Sevgili Hürriyet okurları... Yaz aylarına yavaş yavaş veda edip sonbahara ‘merhaba’ dediğimiz bugünlerde dikkat etmemiz gereken konulardan birisi de beslenme. Bazı besinlerle doğa gerçekten bize çok cömert davranıyor. Her meyvenin, sebzenin ve yiyeceğin ayrı bir yararlı yönü var. Bu hafta Dr. Sevil Özkan’a yararlı besinleri sordum. Hem yararlarını hem de farklı kullanımlarını anlattı. İşte verdiği bilgiler.
#Şenol KalyoncuTürk doktorları, yüz felci tedavisinde kortizon yerine oksitosin hormonu ve resveratrol adlı maddenin yan etkisi olmadan kullanılabileceğini saptadı.Gaziosmanpaşa, Celal Bayar ve Ege üniversitelerinin iş birliğinde, 5 doktor tarafından yürütülen bilimsel çalışmada, yüz felci tedavisinde kortizon yerine oksitosin hormonu ve "resveratrol" adlı antioksidan maddenin, yan etkisi olmadan daha etkin şekilde kullanılabileceği tespit edildi.Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüz felci geliştirilen deneysel sıçanlarda oksitosin ve resveratrolün tedavi etkinliğinin araştırılması" isimli çalışmalarıyla, 14 Kasım 2013'te, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneğinden kulak burun boğaz hastalıkları dalında Politzer ödülü kazandıklarını söyledi. AA
#Türk DoktorlarıHayatımıza yeni kavramlar girdi. Bunlardan biri de besinlerde bulunan "antioksidan" maddelerdir. Bu sözcük hücrelerde "oksitlenmeyi" ya da "paslanmayı" engelleyen bir güç anlamında kullanılıyor. Bu kavramı daha iyi anlamak istiyorsanız yazımızı dikkatle okumanızda fayda var!