Güncelleme Tarihi:
Türk kahvesi
Fıstık ezmeli hurma (5 adet)
NE LAZIM?
◊ 5 hurma
◊ 50 gr fıstık ezmesi
◊ 100 gr eritilmiş bitter çikolata
◊ 50 gr yerfıstığı (kıyılmış)
NASIL YAPARIM?
◊ Hurmaların üzerine çizik atıp çekirdeklerini çıkarın. Hurmaları tam ikiye bölmeyerek bir kısmının birleşik kalmasına dikkat edin.
◊ Çekirdekten boş kalan kısma kaşık yardımıyla fıstık ezmesini doldurun. Dolapta biraz bekletip sertleşmesini sağlayın.
◊ Bu sırada bitter çikolatayı eritin. Dolapta sertleşen fıstık ezmeli hurmayı erimiş çikolataya bandırın. Üzerine kıyılmış fıstıkları serpiştirin ve sertleşmesi için dolapta yeniden bekletin.
(6-8 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 300 gr bitter çikolata
◊ 150 gr tereyağı
◊ 3 yumurta
◊ 225 gr toz şeker
◊ 90 gr un
◊ 2 yemek kaşığı kakao
◊ 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
NASIL YAPARIM?
◊ Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
◊ Yumurta ve toz şekeri hızlı bir şekilde bir mikser yardımıyla kabartarak çırpın. Eriyen çikolata ve tereyağı karışımını çırptığınız yumurtaya yavaşça ekleyin.
◊ Un, tuz ve kakaoyu eledikten sonra yumurtalı-çikolatalı karışıma yavaşça alttan üste olacak şekilde karıştırın. Dilerseniz bu harca kırık ceviz de ilave edebilirsiniz.
◊ Kare bir fırın kabının tabanına yağlı kâğıt serin. Üzerine hazırladığınız brownie harcını dökün ve 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
◊ Pişen brownie’yi bir telin üzerine alın ve soğumaya bırakın. Dilimledikten sonra americano yanında sunun.
NE LAZIM?
◊ 6 yumurta
◊ 2,5 su bardağı toz şeker
◊ 1 kg krem peynir
◊ 2 su bardağı krema
◊ 2 yemek kaşığı un
NASIL YAPARIM?
◊ Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Çırptığınız karışımın içerisine peynir ve kremayı ekleyin. Bir tur yine çırpın, unu ekleyin ve sürekli çırpmaya devam edin.
◊ 26 santimlik kelepçeli kek kalıbına yağlı kâğıt yerleştirin. Harcı kaba dökün ve her tarafını eşitleyin. Fırının en altın bir üst rafında 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
◊ Minimum 3-4 saat dolapta bekletip ertesi gün yeteri kadar soğuduğunda filtre kahve eşliğinde servis edin.
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 200 gr tereyağı
(oda sıcaklığında)
◊ 1/2 su bardağı toz şeker
◊ 2 yemek kaşığı esmer şeker
◊ 1 yumurta
◊ 2,5 su bardağı un
◊ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
◊ 1 tatlı kaşığı vanilya
◊ 1 tutam tuz
Arası için
◊ 1 su bardağı damla bitter çikolata
NASIL YAPARIM?
◊ Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin ve yoğurun.
◊ Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine veya fırın kalıbına bir hamur parçasını yayın. Üzerine damla çikolataları serpiştirin.
◊ Diğer hamuru yağlı kâğıt arasında merdaneyle açıp çikolata parçalarının üzerini kapatın.
◊ 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
◊ Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kırarak parçalar halinde sunabilirsiniz..