Huawei Watch 4 Pro incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Huawei Watch 4 Pro incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2024 12:34

Huawei, uzun yıllardır akıllı telefonlarıyla bilinse de akıllı saat denildiği zaman son yıllarda akla ilk gelen markalardan biri olmayı başardı. Huawei'nin yeni akıllı saati Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ı yakından tanımaya ne dersiniz?

Uzaya giden roketlerin tasarımından ilham alan bu yeni versiyon, seramik bir çerçeveye ve safir cam kaplamaya sahip. Özellikle uzay mühendisliği temalarıyla dikkat çeken bu model Laval nozülünden ilham alarak roket motoru şeklinde tasarlandı.

Titanyum çerçeve ve 5ATM/50m suya dayanıklılığıyla dikkat çeken saat, Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisini destekliyor. Havacılık sınıfı DLC titanyum ve elmas benzeri karbon kaplamayla süslenen Huawei Watch 4 Pro Space Exploration, bu kaplama sayesinde aşınmaya karşı çok daha dayanıklı. Öyle ki firma, şimdiye kadar ürettikleri en sağlam akıllı saat olduğunun altını çiziyor.

Huawei Watch 4 Pro incelemesi

Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ın, nanokristalin seramikten yapılmış kırmızı-siyah bir çerçevesi var. Normal modelle aynı 1.5 inç AMOLED LTPO ekran ve 466 x 466 piksel çözünürlüğe sahip. Akıllı saatte ayrıca aramaları yanıtlamak için yerleşik bir hoparlör ve mikrofon bulunuyor. eSIM hücresel arama özelliğiyle telefona ihtiyaç duymadan aramaları yanıtlayabiliyorsunuz.

Saatin arayüzü de çok daha güzel görünüyor. Arayüzdeki daireler kenarlara doğru küçülürken, kartlar da daha derli toplu bir görünüme kavuşmuş, eklenen yeni saat arayüzleriyle de çeşitlilik sağlanmış.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition sağlık konusunda oldukça iddialı. 13 farklı sağlık göstergesi ve diğer akıllı saatlere göre daha hassas bir sağlık raporu sunuluyor. Sağlık ve fitness takibi için çeşitli sensörlerle birlikte gelen saat, TrueSeen 5.5+ aracılığıyla daha hassas kalp atış hızı izlemesi sağlayacak şekilde tasarlandı. Akıllı saat aynı zamanda günün 24 saati SpO2 takibini, vücut sıcaklığı ölçümünü, EKG analizini ve uykuda nefes almayı da destekliyor.1 dakika içinde 8 noktadan sağlık taraması yapabiliyor ve detaylı solunum kontrolünü kullanıcıları aktarıyor. Ayrıca, saatte ivmeölçer, jiroskop, pusula, ortam ışığı, barometre, sıcaklık ve derinlik sensörleri gibi çeşitli sensörler bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar günlük aktivitelerini, egzersizlerini ve uyku düzenlerini detaylı bir şekilde takip edebiliyor…

Sağlığa dayalı bir diğer önemli özellik de düşme algılama ve SOS çağrısı. Huawei Watch 4 Pro Space Edition, nabız ve SpO2 durumlarınızda bir anormallik gördüğünde size bildiriyor ve SOS çağrısı özelliği devreye giriyor. Bu akıllı saat, yere düştüğünüzü algıladığı an, daha önce acil durumlarda kime haber verilmesini belirlediyseniz onu arayabiliyor.

Huawei Watch 4 Pro incelemesi

Düşme algılama özelliğiyle gelen ve acil SOS araması yapabilen Huawei Watch 4 Pro Space Edition, Android 8.0 veya üzeri ve iOS 13.0 veya üzeri işletim sistemleriyle uyumlu. Bluetooth 5.2 ve WiFi 2.4GHz bağlantı seçeneklerine sahip olan saat, NFC özelliğiyle temassız ödemeleri bile kolaylaştırıyor, Ultra-Wideband (UWB) temelinde Çin’de satılan belirli otomobil modellerinin anahtarı olabiliyor.

Huawei’in yeni saatinin bir diğer önemli özelliği de navigasyonu... Telefona ihtiyaç duymadan, saat üzerinden gerçek zamanlı konum ve rota bilgilerini görebiliyorsunuz. Bunu yaparken, telefondan bağımsız çalışan Petal Maps uygulamasını kullanmanız yeterli. Tamamen saat üzerine yüklü olan bu uygulama sayesinde kolayca konumunuzu ve çevrenizdeki restoran, kafe, mağaza gibi noktaları görebiliyor, buralara rota çizebiliyorsunuz. Petal Maps dışında AppGallery üzerinden daha pek çok uygulamayı saate yükleyebilirsiniz.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition, suya dayanıklılık konusunda da oldukça başarılı. 50 metreye kadar suya dayanıklı olan saatle yüzmek ve dalış yapmak mümkün. 30 metreye kadar serbest dalış yapabilen saat, özellikle su sporlarıyla ilgilenenler için de ideal bir seçenek.

Huawei Watch 4 Pro incelemesi
Huawei’in bu yeni harikasıyla ilgili bir diğer önemli bilgi de saatin bataryasıyla ilgili. Normal modda 4,5 günlük bir pil ömrü sağladığı belirtilen ürün, ultra uzun batarya modunda ise tam 21 gün açık kalabiliyor. Ekranın LTPO teknolojisi sayesinde pil ömrü optimize ediliyor ve saat tek şarjla 21 güne kadar kullanım sunabiliyor. Ayrıca, saatte yerleşik bir hoparlör ve mikrofon bulunuyor, bu sayede kullanıcılar Bluetooth bağlantısıyla telefon görüşmelerini gerçekleştirebiliyor. Akıllı saat, telefona ihtiyaç duymadan, eSIM Tek Numara ve eSIM Bağımsız Numara hizmetini kullanarak iletişim kurmanızı sağlayabiliyor. Bu sayede, saatiniz üzerinden arama yapabiliyor, SMS gönderebiliyor ve alabiliyorsunuz.

Özetle eğer yeni bir akıllı saat arıyorsanız ve hem şık hem de işlevsel bir model istiyorsanız, Huawei Watch 4 Pro Space Edition kesinlikle göz önünde bulundurmanız gereken bir seçenek. Çünkü hem tasarımı hem özellikleri hem de sunduğu sağlık uygulamaları ile rakiplerinden oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Bir kullanıcının akıllı saatten beklediklerini de fazlasıyla karşılıyor. Huawei Watch 4 Pro Space Edition’da premium materyaller kullanılmış, bütün çizik ve darbelere karşı dayanıklı. Sizler de merak ettiğiniz tüm detaylar için Huawei’in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlandır

BAKMADAN GEÇME!