Kahve, dünya genelinde milyonlarca insanın günlük olarak tükettiği sevilen bir içecek. Lezzet profilleri ve çeşitleriyle de kahve, zengin bir deneyim sunuyor. Kahve, sadece bir içecek değil aynı zamanda bir kültür; insanları bir araya getiren, sohbetlerin başladığı ve bağların kurulduğu bir ortam oluşturuyor.
#KahveSan sebastian cheesecake, ünü İspanya'dan tüm dünyaya yayılan nefis bir tatlı. Birkaç malzeme ile kolay bir şekilde hazırlanan bu tatlı, yumuşacık dokusuyla da hayran bırakıyor. Peki San sebastian cheesecake nasıl yapılır? İşte San sebastian cheesecake tarifi...
#San Sebastian CheesecakeSon yılların favori tatlılarından San Sebastian Cheesecake tarifini pratik ve şipşak airfryer'da hazırlamaya ne dersiniz. Üerine enfes çikolata sosuyla airfryer San Sebastian tarifi ve yapılışı hemen aşağıda...
#Airfryer San Sebastian TarifiTürk kahvesi, filtre kahve, americano, latte, espresso… Herkesin bir favori kahvesi var. Peki, iple çektiğimiz o kahve molasında hangi tatlıyı tercih edersiniz? 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nü bahane ettik, Ema Bakery’nin sahibi ve şefi Yaren Çarpar’dan kahve çeşitlerinin tat profillerini dengeleyip tamamlayacak leziz tarifler aldık.
#KahveBol peynirli, kremalı, altında incecik çıtır tabanı ve üzerinde meyveli sosuyla cheesecake kimilerine göre dünyanın en güzel tatlısı. İspanyol ‘kuzeni’ San Sebastian cheesecake’le de yerini iyice sağlamlaştırdı. 30 Temmuz Dünya Cheesecake Günü madem, benim de peynirli pastalarla ilgili birçok önerim var.
#CheesecakeGalataport’un hizmet vermeye başlamasıyla bölge tekrar hareketlenmiş, İstanbullular kültür-sanat, yeme-içme ve eğlence için rotasını Karaköy’e çevirmişti. Kısa süre önce de Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern buradaki yeni binasında kapılarını açtı. Çok önemli bir koleksiyona ev sahipliği yapan müze vesilesiyle semti ziyaret etmeyi planlayanlara yardımcı olacak bir rehber hazırladık. ‘Cool’ mekânlardan lezzetli restoranlara, butiklere ve tarihi yapılara uzandık...
#KaraköyEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerAltta bisküvili, kıtır bir katman... Arasında taze peynirli, yumuşacık bir harç... Üzerinde de damak zevkinize göre meyveli veya çikolatalı bir sos... Son yıllarda bisküvi tabansız ve sossuz hazırlanan San Sebastian usulü de çok revaçta. Tatlı ve tuzlunun harmanlandığı, hafif ama bir o kadar lezzetli cheesecake’lerin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.
#CheesecakeTermal sularda vakit geçirmek acıktırır, iştah açar. Ben de belli başlı termal kentlerimizin en iyi yemek adreslerini vereceğim bu hafta size. Tatlısından kebabına, şık restoranlarından esnaf lokantalarına… Gitmişken uğramadan dönülmeyecek lezzet adreslerini not edin.
#HürriyetYurtdışı seyahatlerimde aklıma kazınan yemeklerle hayali bir menü hazırlamak zor çünkü çok fazla seçenek var. Yunanistan’ın Leros Adası’nda yediğim tarama, Kuzey İspanya’da tattığım deniz kereviti, Fransa’da denediğim ve tarihe geçmeye layık olduğunu düşündüğüm yaban etleri ve kaz ciğeri böreği bunlardan sadece birkaçı...
#YemekTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganEn geleneksel tariflerin dahi değişime ihtiyacı olduğunu savunan bir şefim. Ama geliştirilen ürün, orijinalinden çok daha üstün olmalı. Benim için iyi bir baklavanın en önemli unsurlarından biri ağızda çıkardığı o çıtır çıtır sesler... Sütlü şerbetle hazırlanan soğuk baklavadan işte bu zevki almam mümkün değil...
#BaklavaHer ne kadar Türk mutfağı ve yemekleri üzerinde uzmanlaşmış olsam da dünya lezzetlerine olan ilgim ve yatkınlığım tartışılmaz bir gerçek. Dünya üzerinde yapılan ve sevilen tatlara özel bir ilgi duyuyorum. Bu nedenle İspanya’nın San Sebastian şehrinde doğan ve zamanla gönüllere taht kuran peynirli keki farklı bir tarif ve yöntemle denedim. Ortaya çıkan bu muhteşem lezzetin detaylarını da sizinle paylaşmak istedim tabii.
#Peynirli Kek TarifiSon dönemde her kafenin, her pastanenin menüsünde yer alan enfes bir tatlı var. San Sebastian cheesecake ya da yanık cheesecake diye biliniyor genellikle. Fakat adı ne olursa olsun şöyle bir gerçek var ki bu tatlının tadına doyum olmuyor. Peki bu enfes tatlıyı evde yapmak mümkün mü? Tabii ki mümkün. İşte tarifi…
#Evdehayat