Propolis haberleri sayfasında Propolis hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 363 Propolis haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Propolis, arılar tarafından bitkilerden toplanan reçinemsi maddelerin işlenmesiyle üretilen bir arı ürünüdür. Arılar tarafından bitkilerin tomurcuk ve gövdelerinden alınan reçinelerle yapılmaktadır. Arılar çoğunlukla çamgiller ve kavak reçinelerini tercih etmektedir. Propolis içerisinde yer alan kumarin nedeniyle ise tüketilmesi durumunda sakıncalı sonuçlara neden olabilir. Arı ürünlerine karşı alerjisi olan kişiler tarafından da tüketilmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#PropolisPropolis faydaları ve özellikleri ile tüketicilerin merak ettiği besin kaynakları arasında yer alıyor. Arılar aynı zamanda iğne yapraklı ağaçların veya yaprak dökmeyen ağaçların özünden propolis adı verilen bir bileşik üretirler. Arıların bu üretimi, insan sağlığında cilt hastalıklarından bağışıklığa kadar pek çok fayda sağlar. Peki propolis tam olarak nedir, ne işe yarar? İşte, propolis hakkında detaylı bilgiler
#PropolisKoronavirüs pandemisi sebebiyle uzmanlar tarafından sık sık bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine vurgu yapılmaktadır. Propolis, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmada immün sisteme olumlu katkı sağlama özelliği ile dikkat çekmektedir. Koronavirüs pandemisinde propolisin yıldızı gün ve gün daha da parlamaya devam etmektedir.
#PropolisPolen, bitkilerin üreme hücreleridir. Arılar tarafından, yavru beslenmesinde ve arı sütü salgılayan genç işçi arıların beslenmesinde yüksek miktarda kullanılır. Polen, bileşimindeki lifler, vitaminler, mineraller, aminoasitler ve fenolik bileşiklerle değerli bir besin maddesidir. İçeriğinde doğal olarak; A, E, C, D, K, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, selenyum ve fosfor gibi mineraller yer alır.
#PolenPropolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı %100 doğal bir arı ürünüdür. Doğadaki en güçlü doğal antioksidan gıdalardan biridir ve aynı zamanda antiviral, antibakteriyel, antifungal, antikanserojen, antienflamatuvar özelliklere de sahiptir.
#Propolisİnsan vücudunda her gün serbest radikaller yani hücre atıkları oluşur. Serbest radikallerin vücutta birikmesi sağlık açısından önemli sorunlara yol açabilir. Bunlar arasında, gastrointestinal hastalıklar, infertilite, kardiyovasküler hastalıklar, solunum ve sindirim sistemi bozuklukları sayılabilir. Yeterli miktarda antioksidan alımı ile serbest radikallerin olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkündür.
#AntioksidanArıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları propolis, çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip bir doğal arı ürünü. Diyetisyen Ezgi Mısırlı ve İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu propolisin faydalarını açıkladı.
#Arı SütüERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, "Ülkemizde ilk kez Erciyes Üniversitesi'nde propolisin etkilerini insanlar üzerinde yapılan klinik bir çalışma ile tespit ettik. Çalışma sonucunda gördük ki, zeytinyağı bazlı propolis özellikle kan lipidlerini düşürücü etki gösterdi, antioksidan aktivite gösterdi ve bağışıklık sistemi markörleri yani belirteçlerini de olumlu yönde etkiledi" dedi.
#ZeytinyağıDemir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri açısından oldukça zengin tropikal bir meyve olan kudret narı, ham bal ve saf Anadolu propolisi ile buluştu. BEE’O Kudret Narı Kırmızı Ginseng Propolis Shot, vitamin ve mineral açısından oldukça zenginken, pratik bir kullanım da sunuyor.
#Kudret NarıYeterli ve dengeli beslenme vücudumuzdaki organ ve sistemlerin çalışması açısından oldukça önemlidir. Kronik hastalıklar başta olmak üzere birçok sağlık sorunu yetersiz ve sağlıksız beslenme ile ilişkilendirilir. Vücuda yeterli besin alınmadığı taktirde bağışıklık sistemi zayıflar ve dışarıdan gelecek olan birçok virüs ve bakteriye karşı savunma sistemi güçlü bir tepki gösteremez. Bu nedenle doğru beslenme, sağlıklı ve uzun yaşamın devamı açısından oldukça önemlidir.
#Arı Sütü FaydalarıSamsun’da, Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, 'Arıcılık' dersinde 60 kilo bal üretti. Okul müdürü Ayhan Taşkın, "Bu sene 12 kovandan 60 kilogram bal aldık. O balları da pansiyonumuzda kalan öğrencilerimizin beslenmeleri için kullanıyoruz" diye konuştu.
#Cemal Yeşilyurt Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiTürkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacağı sürede yaptığı deneylere ilişkin bilgi vererek, “Mikro yerçekimi ortamı, bilimsel araştırmalar için Dünyada sahip olmadığımız çok farklı fırsatlar yaratıyor.” dedi.
#Alper GezeravcıTürkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacağı sürede yaptığı deneylere ilişkin bilgi vererek, “Mikro yerçekimi ortamı, bilimsel araştırmalar için Dünyada sahip olmadığımız çok farklı fırsatlar yaratıyor.” dedi.
#Alper GezeravcıTürkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, deney çalışmalarına başladı. Tuz Gölü bitkisi uzayda test ediliyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çalışmalarına başlanılan ilk deney EXTREMOPHYTE oldu. İşte deneyin detayları...
