Tarihte pek çok uygarlık ve devlet bulunmaktadır. Bu devletler bazı devletlerin temelini oluşturmuş ve var olduğu dönem boyunca en güçlü devletlerden birisi olmuştur. Dönemin en güçlü devletlerinden olan Safevi devleti de tarihi ile dikkat çeken bir devlettir. Safevi devleti ile ilgili son yıllarda yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Peki, Safevi Devleti tarihi nedir? Safevileri kim kurdu? Safevi Devleti'nin hükümdarları kimlerdir? Safevi Devleti hangi topraklara hükmetti? İşte Safevi devleti ile ilgili her şey.
#Safevi Devleti TarihiMardin’i anlatmak düşüncesiyle yola çıkmadım bu yazıda, Kasımiye Medresesine götüreceğim sizi öncelikle... Kimi bu tarihi medresenin sabah güneşi için en iyi yer olduğunu kimi de güneşi batırmak için en iyi yer olduğunu söylüyor. Ben sabah güneşli bir güne uyandığımda soluğu orada aldım, çok güzel fotoğraflar çektim. Yakında Mardin’e tekrar gideceğim, beni takip edin belki birlikte gideriz.
#Kasımiyeİstanbul İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, Silivri'de bir evden çalınan yaklaşık 500 yıllık ipek İran halısını bulmak için operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda şüpheliler, İran halısını satmak isterken suçüstü yakalandı. İran halısı sahibine teslim edilirken, 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.
#İran HalısıTarihte yapılmış olan antlaşmalar birçok savaşın bitmesine neden olmuştur. Kimi zaman ise savaş yapılmasına gerek kalmadan antlaşmalar ile sorun çözülmüştür. Sizler için Kasr-ı şirin Antlaşması nedir? Kasr-ı Şirin Antlaşması tarihi, maddeleri, önemi ve sonuçları nelerdir? Tüm detayları ile derledik.
#Kasr-I Şirin AntlaşmasıOsmanlı devleti doğu sınırında en çok mücadelelerini İran devleti ile yaşamışlardır. Bu savaşlar sonucunda bir dizi anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşmayı merak eden bireyler de genellikle Ferhat paşa Antlaşması nedir? Ferhat paşa Antlaşması tarihi, maddeleri, önemi ve sonuçları kısaca özeti nedir? Soruları bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Ferhat Paşa AntlaşmasıOsmanlı devleti dünya ve doğu tarihi için oldukça önemli devletlerden biri olmaktadır. Özellikle Osmanlı devleti en çok doğuda İran devleti ile mücadele içinde bulunmuştur. Bu anlaşmayı merak eden bireyler de genellikle Amasya Antlaşması nedir? Amasya Antlaşması tarihi, maddeleri, önemi ve sonuçları kısaca özeti ne olmaktadır? Soruları bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Amasya AntlaşmasıOsmanlı İmparatorluğunun Safevi Hanedanı ile imzalamış olduğu Serav Antlaşması nedir? Serav Antlaşmasının Önemi Nedir? Serav Antlaşmasının maddeleri gibi konularda sizler için mühim bilgileri derledik. Tarihimizin bir kesitine ışık tutması bakımından Serav Antlaşması'na dair tüm detayları derledik.
Osmanlı devletinin gerileme ve duraklama dönemine girmesi ile birlikte komşuları ile arası daha da çok açılmaya başlamıştır. Bu durumun temelinde zengin kaynak ve zengin topraklara arayışı olmaktadır. Bu nedenle pek çok bireyin aklına Nasuh paşa Antlaşması nedir? Nasuh paşa Antlaşması tarihi, maddeleri, önemi ve sonuçları kısaca özeti nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kerden Antlaşması, Osmanlı' nın İran Devleti ile imzalamış olduğu antlaşmalardan biridir. Kerden Antlaşması Nedir? Kerden Antlaşmasının tarihi ve önemi nedir? Kerden Antlaşması' nın sonuçları neler olmuştur? Tüm bu ve benzeri sorulara cevap olabilecek bilgileri tüm detayları ile sizler için derledik.
