Kapıya servis diyet yemeği

Güncelleme Tarihi:

Kapıya servis diyet yemeği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 00:00

Kilo vermek ya da sağlıklı beslenmek isteyenlerin önündeki en büyük sorunlardan biri, uygun çeşit ve porsiyonda yemek bulmak. İki doktor Murat Topoğlu ve Ümit Aktaş’ın kurduğu www.diyetyemegi.com sitesi bu ihtiyaca yanıt vermeye çalışıyor. Uzmanların hazırladığı programa göre ana ve hatta ara yemek öğünlerini, kapıya kadar ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Diyet yapmak istiyorsunuz... En büyük külfet de rejim programınıza uygun yemekleri hazırlamak. Özellikle iş yaşamının koşturmacası içinde bu daha da büyük bir zorluk. İki doktor Murat Topoğlu ve Ümit Aktaş ise diyeti daha kolay hale getirmek için bir sistem geliştirdiler.
Dr. Ümit Aktaş sistemin en çok çalışan insanların işine yarayacağını söylüyor: “İşyerinde bulamaz, lokantada bulamaz, eve gittiğinde de pişirecek mecali kalmaz. Diyetler verilir ama yemeklerin nasıl hazırlanacağı öğretilmez. Biz bütün ana ve ara öğünleri hazırlıyoruz. Müşteriye düşen sadece yanında ne içeceğine karar vermek. Vejetaryenler için ayrı programlar ve yemek paketleri hazırlayabiliyoruz.”
Dr. Murat Topoğlu da sloganlarının ‘Düşük kalori, yüksek lezzet’ olduğunu söylüyor. Bunun sırrı oluşturulan mönüler kadar pişirme tekniğinde gizli. “Yemeklerimizi Türk damak tadına uygun biçimde, ‘sous-vide’ tekniğiyle pişiriyoruz. Fransızca vakum altında anlamına gelen sous-vide, bilinen en sağlıklı yemek pişirme yöntemlerinden biri.” Sous-vide’de pişirilecek besinler havası alınmış özel vakumlu kaplarda, 60-70 derecede 10-12 saatte pişiriliyor. Yine hava almayan, akıntı yapmayan vakumlu kaplarda sunuluyor.
Bu yöntemle pişirilen besinlerde minimum su kaybı oluyor ve çok az miktarda yağa ihtiyaç duyuluyor. Dr. Topoğlu, “Bu nedenle sous-vide tekniğiyle pişirilen yemekler son derece sağlıklı ve lezzetlerini koruyor. Normalde zeytinyağlı taze fasulye 450-500 kaloridir, bizim tekniğimizde porsiyonu sadece 53 kalori ediyor. Örneğin bir tas mantar çorbası 37 kalori. Üstelik de yiyecekler, vitamin ve diğer besin değerlerini kaybetmiyor” diyor. Yemeklerde, trans yağ, koruyucu ve jelatin bulunmuyor.

Haberin Devamı

KİŞİYE GÖRE YEMEK PAKETİ

Dr. Aktaş, yemeklerin düşük kalorili olmalarının yanı sıra lezzetli ve besleyici bir şekilde hazırlandıklarını dolayısıyla, sadece kilo vermek için değil, sağlıklı ve dengeli beslenmek için de uygun olduklarını söylüyor. Aktaş’a göre sistem, ‘Şu kadar zamanda, şu kadar kilo verirsiniz’ garantisi vermiyor. “Çünkü kilo verme hızı, kişinin cinsiyetine, yaşına, kilo fazlalığına, egzersiz yapmasına, yaşam tarzına, sahip olduğu hastalıklara ve diyet programına uyum göstermesine göre değişiyor. Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı ve dengeli kilo kaybı için, bireylerin her ay vücut kitlelerinin yüzde 5’ini kaybedecek şekilde diyet yapmalarını öneriyor.”
Topoğlu ve Aktaş’ın kurduğu sistemden yararlanmak için önce www.diyetyemegi.com sitesine üye olmak gerekiyor. Kullanıcılar, yemek planları sayfasında diledikleri paket alternatifini seçip sipariş edebiliyor. Yemek paketi siparişi veren kullanıcı, bir form doldurarak tüm sağlık bilgilerini ve yemek tercihlerini yazıyor. Sitenin diyetisyenleri bu bilgileri değerlendirerek günlük öğünlerini planlıyor. Böylece kişiye özel paketler oluşturuluyor. Verilen adrese göre işyeri veya eve ulaştırılan paketlerle birlikte diyet programı da ulaştırılıyor. Diyete uyması halinde de fazla kiloları vermeye başlıyor.

Haberin Devamı

YEMEK ÇEŞİDİ ÇOK

Sistemde üç çeşit çorba, dört çeşit kırmızı et, iki çeşit balık, üç çeşit tavuk, 10 çeşit zeytinyağlı sebze, 10 çeşit bakliyat yemeği, üç çeşit salata, 17 çeşit meyve, bir de organik müsliden oluşan kahvaltı seçeneği yer alıyor. Yemek paketlerinin fiyatları şöyle:
-1 günlük deneme paketinde öğün fiyatı 9 lira.
-5 günlük çalışan paketinde öğün fiyatı 9.5-12 lira.
-7 günlük standart pakette öğün fiyatı 9.5-12 lira.

PAKETLERİN KALORİSİ ANALİZ EDİLİYOR

Kişiye özel hazırlanan yemek paketleri, günlük kalori planlamasıyla birlikte ulaştırılıyor. Paket dâhilindeki her yemek piştikten sonra Saniter Gıda Analiz Laboratuvarı’nda analiz edilerek kalori değeri ve beslenme öğeleri tespit ediliyor. Site, kilo takibi için her gün değil, haftada bir kez tartıya çıkılmasını öneriyor. Sık sık tartılmak stres yaratır. Bu stres sonucu vücut kortizol salgılar ve bu da kilo vermeyi durdurur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!