Psikolojik Rahatsızlıklar haberleri sayfasında Psikolojik Rahatsızlıklar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 712 Psikolojik Rahatsızlıklar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sorunların çözümünde yol göstererek, kişilerin içinden çıkamadığı durumların çözüme kavuşmasını sağlayan psikologlar, ruh sağlığının iyileştirilmesi ve korunmasında önemli bir role sahip. Terapi konusunda eğitimli olan kişiler ile terapiye devam edilmesi gerektiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Yıldız Burkovik, “Terapiye gelen kişiler mutlaka terapistinin ilgilendiği alanı ve terapi tarzını bilmelidir” uyarısında bulundu.
#Klinik PsikologKazakistan'ın Taraz şehrinde yaşayan 11 yaşındaki kızın kendi saçlarını çiğnemek gibi tehlikeli bir rahatsızlığı vardı. Annesi çocuğunun saçlarını çiğnediğini farketse de bunun sağlığına zararlı olabileceğini bilmiyordu. Küçük kız da ailesinin uyarılarına rağmen saçlarını yemeye devam etti.
#Saç YemekSağlık Bakanlığı psikolojik şikayetlerle doktora başvuran kişi sayılarına ilişkin istatistikleri yayımladı. 2009-2013 yılları arasını kapsayan istatistiklere göre Türkiye'de psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle doktora başvuran kişi sayısı 3 kat artarak 3 milyondan 9 milyona çıktı.
#PsikologKlasik, çağdaş, tasavvuf, fantastik, polisiye... Yerli ya da yabancı edebiyat... Herkesin gözdesi farklı. Halen tatilinizde, izninizde şöyle bir uzanıp kitap okumayı hayal ediyorsanız işin ‘en içindeki’ insanların, İstiklal Caddesi’ndeki kitabevlerinin deneyimli satış danışmanlarının favori kitaplarına bir göz atın.
#Uygar TaylanSevgili Hürriyet okurları... Dünya genelinde kanser vakaları giderek artıyor. Kanserin başlıca görülme nedenleri arasında genetik özellikler ve çevresel faktörler yatıyor. Kansere neden olabilecek çevresel faktörleri azaltmak ise bizim elimizde.
#SağlıkABD’de eşini yatağa bağlayıp ağzına çorap tıkarak öldürdüğü iddia edilen Binbaşı Hüseyin Kurtdere hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme sanık Kurtdere’ye ‘yaralama’dan ceza verdi.
#ABDRüyada mezar görmek bulunulan ortama göre farklı anlamlar taşıyabilmektedir. Rüyada mezar kazmak ya da mezar taşı görmek farklı anlamlar ortaya çıkarırken, rüyada mezarda uyumak görmek ise hayırlı olarak yorumlanmamaktadır. İşte, rüyada mezar görmenin anlamı ve rüyada mezar kazmak tabiri
#Rüyada Mezara GirmekKan testlerinde Granülasitler şeklinde sıklıkla karşılaşılan bir terim olan Gran, tıbbi olarak ifadesinden dolayı çok az biliniyor. Gran nedir, Gran kan değeri kaç olmalıdır, düşüklük ve yükseklik nedenleri nelerdir, düşük ya da yüksek olduğunda nasıl belirtiler gösterir sorularının cevaplarını sizler için derledik.
#Gran Nedirİş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#SağlıkBütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza her mevsim harika manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirmeye uygun, mutlaka görülmesi gereken gölleri sorduk. 12 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 13 gölü önerdiler...
#RotaDijital oyun tutkunlarının vazgeçemediği oyunlardan biri olan Call of Duty’nin Modern Warfare serisinin yeni oyunu yakında oyuncularla buluşacak. Buraya kadar, ‘E, ne var bunda?’ diyebilirsiniz ama oyunseverlerin oyunun erken erişime açılan bölümünden paylaştığı görüntüler dünya basını ve sosyal medyada gündem oldu. Çünkü oyunun Amsterdam’da geçen bir bölümünden yansıyan o görüntüler, ‘gerçek’ hayattan bile gerçek. Çöp yığınları dahil oyundaki her şeyin fotogrametri tekniği ile daha gerçekçi görünmesi sağlanmış. Elbette bu, oyunseverler için iyi bir haber ancak ‘taklit edilen gerçek’, zamanla ‘gerçek gerçeğin’ yerini alır mı? Dijital oyunlar, çocukları ve gençleri gerçek hayattan ve gerçeklik algısından koparır mı? Cumhuriyet Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı ile konuştum.
