapan Tirmis’i ve Winemaker’s Dinner buluşmasını da Antalya ziyaretimin hediyeleri olarak yazdım.
#GastronomiSomer Sivrioğlu’nu anlatmama, tanıtmama hiç gerek olmadığını çok iyi biliyorum. 2 ay kadar önce Adana Lezzet Festivali’nde sahneye çıktığında çığlık atanları, elini tutmak için sahneye tırmanmaya çalışanları, sahne arkasında “Terli tişörtünü bana atar mısın?” diye bağıranları gördüğümde “İşte şöhret olmak ve aynı zamanda sevilmek bu” diye düşünmüştüm.
#Müge AkgünNatıonal of Women 2022 Liderler Lansmanı’nın ilk ayağı Yunanistan’da tamamlandı. Yunanistan Lideri ve ev sahibi Iliada Kotra’nın yanı sıra National of Women Kurucusu Dr. Tina Alton ve Türkiye Lideri Binnur Yetik’in koordinesinde gerçekleşen lansmanda, Harvard Üniversitesi Danışmanı Psikolog Gina G.Thanopulou, Mücevher Tasarımcısı Danialle Giannelli, Kimyager, Zeytinyağı Şarap Üreticisi ve Gıda Danışmanı Marinna Devetzoglu, konuşmacılar arasında yer aldı.
#National Of Womenİki yılın ardından ilk Avrupa seyahatimi geçen hafta gerçekleştirdim. Vakit kısıtlıydı ama Brüksel’in özlediğim klasiklerinin tadını çıkaracak kadar yeterliydi. 48 saat içinde Brüksel’de birlikte bir gastronomi turu atalım ve şehrin lezzetli yüzünü görmek için neler yapmak lazım, bir bakalım…
#BrükselBozcaada, mitolojideki adıyla Tenedos... Tenes’in oğlu Tenedos’un yurdu… Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi. İrili ufaklı birçok koya sahip olmasıyla her rüzgârda denize girilecek kuytu bir yer bulmaya olanak sağlıyor. Adayı, pandemi nedeniyle yazı da kışı da burada geçiren yazar, psikoterapist Tuğçe Isıyel’in rehberliğinde gezelim…
#GazetehaberleriKapadokya, bu dünyaya ait değilmiş hissi veren benzersiz doğal güzellikleriyle gezginlere pek çok seçenek sunuyor. Yöresel lezzetleri tadıp çömlek yapın; at, bisiklet ya da balonla doğayı ve tarihi keşfedin, bölgede tam bu zamanda yapılan bağbozumuna katılın, kayadan oyma otellerde en güzel uykulara dalın...
#Kapadokya Gezi RehberiEskişehir kuşkonmaz, Antakya zahter, Karaburun sarı kulak botarga, Kastamonu siyez, Mersin deniz yosunu ve havyarı, Fethiye ıstakoz, Manisa kuzu göbeği mantarı, Karayaka kuzu, Artvin Gorcola peyniri, Erzincan deri tulum, Edirne eski kaşar, Trakya, Kapadokya, Ankara ve Ege’den şaraplar, sanat yapıtı gibi kadehler... Ve güncel sanatın önde gelen isimlerinden Ardan Özmenoğlu’nun küçük bir sanat objesi olarak hazırladığı menü kartı.
#Müge AkgünHessen eyaletinin Rheingau bölgesinde düzenlenen geleneksel Gurme ve Şarap Festivali’nde Y-Wine Germany şarap üreticisi Ahmet Yıldırım imzalı ilk kez Türk günü düzenlendi. Şef Serkan Güzelçoban’ın hazırladığı Türk yemek ve şarap sunumu festivale damga vurdu.
#23. Rheingau Gurme Ve Şarap FestivaliHessen eyaletinin Rheingau bölgesinde düzenlenen geleneksel Gurme ve Şarap Festivali’nde Y-Wine Germany şarap üreticisi Ahmet Yıldırım imzalı ilk kez Türk günü düzenlendi. Şef Serkan Güzelçoban’ın hazırladığı Türk yemek ve şarap sunumu festivale damga vurdu.
#23.Rheingau Gurme Ve Şarap Festivali