Dünyada uzun zamandır adından söz ettiren ve mutfaklarda sık kullanılan sadeyağ, ‘ghee yağı’ olarak da biliniyor ve ülkemizde yeni yeni gündem konusu olarak tariflerde yerini alıyor. İnek sütünden yapılmış olan tereyağından elde edilen bu besin yağın en doğal, en katkısız hali…
#Sade YağUzmanlar yağ konusunda sağlık uyarıları yaparken, tüketilen gıdaların en katkısız ve en doğal olanına yönelmeye başladık. Tereyağının özünden elde edilen sade yağ ise her geçen gün mutfaklarda daha fazla yer almaya başladı. Dolapta bekletilerek bozulması önlenen sade yağ, bazı özel yemek tarifleri için de tercih ediliyor. Peki, sade yağ nedir? Sade yağ nasıl elde edilir? İşte, sade yağ yapımı ve tarifi.
#Sade Yağ NedirBalık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Birçok kişinin farklı yemekleri sevdiği bilinmektedir. Bu farklı yemeklerden biriside bıldırcın eti ile yapılan yemeklerdir. Bıldırcın eti son derece lezzetli olmasının yanında fazlasıyla da sağlıklıdır. Bu yüzden bıldırcın etini mutlaka tüketmeniz gerekmektedir. Bıldırcın nasıl pişirilir? En güzel bıldırcın eti nasıl yapılır, ne kadar süre pişer? İşte, tüm detaylar.
#BıldırcınOmlet, kahvaltı sofralarını şenlendirmenin yanı sıra hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatif. Hazırlanışı çok kolay olan omlet, sade veya peynirli olmasının yanı sıra içine eklenen farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Peki omlet nasıl yapılır? 1 yumurtalı omlet kaç kalori? İşte sade ve peynirli kolay omlet tarifi
#Omlet Nasıl YapılırMasterChef midye tava tarifi ile aranan lezzetler arasında yer alıyor. Sokak yemeklerimizde midye tava tarifi evde de kolayca hazırlanabiliyor. Hazırlanışında ise midye tava sosu önemli bir rol oynuyor. Peki, evde midye tava nasıl yapılır, nasıl pişirilir? İşte, ustasından midye tava tarifi ve malzemeleri...
#Midye TavaBaşlıktaki bilmecenin yanıtı; lahana… Kışın kat kat sarılmış koyu yeşil yaprakların arasında usul usul büyüyen beyaz lahana tam bir vitamin deposu ve lezzet bombası. İçindeki bütün besleyici değerlerin yanı sıra umami içeren tadına rağmen niyeyse biraz küçümsenir… Klasik etli sarmasından modern şef mutfaklarına giren ızgarasına birçok tarif hazırladım, birine mutlaka şans verin...
#LahanaSevilen sütlü şerbetli tatlılardan sütlü Nuriye hikayesi ve tarifi ile her dönem gündemde yer alıyor. Sütlü Nuriye tatlısı İhtilal tatlısı veya ihtilal baklavası olarak da bilinir. Süt, fındık, şeker ve un ile yapılır. Peki, evde muhallebili sütlü Nuriye nasıl yapılır? İşte pastane usulü sütlü Nuriye tarifi ve malzemeleri...
#Sütlü NuriyeSosis hayatımıza nispeten geç girmiş ancak kendisini çok sevdirmiş bir şarküteri ürünü. Kahvaltı sofralarından sandviçlere, makarnadan hamur işine birçok farklı tarifte kolayca kendisine yer bulabilen sosisin yapımında kızartmadan haşlamaya değişik teknikler kullanabilirsiniz. İşte “Sosis yapılır?” sorusuna yanıt olabilecek birkaç ipucu…
#Sosis TarifleriMakarna nasıl yapılır, makarna yapımında nelere dikkat etmeli? Öğrencilerin, bekar evlerinin ve çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarnanın yapım aşamaları, özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Peki evde makarna yapımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Makarna nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için adım adım makarna tarifi
#MakarnaGelinim Mutfakta haftanın final gününde milföy baklava yapıldı. Pratik bir tarif olan milföy baklava çay saatlerinizde en güzel eşlikçilerden biri haline gelecek. Peki milföy baklava nasıl yapılır? İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri...
#Milföy Baklava Nasıl YapılırTürk kahvesi, toplumumuzda günlük yaşantıda en az günde bir kere tüketilen kahvelerdendir. Türk kahvesi muhabbetinin farklı olmasının yanı sıra sağlık için de uzmanlarca günde bir defa önerilmektedir. Bir de limonlu Türk Kahvesi son zamanlarda popüler olan araştırmalar arasında yer almaktadır. Peki, limonlu Türk kahvesi zayıflatır mı, ne işe yarar? İşte, limonlu Türk kahvesi faydaları ve kullanımı...