#Dijital OyunDünya genelinde en çok izlenen filmlerin başında psikoloji filmleri yer alıyor. Bazı filmlerde gizem ve gerilim ögeleri ön plandayken, bazı yapımlarda bipolar bozukluk ve şizofreni gibi psikolojik rahatsızlıklar anlatılıyor. Yeni ve eski en çok izlenen psikoloji filmleri nelerdir? Sizin için derledik.
#Psikoloji FilmleriÇarşıda, pazarda, okul bahçesinde ya da bir parkta çocukların elinde... Kısacası her yerde karşıma çıkıyor. Adı Huggy Wuggy. Popülerleşen bir dijital oyun karakteri. ‘Fırsat bu fırsat’ diyerek oyuncağını da ürettiler hemen. Ne yalan söyleyeyim pek sevimsiz ama alıcısı çok. Bizim zamanımızda sadece ‘Chucky’ vardı. Şimdi biri bitiyor, diğeri başlıyor. Squid Game, Mavi Balina, Momo... Huggy Wuggy de çocuklar için en az bu saydıklarım kadar tehlikeli. Oyun ve oyuncakları, İtalya’da 6 yaşındaki bir çocuğun 3 yaşındaki bir çocuğu oyundan etkilenip boğmaya kalkması ile yasaklandı. Bizde de #huggywuggyyasaklansın kampanyası var. Elbette yasaklansın ama sadece yasaklama ile çözülür mü bu iş? Ebeveynlerin dikkat etmesi gereken başka neler var? Sordum.
#Huggy WuggyMichael Greenberg’ün 15 yaşındaki kızı Sally’ye bipolar teşhisi konulmasıyla başlayan süreçte yaşadıklarını anlattığı ‘Geri Dön Günışığım’da bir babanın “Neden?” sorusuna ve kendini suçlamalarına şahitlik ediyoruz. Bu ‘anı defteri’ okura, güçlü bir aile bağının ne kadar etkili olduğunu da çok iyi hissettiriyor.
#Geri Dön GünışığımAntalya'da 2 yaşındaki kızı Betül'ü öldüren Mersiye Gök (25), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, "İçimde sürekli başka birisi vardı. İçimdeki insan geldi, kızımın hayatına sebep oldu" dedi.
#Mersiye GökAvrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası'na nokta koyan golü atan Chloe Kelly'nin zaferi formasını çıkarak kutlaması, spor dünyasında sütyen tartışmasını başlattı. Ancak bu mesele sadece Kelly'le sınırlı değil. Kadın sporcuların kariyerlerinde belirleyici faktörlerin başında gelen sütyen sorununa biraz daha yakından baktık...
#Chloe Kellyİki yıldır Gebze’de çok işlek bir noktada bulunan benzin istasyonunda pompacılık yapan Dilek Tuhal 11 yaşından bu yana çalışan bir kadın. Halı dokumadan fabrika işçiliğine kadar pek çok işte çalışan 54 yaşındaki Tuhal “Kızımın ekonomik özgürlüğünü eline aldığını göreyim, işte ondan sonra bütün verdiğim mücadeleye değecek” diyor.
#Dilek Tuhalİzmit'te eşinden şiddet gördüğünü video ile anlatan Hatice E.'nin (70) görüntülerinin ihbar kabul edilmesinin ardından açılan davada 53 yıllık eşi Hikmet E.'ye (70) 'iyi hal' ve 'basit yargılama usulü' indirimleri uygulanarak 2 bin 240 lira adli para cezası verildi.
