“Hedefimiz, İzmirli bir dünya markası olmak”

Güncelleme Tarihi:

“Hedefimiz, İzmirli bir dünya markası olmak”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2024 14:21

Türkiye'nin kozmetik sektöründeki yenilikleri ve gelişimini şekillendiren yerli markalar arasında yer almak için sağlam adımlar atan Clibus Kozmetik’i kuran iki kadın girişimci Tanya Martinova ve Arzu Çakırca, Türkiye'nin kozmetik sektörünü ve özellikle ozon içerikli ürünlerini değerlendirdi, şirketin yeni markası, saç ekimi öncesi ve sonrası kullanıma uygun olan Ozonlu Dermalyva Plus ürünleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

 

Uzun yıllar sağlık sektöründe sağlık uygulamaları ve iş geliştirme alanlarında yöneticilik yapan Yüksek Hemşire Tanya Martinova ve profesyonel iş hayatına sektörün öncülerinden bir Amerikan firmasında başlayan ve medya sektöründe çeşitli görevlerde bulunan Arzu Çakırca ortaklığında kurulan Clibus Kozmetik, güzellik ve sağlık sektörüne yenilikçi ürünler üretmeye başladı.

YÜKSEK KALİTEDE ÜRETİM

Kozmetik sektöründe üretim yapan firmalar için en önemli unsurlardan birinin Ar-Ge bölümleri olduğunu belirten Arzu Çakırca, “Laboratuvarlarımızda çalışan kimyagerlerimiz, marka yönetim departmanımız ile birlikte profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. ISO 9001:2008 ve GMP (Good Manufacturing Practises) belgeleriyle yüksek kalite standartlarına uygun ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı şekilde üretim gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YENİLİKÇİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR, KALICI

Markalarını yenilikçi, sürdürülebilir ve kalıcı olarak nitelendiren Arzu Çakırca, “Tanya Martinova’nın klinik ve sağlık uygulamaları deneyimleri ve benim iletişim deneyimlerim ile 5 yıllık güçlü bir ortaklık yönetmeye çalışıyoruz. İşimize ve markamıza oldukça güveniyoruz. Yeri geldi saçımız döküldü yeri geldi üretim ile ilgili çok şaşırdığımız uygulamalarla karşılaştık. Sonunda tıbben kanıtlanmış etkileri olan içerikler ile fark yaratan ürünler ortaya koyduk. Klinik sonuçları da yüz güldürüyor” diye konuştu.

ETKİLİ FORMÜLLER GELİŞTİRDİLER

“Uzun yıllar süren AR-GE döneminde özellikle saç ekimi öncesi ve saç ekimi sonrası sağlık ve kozmetiğin birlikte çalışabileceği etkili formüllere ulaşmak için uzun mesailer harcadık” diyen Tanya Martinova ise şu bilgileri verdi: “Saç ekimi öncesi donör saç köklerinin güçlenmesini sağlayan ürünlerden oluşan bir saç ekimi hazırlık paketimiz bulunuyor. Pakette tamamı ozon ve kafein ile güçlendirilmiş, bitkisel içeriklerle zenginleştirilmiş formüllere sahip şampuan, saç kökü bakım serumu ve saç vitamini bulunuyor. Saç ekimi başarısını arttırarak saç köklerine bütünsel bir bakım yaklaşımı ile saçları ekilmeye hazır hale getiriyor. Saç ekiminden hemen sonra kullanılan iki temel devam ürünümüzü daha ürettik. Bunlar şampuan ve deri losyonu. Şampuan, saç ekimi ile açık kanallardan zararlı kimyasallara maruz bırakmadan bitkisel içerikler ile derinlemesine temizlik imkanı sunarken deri losyonu içeriğinde bulunan B5, B3, E vitamini, shea özü ve kolajen sayesinde hem tahriş olmuş saçlı derinin yenilenmesini sağlar, hem de ekilen yeni saçların ihtiyacı olan bakımı yapar, yoğun nem verir. Her iki ürün de saç köklerinin taşındıkları yeni yerlerine daha sıkı tutunmalarını ve sağlıkla uzamalarını sağlıyor. Ayrıca saç ekiminden sonra kullanılmasını tavsiye ettiğimiz haftada bir defa uygulanan saç köklerine oksijen sağlayan ozonide ürünümüz bulunuyor. İçeriğindeki yoğun ozon, ozonun temel özelliği olan antibakteriyel, antifungal ve antimikrobik özelliği sayesinde köklere oksijen verirken enfeksiyon veya mantar kaynaklı saç dökülmelerinin önüne geçiyor. Evde kullanıma uygun olduğu gibi profesyonel kullanım için de talep gören bir ürün ozonide. Saç Kökü Bakım Serumu saçı besleyen doğal yağlar ile zenginleştirilmiş formülü ile saça bakım yapar, içeriğindeki kafein tıpkı kahve içmiş bir kişinin canlanması gibi uyuyan folikülleri (saç kökü kesecikleri) canlandırır, harekete geçirir. Saç Vitamini ise saçın sağlıkla uzaması için gereken vitamin ve aktifleri saça sağlarken uzayan güçlü saçların zarar görmesi de aza indirgenmiş olur. Vitaminimizin ayrıca saç tellerini kalınlaştırma özelliği vardır.”

Haberin Devamı

SAÇLAR YÜZÜN ÇERÇEVESİDİR

Saçların geçmişten günümüze yüzlerin çerçevesi olduğunu belirten Tanya Martinova, “Dünden bugüne saçlar sağlıklı olduğumuzun göstergesidir. Halen aynı algı devam ediyor, saçlarınız ne kadar güçlü ve parlaksa o kadar özgüvenli ve havalı olursunuz. Teknolojinin de desteği ile gelişen tıp, insanın yaş ortalamasını yükseltirken bizler de zamanın etkilerini azaltarak kendimizi daha iyi görmenin ve göstermenin yollarını arıyoruz” şeklinde konuştu.

Saçların başta sağlık olmak üzere özgüven açısından da önemli olduğunu belirten Arzu Çakırca da “Daha iyisini hak eden herkes için sağlıklı saçlara ulaşmak reddedilemeyecek kadar değerli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!