#Limonlu Türk Kahvesinin FaydalarıYaz aylarında hazırlanan konservelerin kış boyunca yemek hazırlarken yardımımıza yetişir. Böylelikle hem doğal hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler pişirebiliriz. Kışın en çok tercih edilen konservelerden biri de patlıcan konservesidir. Peki, kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, patlıcan konservesi tarifi detayları...
#Patlıcan Konservesi Nasıl OlurGeçmişte bayramlar ne kadar da güzeldi değil mi? Önce büyüklerimizin elleri öpülür, ardından da anneannemizin veya babaannemizin günler öncesinden hazır ettiği o en enfes ev yapımı baklavası yenirdi. Şimdilerde ise baklava dükkanlarına koşar olduk. Ama merak etmeyin! İncecik kat kat yufkalarının arasında ceviz saklayan o bol şerbetli özlenen tatlımızı Şef Rüzgar Sünbül özel tarifleri ve püf noktalarıyla geri getiriyoruz. Baklava neden şekerlenir, baklava hamuru nasıl yapılır? İşte, Rüzgar Şef ev yapımı baklava tarifi incelikleri ve püf noktaları...
#Ev Yapımı BaklavaEt yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...
#Kurbanlık Et Marinesiİnsan vücudu için faydaları saymakla bitmeyen balıklar sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde oldukça önemli bir besin maddesi olmaktadır. Ballıklar sahip oldukları çeşitli özellikler bakımından birbirinden oldukça farklı özelliklerde canlılar olmaktadır. Kolyoz balığı da insanlar tarafından sıklıkla tüketilen balık türlerinden biri olmaktadır. Peki, Çiroz balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kolyoz balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? İşte, kolyoz balığı hakkında detayları derledik.
Kanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta gevrekli tavuk kanat menü tarifi ile araştırılan lezzetler arasında yer alıyor. Oldukça pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olan gevrekli kanat tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Gevrekli Kanat TarifiNehirlerde ve göllerde yaşayan balıklardan bir kısmının belli bir yer seçiciliği bulunmamaktadır. Bu balıklar bulundukları ortamda bulunan besinleri tüketerek yaşamlarını devam ettirmektedir. Sudak balığı da bu balık türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Bu balıklar etobur balık grubuna dahil olan yırtıcı bir balık çeşidi olmaktadır. Peki, sudak balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Sudak balığı faydaları ve özellikleri neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.
Özel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Mor baklava, özellikle şeker hastaları için 'diyabet dostu' olarak adlandırılıyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarda fark yaratan mor baklava tarifi nasıl yapılıyor? İşte, mor baklava ile ilgili merak edilenler...
#Mor Baklava‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıRamazan ayının gelmesiyle birlikte sahurda tok tutacak yiyecekler, oruç tutacak olan vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Doğru beslenmenin önemli olduğu oruç ibadetini gerçekleştirirken, ne yiyip nelerden kaçınmamız gerektiği merak konusu. Peki sahurda ne yemeli? İşte sizin için hazırladığımız sahurda tok tutacak tarifler…
#Sahurda Tok Tutan TariflerDereotu kürü son günlerin sıklıkla uygulanan detoks kürlerinden biridir. Özelikle sağlığa yararlı etkilerini bilenlerin düzenli olarak uyguladığı dereotu kürü faydaları nedeniyle uygulanmaktadır. Sizde dereotu kürünü tarifini evde kendiniz hazırlayarak faydalı etkilerini görebilirsiniz. Dereotu kürü nedir ve nasıl yapılır? Dereotu kürü faydaları ve tarifini öğrenerek kolayca hazırlayabileceğiniz dereotu kürünü sizler için derledik.
Bitkisel yağların faydaları saymakla bitmez. Bu yağlardan bir tanesi de kakao yağı olup ne işe yaradığı sıkça webde aranmaktadır. Organik ve doğal besin, kozmetik dönüşümünden sonra bitkisel içerikli ürünler daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Bu yüzden kakao yağı da daha sık kullanılmaktadır. Faydalarını, nasıl elde edileceğini merak edenler için tüm detayları derledik.
#Kakao YağıPalmiye ağacı; hemen bütün kıtaların tropikal yerlerinde yetişen ve pek çok özelliğiyle dikkatleri çeken ağaç türlerinden biridir. Peki palmiye ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Palmiye ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? İşte detaylar.
Kabak mücveri, çok pratik ve lezzetli bir tarif. Günün dilediğiniz saatinde tercih edebileceğiniz bu tarif sofranıza renk katacak. Üzerinde yoğurt da ekleyebileceğiniz mücveri mutlaka denemelisiniz. İşte kabak mücveri malzemeleri ve tarifi...
#Alinazik Tarifi