#İzmitGünlük hayatta insan vücudu metabolik reaksiyonların oluşması, fonksiyonlarının gerçekleşmesi, hormonal düzenin korunması gibi hücresel onarımlar için pek çok minerale ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle magnezyum insan vücudunda bulunan önemli minerallerden biri olmaktadır. Bu bakımdan vücudumuzda olması gereken magnezyum minerali hakkında birçok konu merak edilir. Magnezyum eksikliğinde görülen ve ortaya çıkan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkPsikoz belirtileri ve nedenleri ile merak edilen psikolojik rahatsızlıklar arsında yer almaktadır. Psikoz sözcüğü ilk kez Ernst von Feuchtersleben tarafından 1845'te delilik ve maniye alternatif olarak kullanılmıştır. Sözcük Yunanca psyche ("zihin, ruh") ve -osis ("hastalıklı" veya "anormal durum") dan türemiştir. Sözcük zihin bozuklukları olduğu düşünülen bozuklukları, sinir sistemindeki bir bozukluktan türediği düşünülen nevrozdan ayırmak için kullanılmıştı. Peki, psikoz neden olur ve belirtileri nelerdir? İşte, o detaylar
#PsikozSağlamış olduğu pek çok fayda ile termal sular günümüzde önemli bir yere sahiptir. Bu konuda birçok farklı otel ve benzeri termal alanlar her sene büyük bir yoğunluk yaşamaktadır. Özellikle farklı amaçlar doğrultusunda şifa bulmak isteyenler yılın belirli aralıklarında düzenli olarak termal sulardan faydalanmaktadır. Peki, termal Suyun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Termal suda ne kadar süre kalmalı detayları ile derledik.
İnsan davranışlarını konu alan birçok bilim dalı bulunmaktadır. İnsanlar birbirinden farklı özelliklere sahip oldukları için olaylara ve durumlara gösterdikleri tepkilerde farklılık göstermektedir. Bu durumun bir sonucu olarak insan davranışlarının altında yatan nedenleri araştırma konusu edinen pek çok bilim dalı mevcut olmaktadır. Bu bilim dallarından biri de Bilişsel psikoloji olmaktadır. Peki, kognitif nedir? Tıpta bilişsel psikoloji ilgi alanları nelerdir? İşte, bilişsel psikoloji hakkında bilgi sahibi olmak isteyenleri için gerekli olan detayları derledik.
#KognitifPanik atak en sık yaşanan psikolojik sorunlardan bir tanesidir. Panik atağın neden kaynaklandığı ve panik atağa nelerin iyi geldiği merak edilmektedir. Panik atak ile ilgili günümüzde de halen daha araştırmalar devam etmektedir. Panik atak ile ilgili araştırmalar artmıştır. Son günlerde panik atak ile ilgili bilgi yoklaması yapılmaktadır. Peki, panik atağa ne iyi gelir? Panik atak neden olur? Panik atağa ne yapmak gerekir? Panik atak nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
#Panik Atağa Ne İyi Gelir Neden Olur?Günümüzde fiziksel hastalıkların yaygın olduğu kadar psikolojik rahatsızlıkların da bir hayli yaygın olduğunu söylemek mümkündür. Son zamanlarda maladaptive daydreaming de sıklıkla rastlanılan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Maladaptive daydreaming nedir ve neden olur? Maladaptive daydreaming testi, tedavisi ve zararları nelerdir? Maladaptive daydreaming ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
İnsanların sahip olduğu dürtüleri kontrol edememesi durumunda dürtü kontrol bozukluğu oluşur. Sizler için dürtü nedir, psikolojide dürtü kontrol bozukluğunun nedenleri nelerdir konularını araştırdık. Ayrıca dürtü kontrol bozukluğu nedenleri nelerdir, nelere yol açar ve nasıl tedavi edilir sorularını derledik.
İnsan psikolojisi gerçekten çok ilginç. Öyle sıra dışı ve nadir görülen psikolojik rahatsızlıklar var ki "Bu gerçek olamaz" diye düşünmeden edemiyor insan. Bazıları başka hastalıkların komplikasyonları olarak birden ortaya çıkıyor, bazılarının nedeni ise hâlâ bilinmiyor. Duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıklarından bazılarını konunun uzmanıyla birlikte masaya yatırdık...
#Psikiyatrik HastalıklarBiorezonans bir alternatif tıp tedavi yöntemidir. Eski elektro akupunktur yöntemine benzer. Biorezonans terapisi 1977 yılında keşfedilerek MORA olarak piyasaya sunuldu. Alman Franz Morell ve oğlu ile mühendis Erich Rasche tarafından geliştirilen metot daha sonra MORA (MOrell RAsche) olarak tanımlandı. İşte, biorezonans hakkında bazı bilgiler
#BiorezonansHer burcu yöneten farklı bir gezegen bulunmaktadır. Gezegenlerin hareketleri burçlar üzerinde farklı etkilere sahiptir. Bu nedenle burçların yönetici gezegenleri merak konusu olmaktadır. Aslan burcu gezegeni nedir ve hangisidir? Aslan burcu gezegeninin etkileri nelerdir? Aslan burcu gezegen hareketleri nasıl gerçekleşir? Aslan burcu gezegeninin özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Aslan