Prostat sağlığını korumaya yönelik beslenme tarzı, esasında genel vücut sağlığını özellikle de kalp damar sağlığını korumaya yönelik diyetlerle benzerdir. Çalışmalar sebze, bazı meyveler ve balık tüketiminin prostat kanseri de dahil olmak üzere prostat hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu göstermektedir. Bu gıdaları tüketmek aynı zamanda kalp damar hastalıkları, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunmaya da yardımcı olmaktadır.
#ProstatProstata iyi gelen bitkiler içerisinde; nar, biber, brokoli, kiraz, çilek, papaya, erik, karpuz, mango, kavun, kivi ve üzüm gibi bitkiler yer almaktadır. Prostata iyi gelen bitkiler hakkında bilgi sunmak okurlar adına yardımcı olacaktır. İşte prostata iyi gelen bitkiler ve bitki çayları.
#ProstatProstat, özellikle de yaşı ilerleyen pek çok erkeğin sıkça karşılaştığı bir sağlık sorunudur. Prostatı önlemek için tüketilebileceği bazı yiyecekler vardır. Bunlardan bazıları ise, zerdeçal ve nardır. Yiyeceklerin hastalığı önleyici etkilerinden faydalanmak için çok yönlü bir beslenme tarzını benimsemeniz gerekir. Prostata iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#ProstatVerilere göre dünya genelinde erkeklerde en çok tespit edilen ikinci kanser türü prostat kanseri. Yapılan araştırmalar ise prostat kanserine karşı korunmada kabak çekirdeğinin faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca kabak çekirdeğinin bir diğer faydası ise içerdiği triptofan nedeniyle, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini arttırması. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Havva Kılınç, "Kabak çekirdeği mesane ve prostat sağlığı açısından çok önemlidir. Prostat kanseri açısından önermekteyiz. Özellikle menopoz sonrası kadınlarda ve ilerleyen yaşlarda erkeklerde tüketilmesi gereken bir kuruyemiştir" dedi. Buse ÖZEL Hüseyin ÇAKMAK / İSTANBUL (DHA)
#Kabak ÇekirdeğiKABAK çekirdeğinin, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini artırdığı ve antidepresan özelliği taşıdığına değinen Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Havva Kılınç, "Kabak çekirdeği mesane ve prostat sağlığı açısından da çok önemlidir. Özellikle menopoz sonrası kadınlarda ve ilerleyen yaşlarda erkeklerde tüketilmesi gereken bir kuruyemiştir" dedi.
#Havva KılınçÜro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, sonbaharın erkek vücudu için en önemli mevsim geçişi olduğunu söyleyerek, “Bu aylarda yoğun iş temposuna bağlı cinsel isteği yöneten testosteron hormonu düşmeye başlıyor. Çinko hem bağışıklığı kuvvetlendirmede hem de testosteron yapımında kullanılan önemli bir mineraldir” dedi.
#Cinsel Yaşamİnsan vücudu için gerekli olan vitaminlerin yeterli düzeyle alınması, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için önem arz ediyor. Fakat bazı durumlarda gerekli vitaminlerin yetersiz kalması ile sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Çinko eksikliği sorunu yaşayan kişiler, çinko eksikliğinin nedenlerini ve hangi besinlerde çinko bulunduğu ile ilgili zaman zaman araştırma yapıyor. Peki, çinko hangi besinlerde bulunur?
#Çinko Eksikliği Nedir?Çinko eksikliği hangi besinlerde bulunur sorusu birçok kişi tarafından araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Sağlıklı bir insanın vücudunda toplamda 2 ya da 3 gram çinko bulunmaktadır. Vücudunda daha az miktarda olduğunu anlayan vatandaşlar, birçok besinle birlikte bu oranı dengeleyebiliyor. Peki, çinko hangi besinlerde bulunuyor? Çinko eksikliğini karşılayacak besinler neler?
#ÇinkoBinlerce yıldan beri birçok kültürde bereketi simgeleyen nar, çiçeği, kabuğu ve taneleriyle sayısız fayda sağlıyor. Tarih boyunca şifa kaynağı olarak anılan nar, meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra Yunanlar ve Romalılar tarafından tohumları ve kabukları da gebelik önleyici ve fitil olarak kullanıldı. Peki nar çiçeğinin faydaları neler? Nar suyu nasıl yapılır?
#Nar ÇiçeğiSağlığımıza dikkat ederek “son nefesi verene kadar” dik durup ayakta kalmak mümkün. Bu konuda yazılmış yüzlerce kitap, binlerce araştırma, bir o kadar da “uzun hayat reçetesi” olsa da “İLK BEŞ” hiç değişmiyor: Doğru beslenmek, daha sık ve bol hareket etmek, güzel bir uyku, stresi daha az, keyfi ve HUZURU bol bir hayat!
#Osman MüftüoğluTarım ürünlerini bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerinden korumak için kullanılan pestisitler hepimizin gündeminde. Bu kimyasalların yanlış kullanılması sağlığımızı ne kadar tehdit ediyor? Doğaya ve biyolojik çeşitliliğe zarar veriyor mu? Sebze ve meyveleri karbonatlı ve sirkeli suyla yıkamak çare mi? Pestisitler ne zaman zararlı hale geliyor, kullanılmasa olmaz mı? Tüm bu soruları uzmanlara sorduk.
#Pestisit