Makarnanın çeşitlerinden biri olan ravioli, İtalyan mutfağında geleneksel bir yiyecektir. Genellikle farklı boyutlarda ve şekillerde olan ravioli sebze, yumuşak İtalyan peyniri, peynir, et veya balık ile dolduruluyor. Ravioli, genellikle et suyunda veya sosla servis edilir. Peki, ravioli nedir, nasıl yapılır?
#Ravioli Nedirİtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan ravioli, son yıllarda Türk mutfağına da girdi. Makarna hamurun dolgusundan olan ravioli aslında bir tür İtalyan mantısıdır. Bu lezzetin sofralarımızdaki normal mantıdan farklı et suyu ya da sosla servis edilmesidir. Peki, ravioli nedir? Evde ravioli nasıl yapılır? İşte, adım adım ravioli tarifi ve malzemeleri.
#Ravioli Nedir?Karayaka kuzu gerdan ragu’lu makarna, ülkemiz malzemeleriyle İtalyan ruhu ve ciddiyetine uygun yemek hazırlamanın başarılı bir örneğiydi. Sadece hamur işleriyle olmaz tabii; İtalya’da olağanüstü çorba, sebze, salata ve sorbeler de bulursunuz. Bunların bazılarını Fauna’da buluyorum. Son gidişimde de olağanüstü bir yabanmantarlı çorba ve salata tattım. Üç farklı limondan hazırlanan tart ve bardacık inciri sorbe İtalya’da bile zor bulunan düzeydeydi.
#FaunaBenim için dışarıda yemenin en zevkli taraflarından biri, menüyü inceleyip oluşan beklenti sonrasında değerlendirme sürecinin başlaması... Mabou’nun menüsünde okuduğum yemek adları ağzımı sulandıran türdendi. Istakozlu kuru fasulye beklentimi karşıladı, krem brüle ve Urfa biberli çikolata mus çok başarılıydı.
#MabouŞef Somer Sivrioğlu, geçen hafta bir programda “Türk mutfağı dünyada ilk 10’da sayılmaz” dedi ve büyük bir tepki aldı. Hem Somer Şef’e hem de mutfağımızı tanıtmak için çalışan şeflere, akademisyenlere sorduk: Türk mutfağı uluslararası arenada nasıl algılanıyor? Bir mutfak nasıl daha bilinir hale getirilir?
#GazetehaberleriKorkunun ecele faydası yok: Önümüz kar, soğuk, tipi, boran... Tiril tiril giyindiğimiz, her yere yürüyerek gittiğimiz, gittiğimiz yerde açık havada oturduğumuz, mehtaplara, guruplara doymadığımız zamanlar artık çok uzakta. Yine de evlere kapanmanın, kapansak da enseyi karartmanın, neşemizden, müziğimizden, sporumuzdan, eğlencemizden geri kalmanın âlemi yok. Güzel, keyifli, gustolu bir kış geçirmemiz için, hatta bu zamana kadarkilerin en iyisi olması için elimizde bir sürü sebep var. O sebepleri, haberdar olmamız gereken trendleri, önümüzdeki üç ayın en heyecanlı tarihlerini kendi alanlarının uzmanlarından derledik.
#KışO Türkiye’nin en güzel ve seksi kadınlarından. ‘Asla Vazgeçmem’ dizisiyle de yeni nesil oyuncuların en iddialısı... Her fırsatta yeni yerler keşfetmeye çalışan Amine Gülşe’yle buluşup doğup büyüdüğü İsveç’ten “En romantik bulduğu şehir” dediği Verona’ya uzandık.
#Amine GülşeHaşmet Pamuk Alman Lisesi’nden sonra İstanbul Tıp Fakultesi’ni bitiriyor. Hayatını da hekimlik yaparak kazanıyor. Çok iyi bir doktor. Derin, birikimli ve sahici. Ama en az tıp kadar tutkulu olduğu başka bir alan daha var: Tarih. Haşmet, insana sonsuza kadar tarih anlatabilir. Ama güzel anlatır. O anlatırken uyumazsınız, esnemezsiniz. Hatta bir aşk hikâyesi kadar heyecan verici anlatır. Artık biliyorsunuz, merakımın sonu yok. Yine öyle bir sohbet sırasında teybi çalıştırdım. Bu okuyacağınız emprovize bir röportaj. Bu pazar sizi Haşmet Pamuk’la baş başa bırakıyorum, Kuzey Kutbu’nda ayı bakmaya gidiyorum...
Beş yıl önce Lorenzo ve Cipriani’den sonra Londra’daki üçüncü İtalyanımı bulmuştum: Latium. Ey ahali, duyduk duymadık demeyin! Londra’nın fiyakalı fine dining İtalyan lokantalarından Latium şimdi Cento per cento adıyla İstanbul’da. Hem de üçte bir fiyatına!