Türkiye'nin kozmetik sektöründeki yenilikleri ve gelişimini şekillendiren yerli markalar arasında yer almak için sağlam adımlar atan Clibus Kozmetik’i kuran iki kadın girişimci Tanya Martinova ve Arzu Çakırca, Türkiye'nin kozmetik sektörünü ve özellikle ozon içerikli ürünlerini değerlendirdi, şirketin yeni markası, saç ekimi öncesi ve sonrası kullanıma uygun olan Ozonlu Dermalyva Plus ürünleri hakkında bilgi verdi.
#1Hürriyet Akdeniz Editör Masası’na konuk olan Antalya Valisi Hulusi Şahin, son dönemde okullarda sıkça gündeme gelen temizlik, kayıt parası sorunu ile günübirlik ev denetimleri ve merdiven altı sağlık turizmi faaliyetlerinin önlenmesine yönelik alınan tedbirler konusunda, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Şahin, Antalya’nın Türkiye genelindeki suç oranlarında 4’üncü, kayıp çocuk sıralamasında ise 1’inci olduğuna yönelik iddiaları da yanıtladı.
#Antalya ValiliğiSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülmediğini belirtirken, 'Pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.' dedi.
#Sağlık Bakanı Kemal Memişoğluİlk Türk uzay bilim misyonu hakkında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Biz uzaya astronot gönderdik bize diyorlar ki ‘Astronot gönderdiniz ama bununla gurur duyulacak bir şey yok çünkü roket bizim değil başka ülkenin roketiyle gönderdiniz’. Roketi yapsak, uzay istasyonu sizin değil, niye gurur duyuyorsunuz' derler" dedi.
#Mehmet Fatih KacırÜlkelerin refah toplumu olma yolundaki çabalarını destekleyecek önemli güçlerden biri hiç kuşkusuz bilim ve teknolojide ulaştıkları kapasite. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki başarıları, dünyada yeri olan araştırma kurumları ve üniversiteleri ile dünyanın farklı bölgelerinde gelişme mücadelesi veren ülkeler için de umut.
#Konuk YazarCenevre’de kurulan Movement Health 2030 Vakfı’nın bugüne kadar 30 ülkede uygulamaya koyduğu sürdürülebilir sağlık sistemi için Türkiye’de çalışmalar başladı. Geçen hafta yapılan çalıştayın ardından Sağlık Bakanlığı ile birebir görüşmeler için hazırlık yapıldı. Önleyici sağlık ve erken tanı politikalarına tavsiye niteliğindeki ilk rapor, Eylül 2023’te açıklanacak.
#Movement Health 2030 VakfıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Togg’un, AB mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçtiğini belirterek, “Hatta elektrikli araçların en önemli testi olan, ‘Elektrikli Araç Güvenlik Testi’nden tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil, ‘Araç Tip Onay Belgesi’ almaya hak kazandı” diye konuştu.
#Mustafa VarankDeprem insan psikolojisinde de yıkımlar yaratıyor. Yaşadığımız felaket elbette en başta afet bölgesindeki insanların psikolojisinde tahribata yol açtı. Ama aynı zamanda televizyon başından, gazetelerden, sosyal medyadan yaşananları takip eden herkesi de derinden sarstı. Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım psikolojik olarak bu dönemde ruh sağlığımızı korumanın yollarını anlattı.
#DEPREMİyi bir akıllı telefon, hızlı internet artık pek çoğumuz için temel ihtiyaç sayılıyor. Dünya bir yandan teknolojiyle dönerken öte taraftan da teknolojiye erişimi veya kullanma yetisi olmayan bireylerle diğerleri arasındaki uçurum büyüyor. Artık fatura ödemekten sağlık randevularına pek çok kamu hizmetini ve finansal işlemi teknolojiyle hallettiğimiz düşünülürse açılan uçurumun ‘öteki’lerin hayatını daha da zorlaştırdığı görülüyor.
#Umut Fırat EroğluGiderek artan sayıda akıllı telefon kullanıcısına bağlı olarak mobil uygulama geliştirme büyük bir sektör haline geldi. Bugün kullanıcılara günlük yaşamlarının neredeyse her alanında yardımcı olan milyonlarca uygulama mevcut. Siber suçlular bu gerçekten hareketle kendi uygulamalarını geliştirerek kullanıcıların farkındalık eksiliğinden yararlanmaya çalışıyor.
