Teknoloji, insan kaynakları, lojistik gibi konular üzerinden birçok bilgisayar programları geliştirilmiştir. Bu programlar şirketlerin ve yönetimlerin işlerinde ve takibinde kolaylıklar sağlamaktadır. Bu tür programlardan bir tanesi de Alman yazılım şirketleri tarafından geliştirilmiş olan SAP bilgisayar programıdır. Bu program hangi alanlarda geçerlidir? Konu edindiği bölümler hangileridir? Ne zamandan beri etkinliğini sürdürmektedir? İşte, SAP programının ne olduğu ve ne işe yaradığı hakkında bilgiler.
#SAP Nedir?Sarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakÖnümüzdeki yıl bünyesindeki tüm markalar kapsamında yurtiçi ve yurtdışında toplam 250 mağaza açmayı hedeflediklerini belirten Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, “Artık yurtiçi ve yurtdışında ‘Uyku Dünyası’ markası olarak büyüyeceğiz. Hem ürün hem de hizmet tarafında globalleşme önceliğimiz” dedi.
#YataşTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı’nda son testlerin yapıldığını, elektrik üretim kısmının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına devredilmek üzere olduğunu belirterek, "5 Ocak 2024 tarihi itibariyle doluk oranı yüzde 73'e ulaştı. 191 metre ve 1,5 milyar metreküplük su depolandı. Bugün itibariyle enerji üretimi için 3 adet türbinden ikisini faal hale getirdik. 3 üniteden son ünitenin de ocak ayı içinde faal hale getirmeyi hedefliyoruz. Enerji üretimine tam kapasite geçmiş olacak" dedi.
#İbrahim YumaklıÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#Gastronomiİzmirli keyfine düşkündür. O gece yağmur, şimşekler, bunlar yetmezmiş gibi futbol final gecesi... ‘Bu güzel organizasyon boş geçer herhalde’ dedim. Büyük yanılgı: Salon tıklım tıklım doluydu. Bazen tatlı, bazen sarsıcı yorumlarıyla, kasketiyle, geniş vizyonuyla, zekasıyla aşktan havalara uçan akılları kendine getiren, astrolojiyi de işin içine katarak ‘papatyalarım’ dediği kadın danışanlarının biriciği haline gelen Adil Yıldırım ile tadı damağımda bir röportaj gerçekleştirdim.
#1Şap hastalığı, belirtileri ve diğer bulguları ile merak ediliyor. En çok araştırılan konuların başında ise Şap hastalığının insana bulaşıp bulaşmadığı yer alıyor. Hayvanlarda ateş, iştahsızlık, depresyon ve süt veriminde azalma şap hastalığının ilk bulgular arasında bulunuyor. Sonrasında ise 24 saat içerisinde salya akışı başlıyor. Peki Şap hastalığı bulaşıcı mı, insana bulaşır mı? İşte, bilgiler
#ŞapŞap hastalığını engellemek adına Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni kararlar aldı. İlkbahar şap aşılama kampanyası süresince ülke genelinde hayvan hareketliliğinin durdurulduğu açıklandı. Ülkede görülen yeni virüs türü sebebiyle hayvan pazarları kapatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada SAT-2 Serotipi şap hastalığı taşıyan ilk vaka tespit edildi. Hayvanlarda görülen Şap hastalığı virüsünün belirtileri ve tedavisi merak konusu oldu. Peki Şap hastalığı nedir? SAT-2 serotipi hastalığı insandan insana bulaşır mı? İşte, detaylar…
#Şap HastalığıŞap hastalığını engellemek adına Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni kararlar aldı. İlkbahar şap aşılama kampanyası süresince ülke genelinde hayvan hareketliliğinin durdurulduğu açıklandı. Ülkede görülen yeni virüs türü sebebiyle hayvan pazarları kapatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada SAT-2 Serotipi şap hastalığı taşıyan ilk vaka tespit edildi. Hayvanlarda görülen Şap hastalığı virüsünün belirtileri ve tedavisi merak konusu oldu. Peki Şap hastalığı nedir? SAT-2 serotipi hastalığı insandan insana bulaşır mı? İşte, detaylar…
#Şap HastalığıAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Osman Safa Terzi, Irak'ta ortaya çıkan ve Türkiye'de de görülen besi hayvanlarına özgü SAT-2 serotipi şap hastalığının insanlara da bulaşabildiğini vurgulayarak, "Enfekte hayvanlarla temas söz konusu olduğunda bulaşma görüyoruz. Bir hayvanın iç organı ya da sakatatı bir yere bırakıldığında insan bununla temas ettiğinde bulaş söz konusu oluyor. Fakat insanlarda çok ciddi bir hastalık tablosu oluşturmuyor. Ağız boşluğunda aft benzeri yaralar olduğunu biliyoruz" dedi. Dr. Terzi, şap hastalığının, ekonomik olarak çok ciddi kayıplara sebep verebilecek potansiyeli bulunduğunu söyledi.
