GeriMutfak Tüyoları Patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan konservesi tarifi ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan konservesi tarifi ve püf noktaları

Patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan konservesi tarifi ve püf noktaları

Yaz aylarında hazırlanan konservelerin kış boyunca yemek hazırlarken yardımımıza yetişir. Böylelikle hem doğal hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler pişirebiliriz. Kışın en çok tercih edilen konservelerden biri de patlıcan konservesidir. Peki, kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, patlıcan konservesi tarifi detayları...

Sebze ve meyveleri her mevsim tüketebilmek için kışlık konserveler mutfağımızın önemli bir parçasıdır. Domates, biber gibi sebzelerin yanı sıra közlenmiş patlıcan konservesi de son zamanlarda oldukça pratik bir tarif olarak aranıyor. Peki, kışlık patlıcan konservesi nasıl olur, nasıl pişirilir? İşte, sade patlıcan konservesi tarifi ve püf noktaları...

PATLICAN KONSERVESİ MALZEMELERİ

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg domates (Sulu ve yemeklik iri domates)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 veya 2 baş sarımsak

KIŞLIK PATLICAN KONSERVESİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.

Acısı gitmesi için ve kararmaması için bol tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu en önemli püf noktalarından biridir.

Diğer yandan domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Sarımsakları da doğrayın.

Ardından önce yağ ve sonra patlıcan, domates, sarımsağı tencere ye ekleyin.

Patlıcanları renk değişritene kadar ve domatesler suyunu salana kadar arada karıştırarak pişirin.

Yaklaşık yirmi dakikalık pişmenin ardından yeni kavanoz kapaklarını kaynar suya sokup kaynatın. KAvanoz kapaklarının yeni olması da hava kaçırmaması için önemli bir püf noktadır. Aynı anda tencere ile kapaklar fokurdasın.

Kavanozlara doldurup kapakları sıkıca kapayıp ters çevirin.

Üzerini de örtün. En az bir gün bekletin.

Konservelerin hava alıp almadığını ara sıra kontrol edin.

Kullanacağınız zaman mutlaka önce havasını almayı ihmal etmeyin.

Afiyet olsun.

False