#Alper GezeravcıTürkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ta başlayacak yolculuk için karantinaya girdi. Uzay yolculuğuna hazırlığın son aşaması olan karantina sürecinin başladığını sosyal medya hesabından duyuran Gezeravcı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlardan oluşan ekiple birlikte uzayda 14 gün kalacak ve 13 farklı deneyi gerçekleştirecek.
#Alper GezeravcıBirçoğumuz yeni bir yıla girerken kendimizle ilgili kararlar alırız. Tam da ‘yeni bir ben’in arifesindeyken daha sağlıklı bir yaşam için doktorlara kulak vermeye ne dersiniz? Vücuda neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu meslekleri gereği iyi bilen doktorlara beden ve ruh sağlıkları için ‘kullanmam, yapmam, yemem ve sürmem’ dediklerini sorduk. Ayrıca bağışıklıklarını güçlendirmek için hangi takviyeleri, ne kadar sıklıkla aldıklarını da anlattılar.
#Hazan Aköz IşıkDijital dönüşümün hız kazanmasıyla işletmeler için en büyük risk siber saldırılar oldu. Bırakılan bir açık, güvenlik ihlaline, veri kaybına, iş süreçlerinde aksamaya ve şirketlerin imajının zedelenmesine yol açıyor. Özellikle günümüzde müşterilerine sürdürülebilir, hızlı bir hizmet sunmayı amaçlayan tüm şirketler gibi KOBİ’ler için de siber riskler en önemli kurumsal riskler kategorisinde ilk sıraya yükselmiş durumda. Şirketlerin aldığı güvenlik önlemleri ve siber güvenlik için ayırmakta olduğu bütçe her geçen yıl artıyor olsa da saldırıların türleri de gün geçtikçe çeşitlenmeye devam ediyor. Siber risklerin, diğer sigortalanabilir konvansiyonel risklerden farklı olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bilinmeyen değil, ‘ne zaman gerçekleşeceği bilinmeyen’ bir risk olarak tanımlanması gerektiğini ifade eden Howden Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Bölge CEO’su Atınç Yılmaz, saldırılar öncesi alınması gereken önlemleri ve siber riskin gerçekleşmesi durumunda yapılması gerekenleri adım adım sıraladı.
#Dijital DönüşümBakımlı saçlara sahip olmanın, günün her saati iyi hissetmenin anahtarı olduğunu biliyor muydunuz? Doğanın mucizeleri saç bakımında da size yol gösteriyor ve hayalinizdeki saçların yolu tabiatın ürünlerinden geçiyor…Haydi beraber keşfedelim!
#Sponsorlu İçerikAkkomarka deprem bölgesindeki kadın üreticilere yardım amaçlı bir proje başlattı. Dedeman’da hafta boyunca Hatay lezzetlerinden oluşan bir menü sunulacak. 16 Roof Restoran&Bar sezonu açtı. Doğanay, yeni bir şalgam suyu serisi, Apitera Plus, kapsül formunda arı sütü ve propolis çıkardı. Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Akkomarka Deprem BölgesiKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#Kahramanmaraşİhraç ettiğimiz tek balın çam balı olduğunu ve üretimin yüzde 85’ini Muğla’nın gerçekleştirdiğini aktaran Barış Saylak, değişen iklim koşulları nedeniyle azalan çam balından maddi kaybı önlemek amacıyla bal yan ürünleri üretimine başladıklarını aktardı.
#1EGE Üniversitesi akademisyenlerinin arı zehiri üzerine yaptıkları bilimsel çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Propolis, arı zehiri, arı sütü gibi arı ürünlerinin sağlıkta kullanılmasına ‘apiterapi’ deniyor. Apiterapiyle tedavi dünyada hızla yayılıyor.Türkiye, 8.1 milyon kovanla dünyanın üçüncü büyük arıcılık ülkesi. Bu kovanlardan bal dışında katma değeri çok yüksek sağlık ürünleri üreterek hem üretici kalkınır, hem de döviz girişi sağlanabilir. O nedenle Egeli akademisyenlerin Türkiye’nin her köşesinden arı zehiri örnekleri toplayarak kimyasal özelliklerini belirleme ve sağlıkta kullanılabilecek standartlara getirme çalışmaları çok önemli.
#1Macahel Arıcılık Cesur Demiral’dan yeni sezon balların hazır olduğunu haber veren mesajı alınca hemen siparişimi verdim. Benim gibi sağım biter bitmez sezonluk balını alan çok. Balın meraklısı sadece bizde değil, dünyada da hayli fazla. Farklı ballar tatmak ve hasat izlemek için binlerce kilometre yol gidenler var. O zaman bu hafta biz de arıların izinde dünyayı dolaşalım.
#HürriyetYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge KökerPropolis, arılar tarafından bitkilerden toplanan reçinemsi maddelerin işlenmesiyle üretilen bir arı ürünüdür. Arılar tarafından bitkilerin tomurcuk ve gövdelerinden alınan reçinelerle yapılmaktadır. Arılar çoğunlukla çamgiller ve kavak reçinelerini tercih etmektedir. Propolis içerisinde yer alan kumarin nedeniyle ise tüketilmesi durumunda sakıncalı sonuçlara neden olabilir. Arı ürünlerine karşı alerjisi olan kişiler tarafından da tüketilmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Propolis