#Şap HastalığıŞap hastalığı hakkında bilgiler araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığını engellemek amacıyla bazı önlemler alındığını açıkladı. Buna göre Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi tarafından SAT-2 serotipi şap hastalığının yayılmasını önleyici tüm tedbirlerin alındığını, kesim, ithalat ve ihracat amaçlı yapılan sevkler dışında, şap hastalığına duyarlı tüm hayvan hareketleri (il içi ve il dışı) ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince ülke genelinde durdurulduğunu bildirdi. Peki Şap hastalığı nedir? Şap hastalığı insana bulaşır mı? İşte şap virüsü belirtileri
#Şap HastalığıHatay’da üçüz bloklardan biri kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayaktaydı. Anlaşıldı ki ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemi ile güçlendirilmiş. Tamamen yerli bir proje olan karbon fiber yöntemini Mustafa Tümer Tan ‘tez’ çalışması olarak ortaya atmış, Prof. Dr. Güney Özcebe ise geliştirip bu blokta uygulamış. Ben de Prof. Dr. Özcebe ile konuştum, mucize yöntemle ilgili tüm merak edilenleri sordum...
#DEPREMŞap hastalığı, Türkiye'de tedavisi üzerine özel olarak çalışılan ve canlı hayvan, hayvansal ürün ticaretini olumsuz etkileyen bulaşıcı etkinliğe sahiptir. Genellikle hayvan pazarlarında bulaşıcı bir hal aldığı düşünülen Şap Hastalığı, yaygın olarak direk bulaşma ile yayılmaktadır. Peki, çoğunlukla kontrol altına alınsa da zaman zaman ülkemizde gündeme gelen Şap Hastalığı nedir ve nasıl bulaşır? İşte, hastalık hakkında merak edilen bazı detaylar
#Şap19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği konusunda NATO’ya net mesaj verdi: “NATO bir güvenlik teşkilatıdır, içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. Bir ülke hayır diyorsa NATO’ya alamazlar. Finlandiya ve İsveç’in girmesine ‘Hayır’ diyeceğiz.”
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerle buluştu, sorularını yanıtladı. Erdoğan, ''NATO bir güvenlik teşkilatıdır, içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. Bir ülke hayır diyorsa NATO'ya alamazlar.'' dedi. Erdoğan ayrıca Atatürk Havalimanı'ndaki Millet Bahçesi projesi ile ilgili olarak, ''Pistlerin dışındaki yeşil alanları zenginleştireceğiz. Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız, pistler belki de kalacak.'' dedi. Öte yandan Türkiye'nin sığınmacı politikasına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde briket evlerle bir adım attık. Hedefimiz bu briket evlerde 1 milyon Suriyeliyi barındırabilmek" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSAP kelimesi günlük hayatta zaman zaman karşılaşılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanı ve anlamı itibariyle oldukça önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra SAP kelimesi ile ilk defa karşılaşan insanlar bu kelimenin ne anlama geldiğini ve neyin kısaltması olduğunu çokça merak etmektedir. Bu bakımdan SAP kelimesinin ne demek olduğunu ve neyin kısaltması olduğunu öğrenebilir ve günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için SAP ne demek ve açılımı nedir? SAP neyin kısaltmasıdır tüm detayları ile derledik.
