Sansaryan Han haberleri sayfasında Sansaryan Han hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 66 Sansaryan Han haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bir zamanların kötü şöhretli emniyet binası Sirkeci’deki Sansaryan Han, 5 yıldızlı otel oldu. 1940’lı yıllarda sağ ve sol görüşlü birçok isim buradan geçmiş, geriye de dayak ve işkence dolu hatıraları kalmıştı. Tarihi dokusuna uygun restore edilen mekân şimdi dünyanın dört bir tarafından turistleri ağırlayacak.
#Sansaryan HanBaşbakanlık'tan geldiğini ve Sansaryan Han’ın Ermeni Patrikliği’ne iadesinin kararlaştırıldığını söyleyerek Ermeni Patrik vekili Aram Ateşyan’ı 6 bin TL dolandırdığı iddia edilen sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan sanık Kemal Tayfun Nargin'i 4 yıl hapis ve 16 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Cezada indirim yapmayan mahkeme heyeti, cezayı da ertelemedi.
#Sansaryan HanAmasya’da bir çiftçi domates serasında direklerin altındaki boş alanlara dikip yaz boyunca sattığı patlıcanları havalar soğumayınca sökmeyerek yetiştirmeyi sürdürdü. Yazın kilosunu 5 liradan pazarladığı patlıcanları bu kış günlerinde 3 katından daha fazla fiyata 17 liradan satarak kazancını artırdı.
#PatlıcanBir zamanların kötü şöhretli emniyet binası Sirkeci’deki Sansaryan Han, 5 yıldızlı otel oldu. 1940’lı yıllarda sağ ve sol görüşlü birçok isim buradan geçmiş, geriye de dayak ve işkence dolu hatıraları kalmıştı. Tarihi dokusuna uygun restore edilen mekân şimdi dünyanın dört bir tarafından turistleri ağırlayacak.
#Sansaryan HanTürkiye’de yasal düzenleme olmamasına rağmen “özel dedektiflik” hizmetleri her geçen gün artıyor. Özel dedektifleri en çok kadınlar tercih ederken, araştırmaları istenen konuların başında ise “Eşim veya sevgilim beni aldatıyor mu?” sorusu geliyor.
#Özel DedektifSon dönemde hızla yayılan yapay zekâyla fotoğraf düzenleme trendi, orijinallik ve etik tartışmalarını da beraberinde getirdi. Sanat eserleri için yıllarca çalışanların karşısında yapay zekâ uygulamaları, kimilerine göre sanat hırsızlığı olarak nitelendiriliyor. Farklı bir görüşe göre ise bu yöntemle sahte eserlerin daha kolay belirlenmesi mümkün olabilir.
#Yapay ZekâAçık Öğretim Lisesi’nin 1’inci dönem sınavları 9 Aralık’ta çevrimiçi yapılmaya başlandı. 20 Aralık’a kadar erişime açık olan sınavlara 11 gün boyunca istenilen zamanda girilebiliyor. Bu durumdan faydalanan öğrenciler de soruları ortaklaşa çözdükleri inanılmaz bir kopya sistemi geliştirmiş. İşte detayları...
#Açık Öğretim LisesiTürkiye bir deprem ülkesi... Senede en az bir defa orta veya büyük şiddette bir deprem yaşıyor, televizyonlarda günlerce fay tartışmalarını izliyoruz. Ekranların en ilgi çeken simalarından biri de renkli tarzıyla tanıdığımız Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy… Üşümezsoy ile bayramın ilk günü buluştuk. Bize Tatar kökenlerini, çocukluğunda Suriçi’nde girdiği kavgaların bugün ekranlardaki fay tartışmalarında nasıl işe yaradığını, 1970’lerdeki gençliğinde madenlerde mineral ararken devrimciliği nasıl bulduğunu anlattı.
#GazetehaberleriCem Kalender’in yeni romanı ‘Mazarin Mavisi’nde 1986’da Küçük Bayrak Sokağı’nın sakinleri olan lubunyalar arasında, 1970’lerde Trakya’da bir kasabada ve günümüzün İstanbul’unda bulacaksınız kendinizi. Handan, Tuna ve Nurten’in hikâyesini birleştirmeye hazır olun...
#Cem KalenderErmeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı. “Tabutluk” olarak da bilinen İstanbul Sirkeci’deki Sansaryan Han, Hikmet Kıvılcımlı, Nâzım Hikmet, Ahmed Arif, Ruhi Su, Aziz Nesin, Mihri Belli, Alparslan Türkeş, Nihal Atsız, Deniz Gezmiş gibi hem sol hem de sağ kesimin simge isimlerin sorguya çekildiği yer olarak ün kazanmıştı.
#Gazetehaberleri‘Çift kırmızı hilal’ damgası, devlette çok gizli anlamına geliyordu. Şair Nâzım Hikmet, komünizmi seçtiği günden ölümüne, hatta sonrasında bile adım adım izlendi, her yaptığı raporlandı. Gazeteci Tolga Şardan, bu ‘çok gizli’ belgelere ulaştı. ‘Komonist Masası’ndaki Nâzım Hikmet’, ‘zararlı şiirlerin şairi’ni devletin gözünden gösteriyor.
#KOMONİST MASASINDAKİ NÂZIM HİKMETRestorasyon sonrası yeniden ibadete açılan Balat Sveti Stefan Kilisesi’ni, rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’la gezdik. Sadece din adamlarının girebildiği bölümden bodrum katına kadar her yeri fotoğrafladık, her bir ikonanın hikâyesini dinledik.
#Balat KilisesiBaşbakanlık'tan geldiğini ve Sansaryan Han’ın Ermeni Patrikliği’ne iadesinin kararlaştırıldığını söyleyerek Ermeni Patrik vekili Aram Ateşyan’ı 6 bin TL dolandırdığı iddia edilen sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan sanık Kemal Tayfun Nargin'i 4 yıl hapis ve 16 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Cezada indirim yapmayan mahkeme heyeti, cezayı da ertelemedi.
#Sansaryan HanBUGÜN 12 Eylül’ü farklı “idrak ediyoruz”... Evren ve Şahinkaya’ya verilen müebbet hapis cezasının üçüncü ayındayız. Peki... Bugün 97 yaşında olan Evren’le, 90’ınına tabure dayayan Şahinkaya, yaşamıyor olsaydı...“12 Eylül davası” açılacak mıydı? Ve nasıl? Bir “Yetmez ama evet” hali daha mı duruyor önümüzde?
BİR toplumu anlamak, “hissetmek” istersek, kültürüne bakarak kendimizce bir sonuca varabiliriz. Hissetmenin ana kılavuzu da, benim için o toplumun müziğidir. Çünkü hepsinin -ön ya da geri planında- bir çığlık, bir yakarış, bir coşkuyla dile gelen hikayesi vardır. Sözüyle, sazıyla, ritmiyle o toplumu ve insanını, bağrından anlatır.
‘YENİ köşk’ haberi, 6 Temmuz’da Hürriyet’in manşetindeydi. Başlığın hemen altında “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İstanbul’da taşınacağı ev belli oldu. Gül çifti Kanlıca sırtlarında, Hıdiv Kasrı’nın üst kısmında yer alan lüks bir siteden Boğaz manzaralı villa satın aldı ve tadilata başladı” yazıyordu.