#GüvenlikBiliminsanlarımızın dünya çapındaki başarılarına önemli bir tane daha eklendi. Üstelik bu seferki hem teknolojik yaşamı hem de Türkiye’nin ekonomisini olumlu etkileyebilecek türden. Dr. Onur Ergen, QUEEN projesiyle pil teknolojisini değiştirerek anlık şarj edilebilmelerini hedefliyor. Ergen “Türkiye’nin odağı pil teknolojisi dalgasını nasıl yakalayacağı olmalı. Bu dalgada yeni teknolojiyi yakalamış şirketler gelecekte söz sahibi olabilecekler” diyor.
#Pilİçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle Kolay" projesinin ikinci adımını oluşturan TC kimlik kartına e-İmza yüklenmesi işlemi 50 ilde başladı.
#E-İmza UygulamasıDijital sağlık alanında farklı uygulamaların hayata geçirilmesi dikkatleri tıptaki teknolojik gelişmelere yoğunlaştırıyor. 5G ile yapılan uzaktan ameliyatlar, bazı hastalıkların teşhisi için kullanım onayı alan yazılımlar ve tedavide kullanılan VR uygulamalar tıp alanındaki teknolojik gelişmelerin ileride topluma sağlayacağı katkıların habercisi.
#Serap TorunTürkiye’nin ilk yerli plazma üretim tesisinin temeli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla atıldı. Varank, “Bu tesis ile birlikte dünyada sadece 12 merkezde üretilen, maalesef Türkiye’de üretimi daha önce gerçekleştirilemeyen kan ürünleri üretilecek. Yani bu fabrika, dünyada bu alandaki 13’üncü tesis olacak” dedi. Tesisin, 2023’te devreye alınması hedefleniyor.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıSilivri’de, Yerli Plazma Üretim Tesisi Temel Atma Töreni’nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu tesis ile birlikte dünyada sadece 12 merkezde üretilen, maalesef Türkiye’de üretimi daha önce gerçekleştirilemeyen kan ürünleri üretilecek. Yani bu fabrika dünyada bu alandaki 13. tesis olacak." dedi.
#Bakan VarankBeştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Şu ana kadar sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz" dedi.
#2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl AçılışYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Türk yükseköğretim sistemi, bugün küresel iddia taşıyan üniversiteleri ve aynı zamanda üstün nitelikli bilim insanlarını içinde barındıran bir konuma ulaşmıştır." dedi.
#Yükseköğretim KuruluAkıllı saatler hem sürekli gelişen özellikleri hem de etkileyici tasarımlarıyla artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez parçası haline geldi. Kolumuzdaki kendisi küçük, işlevi büyük bu aksesuar, sağlık durumumuzu takip etmemizi sağlıyor, daha dengeli bir hayat için yardım ediyor ve sanal asistanlık görevi görüyor. Çeşitli markalardaki modeller arasından jürimizin seçtiklerini listeledik.
#GazetehaberleriPandemi nedeniyle birçok bireyin evde hareketsiz kalması, sağlık ve fitness uygulamalarının kullanımını %67 oranında artırdı. Ancak formda kalmayı ve beslenme rejimine ayak uydurmayı daha kolay hale getiren bu uygulamalardan %80’inin, veri güvenliğine dair potansiyel riskler içerdiğini aktaran siber güvenlik uzmanı Serap Günal, uygulamalara kayıt yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları 4 adımda sıralıyor.
#GüvenlikDünya genelinde tüm toplum ve kurumlar, dijital uygulamalara ve hizmetlere herkes için her yerde ihtiyaç duyulacak yeni bir dijitalleşme çağına giriyor. 2021 yılı, ticari İnternetin patlamasından bu yana en heyecan verici yeni bir dijital on yılın başlangıcını müjdeliyor. Sanal masaüstü ve video streaming uygulamalarının çok ötesinde, birçok sektörde yeni ve farklı dijital uygulamaların ve hizmetlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu uygulama ve hizmetler daha sofistike hale geldikçe ve toplum içinde giderek daha kritik roller üstlendikçe, performanslarını maksimize etmek ve güçlü bir dijital dijital altyapıya sahip olmalarını sağlamak daha da önemli olacak. Uzmanlar, gecikme süresinin oyunun kurallarını nasıl belirlediğine ve tüm dünyada bundan sonrası için iş stratejilerini nasıl değiştireceğine dikkat çekiyor.
#Oyun