Hemen hepimiz için mutluluk kaynağıdır mutfağa girip birbirinden lezzetli yemekler yapmak. Ancak dikkat! Yemekleri hazırlarken, pişirirken ve tüketirken yaptığımız bazı hatalar besin değerinin azalmasına, hatta tümüyle kaybolmasına neden olabilir!
#YemekGlobal Wellness Day; Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan, iyi yaşamın tüm insanların hakkı olduğunu savunan uluslararası bir gün. Öyle ki şu an tüm dünyada takvimlere eklendi bile. İşte bu anlamlı günün kurucusu Belgin Aksoy ile Global Wellness Day projesi ve iyi yaşam üzerine sohbet ettik.
#Global Wellness DayHafif bir ışık, yumuşak bir müzik, keyifli bir zaman... Bir spa merkezinden içeri girmenin anahtar kelimeleri bunlar. Suyun şifa kaynağı olarak kullanıldığı geleneksel yöntemler lüksün ve konforun en güzel halleriyle buluştu ve modern insan için vazgeçilmez bir terapiye dönüştü. Sağlık turizminin de olmazsa olmazları arasında yer alan spa merkezleri suyun getirdiği sağlıktan yararlanma biçimlerinin yeni yorumunu sunuyor. Size de spada dinlenmek, arınmak, tazelenmek kalıyor...
#Seyahat18 bin iş yerinde 550 bin çalışana yemek çekleri/kartları, hediye kartları, temsil ve ağırlama ile akaryakıt harcama yönetimi hizmetleri sunan Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri AŞ, çalışanlarının yaşam kalitesini arttırmak için bir dizi yenilikler yaptı. Sonucunda 2 yıl içinde çalışan memnuniyet oranı yüzde 46’dan yüzde 81’e, cirosu da son 4 yılda iki katına çıktı. Geçen ay da Aon Global Best Employers araştırması kapsamında “Aon En İyi İşyeri” unvanını aldıklarını açıklayan Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme İK Direktörü Aylin Toper ile çalışan memnuniyeti için neler yaptıklarını konuştuk.
#SodexoKilo vermek ya da sağlıklı beslenmek isteyenlerin önündeki en büyük sorunlardan biri, uygun çeşit ve porsiyonda yemek bulmak. İki doktor Murat Topoğlu ve Ümit Aktaş’ın kurduğu www.diyetyemegi.com sitesi bu ihtiyaca yanıt vermeye çalışıyor. Uzmanların hazırladığı programa göre ana ve hatta ara yemek öğünlerini, kapıya kadar ulaştırıyor.
Kış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#Meyveİyi yemek yapmak sadece yazılı tarifleri eksiksiz uygulamak demek değildir; yemeği yaparken harcadığınız zaman, efor ve elde edeceğiniz verim de buna değmelidir. Tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesi ise, mutfağınızda dikkat etmeniz gereken bazı detaylara bağlıdır. Kullandığınız tencere ve tavalar, mutfaktaki başarınızın anahtarıdır. O halde, iyi bir tava veya tencere seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Karaca ile Refika Birgül’ün iş birliğiyle geliştirilen Swiss Crystal serisi, mutfakta pratik ve güvenilir bir deneyim sunmak için tasarlandı. Refika’nın mutfaktaki bilgi birikimi ve güvenilirliği, Swiss Crystal serisinin her detayında hayat buluyor. İşte yanmaz yapışmaz tava seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli özellik.
#Sponsorlu İçerikMutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı Yıldırım