Gelinim Mutfakta gevrekli kanat menü nasıl yapılır? Mısır gevrekli tavuk kanat tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta gevrekli tavuk kanat menü tarifi ile araştırılan lezzetler arasında yer alıyor. Oldukça pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olan gevrekli kanat tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
Gevrekli Kanat Malzemeleri
- 1,5 kg tavuk kanat
Sos için;
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavukları bulamak için :
- 1,5 su bardağı sade mısır gevreği
- 4-5 yemek kaşığı kadar galeta unu
Gevrekli Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk kanatlarının üzerine kesikler atın.
Mısır gevreğini mutfak robotundan geçirin ve galeta ununu ekleyip karıştırın.
Üzerne biraz tuz ekleyin ve sosu hazırlamaya başlayın.
Yumurtayı, baharatları, tuzu ve sıvı yağı derin bir kapta çırpın.
Kanatları içerisine döküp iyice harmanlayın.
Mısır gevreği karışımına bulayıp yağlı kağıt serili tepside 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...