Dünya üzerinde farklı özelliklere sahip pek çok bitki bulunmaktadır. Bunlar belirli gruplara ayrılmaktadır. Bunlardan birisi de kapalı tohumlu bitkilerdir. Yeryüzünde bulunan bitkilerin en önemli bölümü olan kapalı tohumlu bitkilere pek çok örnek vermek mümkündür. Peki kapalı tohumlu bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer? Kapalı tohumlu bitki çeşitleri ve örneklerini sizlere detaylıca derledik.
#Kapalı Tohumlu Bitkiler NedirDilimize Fransızcadan geçen anagram sözcüğü, ana ve gramma kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulmuştur. Gramma kelime anlamına gelirken, ana yer değiştirmek demektir Bir kelimede yer alan harflerin yerlerini değiştirerek yeni sözcükler türetmeye anagram denir. Anagram nedir ve nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
#AnagramYüksük otunun bir diğer adı Digitalis şeklindedir. Yüksük otunun bu adı almasının temel nedeni, yüksük otunun çiçek kısmının yüzüğe benzemesinden kaynaklıdır. Yüksük otu; oldukça hoş çiçeklere sahip bir bitkidir. Peki, yüksük otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Yüksük otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yüksük OtuÜlkemizin pek çok yerinde yetişebilen ölmez otunun bilinen onlarca faydası bulunuyor. Koparıldığında çiçekleri dökülmeyen ölmez otu bu özelliği nedeniyle evlerde süs bitkisi olarak kullanılıyor. Ölmez otu nedir, nerede yetişir, nasıl kullanılır, neye yarar, zararları var mıdır, nerelerde satılır ve faydaları nelerdir gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Ölmez OtuEşeysiz üreme bir tek organizmadan sadece bu organizmanın genlerini alma vasıtası ile yeni bir canlı üremesine denilmektedir. Bu üreme çeklinde ploitlik görülmemektedir. Otomiksis durumu haricinde eşeysiz üreme sonucu meydana gelen organizma, ana organizmanın ise birebir genetik kopyası olmaktadır. Eşeysiz üreme bakteri, arkea ve protistler gibi tek hücreli olan organizmalar için ana üreme yöntemidir. Pek çok mantar ve bitki eşeysiz üremektedir. Sizin için bitkilerde üremenin nasıl gerçekleştiğini, üreme çeşitlerinin neler olduğunu ve bitkilerde üremenin özelliklerini derledik.
#Bitkilerde ÜremeBazı kelimeler çok eskiden beri Türkçede bulunmaktadır. Bu nedenle günümüzde daha az kullanılmasından dolayı insanlar anlamını merak etmektedir. Ökse kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Ökse ne demek? Ökse kelimesinin anlamı nedir tüm detayları ile derledik.
#Ne DemekGitar bir çalgı türüdür. Bu enstrüman parmaklar yardımı ile ya da penayla çalınabilmektedir. Şekil olarak sekize benzer. Yan bölümleri oval bir şekle sahiptir. Gitar türleri ve özellikleri nelerdir? Gitar kaça ayrılır, 4 telli gitar nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pek çok kişinin ilgisini çektiği bilinen müzik aletleri kültür ve sanatın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Özellikle Türk sanat müziğinin en değerli parçalarından biri olan tambur, Osmanlı zamanında müziğin en gözde mızraplı ve telli çalgılarından bir tanesidir. Tarihi çok eskilere dayanan tambur nedir, neyden yapılır? Tambur ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tambur Nedir?