Tarihte kurulmuş olan pek çok devlet bulunmaktadır. Özellikle tarihteki kurulmuş ve yıkılmış olan Türk devletleri belirli bir dönemi etkisi altına almıştır. Akkoyunlu devleti de kurulmuş olan o Türk devletlerinden birisidir. Akkoyunlu devleti Oğuz Türklerinin kurmuş olduğu bir Türk devletidir. Peki, Akkoyunlu Devleti tarihi nedir? Akkoyunlular nasıl kuruldu? Akkoyunlu devletinin kurucusu ve hükümdarları kimlerdir? İşte Akkoyunlu Devleti ile ilgili tüm detaylar.
#Akkoyunlu Devleti Tarihi23 Ağustos 1514 yılında Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim ile Safevi Hükümdarı Şah İsmail arasında meydana gelmiş ve Osmanlı Devleti’nin zaferi ile sonuçlanmış bir savaştır. Çaldıran savaşı tarihi, özeti, neden ve sonuçları en çok merak edilen tarihi konuların başında gelmektedir.
#Çaldıran Savaşı SonuçlarıKösedağ savaşı birçok izleyici tarafından büyük bir merakla araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Kösedağ Muharebesi olarak bilinen tarihi olay hakkında araştırma yapan vatandaşlar, Kösedağ savaşının sonuçlarını merak ediyor. Peki, Kösedağ savaşının sonuçları ne oldu? Kösedağ nerede?
#KösedağKösedağ, Türk tarihi için büyük önem arz eden bir konuma sahiptir. Türkiye'nin doğu bölgesinde yer alan ve 3 bin 433 metrelik yükseliğe sahip bir dağ olan Kösedağ, tarih boyunca birçok gelişmeye tanıklık etmiştir. Birçok uygarlığın yerleşim veya savaş noktası olan Kösedağ, kritik öneme sahiptir. Peki, Kösedağ nerede yer alıyor? İşte, merak edilen bu mevki hakkında detaylı bilgiler
#Kösedağİran’ın dini lideri Hamaney’in Erdebil’deki temsilcisi Ayetullah Ameli, Hürriyet yazarı tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın da aralarında bulunduğu Türk gazetecileri kabulünde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı. Gülen’i eskiden beri tanıdıklarını belirten Ayetullah Ameli, “Fetullah Gülen cennete gelse oraya adımımı atmam” dedi. Ameli, zor günlerinde Türkiye’nin yanında olduklarını da sözlerine ekledi.
#İranUzun ve sancılı bir sürecin ardından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Aygün Attar, 165 üniversitedeki sekiz kadın rektörden biri. Aygün, Cumhuriyet'in tarihinin yeniden yazılması gerektiğini savunan ve uzmanlık alanı da Ermeni sorunu olan bir tarihçi. Daha önemlisi Azerbaycan kökenli bir Türk. Bu kimliği nedeniyle de rektörlüğü Türkiye'de bir ilk. Giresunlular ona 'Çotanak Rektör' diyor
Batılı devletleri uzun süredir endişelendiren İran'ın nükleer programı üzerindeki tarihi uzlaşma Türkiye ile Brezilya'nın çabalarıyla sağlandı. Tahran'da imzalanan anlaşmaya göre, 1,200 kilogram uranyumun takası Türkiye'de yapılacak. Tarihi anlaşma, Türkiye ile İran arasındaki günümüz sınırlarını belirleyen Kasr-ı Şirin Antlaşması'ndan tam 371 yıl sonra geldi. Tarihi bir tesadüf olarak Kasr-ı Şirin Antlaşması da 17 Mayıs tarihinde imzalanmıştı.
Picasso’dan Moğollara uluslararası nitelikte pek çok önemli sergiye ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi, bu kez Fransa’nın Louvre Müzesi’nde yer alan İslam koleksiyonunu İstanbul’a getiriyor. 19 Şubat’ta açılacak olan "İslam Sanatının Üç Başkenti: İstanbul, Isfahan, Delhi" başlıklı sergi, 1 Haziran’a kadar sürecek.